ПДР планують переписати заради модного захоплення українців

23 вересня 2019

Останнім часом електричні самокати користуються винятковою популярністю на українських вулицях. І на жаль, цей вид транспорту спровокував не одну дорожньо-транспортну пригоду. Що не дивно, адже електросамокати не можна віднести ні до одного з відомих видів ТЗ, тому їх власники зовсім не зобов'язані знати і, відповідно, дотримуватися правил дорожнього руху.
В патрульній поліції Львівської області повідомили про першу аварію за участю цього типу транспорту. У результаті зіткнення власника електричного самоката з автомобілем марки Mercedes-Benz, водій двоколісного дива техніки був госпіталізований. Під час оформлення ДТП правоохоронці не могли зрозуміти, як класифікувати водія самокату - як учасника дорожнього руху або як пішохода. Тому поліцейські звернули увагу законодавців на цю проблему і звернулися з проханням врегулювати правила управління подібним типом ТЗ.

нові пдр для власників електросамокатів
Це звернення має серйозне обґрунтування, адже електросамокати мають досить високий потенціал і розвивають таку швидкість, якою може похвалитися далеко не кожен мопед або скутер категорії А1. Чому, в такому випадку, для управління цими ТЗ не потрібен ні шолом, ні наявність водійського посвідчення?

Теги:
ПДД
Попередня стаття У міністерстві в черговий раз змінюють порядок розмитнення "евроблях"
У міністерстві в черговий раз змінюють порядок розмитнення "евроблях"
Скандал: із BMW і Bosch судяться
Наступна стаття Скандал: із BMW і Bosch судяться

Популярні новини