Прогноз експертів. COVID-19 пересадить українців на особисті авто?

19 травня 2020

На щастя карантин поступово закінчується: відкриваються літні майданчики кафе і ресторанів, торгові центри, багато компаній та установи відновлюють роботу. Також поетапно громадський транспорт починає функціонувати в колишньому режимі. Однак фахівці попереджають, що розслаблятися рано - ризик зараження в трамваях і тролейбусах буде вище, ніж в особистому авто. Це очевидний факт, адже смертельний вірус нікуди не зникне. Ситуація вплине на попит на індивідуальні засоби пересування. Такий висновок можна зробити аналізуючи ситуацію на ринках США, Азії і Європи. Навіть найбільші борці з екологією і прихильники міського транспорту з сусідніх країн пересідають на особисті автомобілі. У випадку з Україною необхідно виділити кілька моментів:

  • В пост-карантинний час збільшиться імпорт і продаж уживаних машин, адже покупка автомобіля перестане бути розкішшю і переросте в необхідність. Адже куди безпечніше один раз продезинфікувати салон і більше не турбуватися про можливе зараження. Погодьтеся, ви ніколи не зможете бути повністю впевненим у тому, хто до вас користувався послугами таксі або їхав у громадському транспорті.
  • Офіційні дилери почнуть пропонувати кредити на машини під низькі відсотки, а ті, хто не можуть дозволити собі нове авто, придбають старий транспортний засіб. Під час карантину ця функція була недоступна, тому що сервісні центри МВС не функціонували.
  • Дуже ймовірно, що в країні впаде попит на таксі, зате сервіси оренди авто стануть користуватися популярністю.
  • Якщо на дорогах збільшиться кількість машин, це негативно позначиться на трафіку. Як наслідок - пробки стануть нормальним явищем у всіх містах і не тільки в годину-пік.

У зв'язку з таким неоптимістичним прогнозом, радимо заздалегідь підготуватися до змін на ринку і на дорогах. Але в сучасних реаліях краще вберегти себе і пересісти на будь-який індивідуальний транспорт, будь то машина, мотоцикл, скутер або навіть велосипед, ніж поповнити ряд тих, що заразився коронавірусом.

Попередня стаття Скільки автомобілів придбали українці за час карантину
Скільки автомобілів придбали українці за час карантину
Система автоматичної фіксації порушень: що нового?
Наступна стаття Система автоматичної фіксації порушень: що нового?

Популярні новини