Нова генерація флагманского БМВ 7-серії

15 червня 2015

Баварський автовиробник, буквально кілька днів тому порадував світ прем'єрою компактного кросовера X1 другого покоління, і представив на суд усього автомобільного співтовариства ще одну значущу новинку прийдешнього автосалону у Франкфурті. Флагманський БМВ 7-серії, вже шоста за рахунком, генерація!

 

Нарешті, нам дозволили насолодитися апогеєм мюнхенського автомобілебудування у всій своїй красі. Після низки розмитих шпигунських знімків і парочки злитих зображень з не найбільш вдалими ракурсами побачити нову «сімку» у високому дозволі і з докладним переліком значних, по-справжньому «бмвшних», технічних характеристик - одне задоволення. Тим більше, що приправою до цієї страви баварської кухні під номером 7 як і 38 років тому служить великий перелік високотехнологічних і неймовірно розумних девайсів.

 

Але почнемо, мабуть, з самого банального. З зовнішності.

Дивіться також каталоги:

 

Сказати про те, що ми не чекали від екстер'єру нової 7-Series нічого хорошого, значить, не сказати нічого. Постійно спливали в мережі неофіційні зображення фотошпигунів і приїлися обводи закамуфльованих тест-зразків не вселяли в нас ніякого ентузіазму, представляючи прийдешню прем'єру самого - BMW нічим іншим, як дуже глибоким рестайлінгом старої моделі з аморфною оптикою від останнього X5. І як же добре, що наші здогадки не виправдалися.

                                     Екстер'єр БМВ 7-серії

 

Дві ніздрі розрослися до неймовірних розмірів, характерний профіль з довгим капотом і масивними задніми стійками, рельєфна плечова лінія, одвічний вигин Хофмайстера, незначно змінилися габарити ... Проте варто фото новинки розмістити поряд із зображенням попередниці і відмінності на обличчя! Вірніше, на обличчі, адже стилістично модель 2015 стала виглядати набагато динамічніше. Лазерні фари складної форми, які об'єдналися з гратами в єдиний елемент, помітно пожвавили фізіономію солідного седана і разом з м'язистим переднім бампером надали флагману брутальності.

 

Відносно прості поверхні дверей на цей раз розбавили сріблястою «ключкою» а ля Range Rover. При цьому композиція стоп-сигналів вийшла у дизайнерів на рідкість вдало. Стрімкі червоні «кігті» ліхтарів дуже круто обрамили елегантну сріблясту планку і ефектно підкреслили багатокутники вихлопної системи. І зауважте, все що ми перерахували характерно для самих стічних модифікацій нової «сімки». Зі зміною покоління баварські дизайнери, природно, «виготовили» для свого флагмана ще й спортивний М-обвіс, який можна як похвалити за більш радикальні рішення в оформленні кузова, так і пожурити за якусь схожість переднього бампера з пластикою рестайлінгової Kia Optima.

 

Втім, одна справа поблажливо помахати вказівним пальцем за корейські мотиви в оформленні драйверского обважування, і зовсім інша серйозно образитися на інтер'єрників, які знову не змогли вигадати нічого нового. Навіть кермо, яке, здавалося б, змінилося більше за всіх інших елементів у салоні, втрачає в своїй оригінальності на тлі такої повільної еволюції інтер'єрів BMW.

                                     Інтер'єр БМВ 7-серії

 

Від повного дежа вю рятує лише список доступного майбутньому власнику «сімки» оснащення. Відповідно солідним статусом моделі і жорсткою конкуренцією з боку інших гігантів німецького автопрому 7-Series отримала в своє розпорядження все найкраще і просунуте, що тільки є в засіках у BMW на сьогоднішній день. Судіть самі: повнокероване шасі з підрулюючими задніми колесами, система Execute Drive Pro, автоматично підстроює жорсткість амортизаторів залежно від дорожнього покриття і стилю водіння, мультимедійна система iDrive нового покоління з функцією управління жестами і бездротовою зарядкою для телефону, аудіосистема Bowers and Wilkins, система нічного бачення, панорамний дах з шістьма варіантами підсвічування, сенсорний 7-дюймовий планшет, вбудований в підлокітник задніх сидінь, кліматична установка з функцією іонізації повітря і апогей - система дистанційного керування паркуванням. Тільки машина, паркувальне місце і кнопка на брелоку. Людина не потрібна.

 

Ну і, звичайно ж, лінійка силових агрегатів. Вона велика, просунута і взагалі гідна звання кращого, що тільки робили в Мюнхені. Під капот найдешевшою «сімки» з індексом 730d буде встановлюватися 3,0-літровий дизель, що розвиває 265 к.с. і 620 Нм. Більш просунута бензинова версія 740i отримає в своє розпорядження вже 326-сильну «турбошестірку» аналогічного об'єму. Ну а за саму марнотратну модель з індексом 750i, наддувний 4,4-літровий V8, що видає 450 к.с. потужності і всього 4,4 секунди розгону до першої сотні. При цьому любителів екологічно доброзичливих гібридів нова BMW теж в образі не залишить. Гібридна силова установка сумарно 326 к.с., що складається з 2,0-літровою четвіркою» і 95-сильного електромотора, цілком порадує і тих оригіналів, що зупинять свій вибір на версії 740e. Середня витрата в 2,1 літра на сотню і 40 км пробігу на чистій електротязі додаються.

 

До 2016-го року в стрункому ряду «сімок» з'явиться і сама топова версія 760Li з безальтернативною подовженою базою. Ймовірно, під капотом у неї виявиться модернізований V12, а на мушці останнє досягнення маркетологів Mercedes-Benz, пафосний S600 Maybach.

 

Офіційний «живий» показ самого BMW відбудеться восени у Франкфурті. Там же світу планують розкрити всі останні таємниці нового флагмана. Наприклад, скільки нулів буде на ціннику моделі в Україні, і чи розуміють в Мюнхені, що салони можна оформляти в іншому ключі.

 

Одним словом авто вийшло чудове, неймовірно розумне і все так само консервативний. Однак лідером в сегменті йому не стати. Він не культовий S-Class, що поширився по гаражах перших осіб держав немов чума. 

Попередня стаття Як спілкуватися з даішниками
Як спілкуватися з даішниками
Свіжа і довгождана солідність від Сітроен ДС5
Наступна стаття Свіжа і довгождана солідність від Сітроен ДС5

Популярні новини