Система автоматичної фіксації порушень: що нового?

20 травня 2020

У Державному агентстві інфраструктурних об'єктів повідомили, що довгоочікувана система автоматичної фіксації порушень запрацює вже 1 червня. Нагадаємо, що ця система повинна була бути впроваджена ще 1 травня цього року, але стрімке поширення коронавіруса зруйнувало всі плани. Зараз немає ніяких сумнівів, що автофіксацію порушень ПДР впровадять вчасно і без збоїв.

На дорогах Києва встигли встановити 20 комплексів фото- і відеофіксації порушень, а в області - ще 25. Системи розташували в тих місцях, де найчастіше трапляються аварії.

Крім столиці 5 камер також встановлять у Львівській області. Всього до кінця року в уряді планують придбати ще 220 комплексів автоматичної фіксації порушень. На даний момент немає ніяких перешкод для своєчасного впровадження цієї системи на дорогах України, включаючи облаштовані робочі місця і програмне забезпечення для обробки даних.

Саме час детальніше дізнатися про те, що таке автофіксація порушень ПДР, як вона працює і який в ній сенс. Кілька слів про основне завдання цієї системи розповів Антон Геращенко, заступник голови МВС.

Для початку варто звернути увагу на те, що подібне обладнання встановлено в усіх цивілізованих країнах світу. Це не черговий засіб збору грошей до державної скарбниці, а спосіб зменшити кількість ДТП на аварійних і небезпечних ділянках дороги.

Місця розташування камер видно завдяки спеціально встановленим знакам, а адреси можна знайти в інтернеті. Тому не варто сердитися на владу і звинувачувати її в чергових штрафах. Всі ці заходи вводяться тільки для безпеки учасників дорожнього руху.

Попередня стаття Прогноз експертів. COVID-19 пересадить українців на особисті авто?
Прогноз експертів. COVID-19 пересадить українців на особисті авто?
Нові пільги для українських автомобілістів
Наступна стаття Нові пільги для українських автомобілістів

Популярні новини