Чому Nissan назвав свій найпопулярніший електрокар LEAF?

7 лютого 2023

Вибрати електричний Nissan LEAF на автобазарі

Nissan LEAF вважається “народним” електрокаром. Він з'явився на ринку в 2010 році та став першим масовим EV у світі. Одним подобається Ліф, інші його критикують. Однак ніхто не заперечує популярність цього електромобіля. Та мало хто знає, що означає назва моделі. Чи дійсно Leaf пов'язаний з листям? Або ж це лише співпадіння?

Nissan назвав свій електромобіль Leaf не лише щоб підкреслити - перед вами екологічно чистий автомобіль. Хоча певна асоціативність тут передбачена. 

З англійської “Leaf” означає “листок”. Саме листя дерев поглинає вуглекислий газ та перетворює його на кисень, яким ми дихаємо. Крім того, листя зелене, а електромобілі часто називають “зеленим” транспортом. Така логіка спрацьовує в більшості людей, які бачать, керують чи вибирають  Nissan Leaf. Однак букви в назві мають більше значення.

Правда про назву електромобіля Nissan LEAF

Насправді, LEAF - це абревіатура від англійських слів:

  • Leading - провідний,
  • Environmentally-friendly - екологічний, безпечний для довкілля,
  • Affordable - доступна ціна,
  • Family car - сімейний автомобіль. 

В результаті виходить назва “Провідний екологічно чистий доступний сімейний автомобіль”. І вона повністю відповідає ідеї Nissan Leaf. Адже це екологічний, відносно недорогий сімейний автомобіль. На додачу, ще й дійсно популярний в усьому світі. 

В каталозі агрегатора автомобільних оголошень Automoto.ua зібрано 1200+ пропозицій про продаж Ніссан Ліф. Ви можете вибрати EV будь-якого року випуску, вживаний чи новий з салону, у різній комплектації.

Попередня стаття 4 вигадки і 1 правда: критикуємо автомобільні міфи
4 вигадки і 1 правда: критикуємо автомобільні міфи
Коли пора чистити паливні форсунки?
Наступна стаття Коли пора чистити паливні форсунки?

Популярні новини