Нижче нікуди: навіщо сидіння опускають до самої підлоги?

28 травня 2021

Посадка водія - справа індивідуальна. І тема для суперечок: як же правильно сидіти за кермом? Одні водії налаштовують крісло за принципом "високо сиджу, далеко дивлюся", інші опускаються до самої підлоги. Чому багато хто вибирає низьку посадку і чи мають вони рацію?

Чому водійське сидіння опускають дуже низько

1. Менше втомлюється спина

Частина водіїв вважає, що сівши високо, вони все одно "з'їдуть" вниз. Далі з'являється біль в спині і швидше настає втома. Насправді, це справедливо. Як і те, що від низької посадки хребет втоплюється не менше. Головне, сидіти не "високо" або "низько", а правильно - повністю упершись в спинку.

2. Гонщики керують болідами практично лежачи

Якщо можна пілотам суперкарів, чому не можна водіям серійних авто на звичайних дорогах? Тільки правда в тому, що гонщики змушені їздити майже лежачи, тому що кузов спорткара створений для максимальних аеродинамічних показників. І висока посадка в низькому боліді неможлива. А ось в звичайному автомобілі сидіння "на підлозі" є навіть небезпечним. В "лежачому" положенні доводиться кермувати прямими руками. А це погіршує точність і підвищує ризик перелому навіть в легкому ДТП.

3. Низька посадка покращує оглядовість

Багато водіїв вважають, що при високій посадці дзеркало заднього виду закриває оглядовість і "перешкоди справа". Коли крісло піднято дуже високо, це правда. Але якщо сидіння занадто низько, оглядовість обмежена як попереду, так і позаду. Та ще й сонце сліпить. 

Не варто вибирати, котре лихо менше і впадати в крайнощі регулювань водійського крісла. Оптимальне положення: голова знаходиться на відстані 10-15 см від стелі, пряма спина зручно впирається в спинку сидіння, руки і ноги не повністю випрямлені.

Попередня стаття Фахівці «Євротерміналу» розкривають особливості морських перевезень автомобілів з США
Фахівці «Євротерміналу» розкривають особливості морських перевезень автомобілів з США
Помилки під час зарядки автомобільного акумулятора
Наступна стаття Помилки під час зарядки автомобільного акумулятора

Популярні новини