Ремонт ходової Шевроле Авео Т250. Запчастини і ціни

19 травня 2020

Підвіска Авео Т250 побудована по "класичному принципу" бюджетних автомобілів - спереду стоїть незалежна підвіска типу "Макферсон", а ззаду розташована торсіонна балка. Тому і деталей для заміни більше саме в передній підвісці, хоча і в задній є свої "витратні матеріали". Колишній работнік СТО, якому доводилося часто стикатися з ремонтом саме передньої підвіски, розповів про це трохи більше.

Підвіску цієї машини не можна назвати проблемною, але багато хто відзначає характерне "бурмотіння" в передній частині. Іноді власники Авео добираються навіть до таких модернізацій, як вставка пружин в конструкцію ШРУСа в спробі усунути стук. Хоча найчастіше будь-які проблеми вирішуються заміною на деталі надійного постачальника з хорошим ресурсом або посиленою конструкцією. Керівник автопорталу, де люди часто запитують не тільки про ремонт, а й про запчастини, які краще ставити і які можна вибрати, якщо обмежений бюджет. Так що спочатку пройдемося по деталях підвіски, які виходять з ладу найчастіше, а потім розглянемо й інші.

Амортизатори, їх опори, підшипники, відбійники і пильники

Основна причина стуку і шумів у передній підвісці Авео - це прискорений знос верхніх опор передніх амортизаторів. Деталь в оригіналі настільки слабка, що концерн GM усвідомив свою помилку і видав посилені опори з іншим ОЕ-кодом, які і замінюють усі "авеоводи". В результаті опори відхажують пробіг, якого вистачає на дві заміни амортизаторів.

Що стосується самих амортизаторів, то їх ресурс коливається від 60 до 90 тисяч, що не так вже й багато, особливо якщо це 60 тисяч, а не 90. Плюс-мінус стільки ж ходять і всі супутні деталі - підшипники, пильники і відбійники. Проблема в тому, що заощадити на захисних елементах не вдасться, навіть якщо їх стан ще задовільний.

На пробіг ще одних амортизаторів їх все одно не вистачить і в результаті у вас два варіанти. Або через 20-30 тисяч знову розбирати всю стійку, або залишити як є, але тоді вбиті пильники і відбійники вб'ють амортизатор завчасно і він відходить не 60 тисяч, а 30-40. У будь-якому випадку виходить, що дешевше замінити захисний комплект разом із заміною амортизаторів.

Задні амортизатори ходять більше, але не набагато - зазвичай їх вистачає на 70-100 тисяч кілометрів. Так само як і всі деталі "навколо амортизатора".

Ремонт ходової Шевроле Авео Chevrolet Aveo деталі ціна на амортизатори

Ремонт ходової Шевроле Авео Chevrolet Aveo деталі ціна на опори амортизаторів, підшипники, відбійники і пильники

Сайлентблоки задньої балки

Ще одна деталь, ресурс якої в Авео міг би бути більшим. А так через 80-90 тисяч кілометрів позаду починає поскрипувати, і при цьому у машини погіршується курсова стійкість. Ситуацію може пояснити той факт, що ці сайлентблоки стоять і на Aveo, і на Daewoo Matiz. Але так як маса у Авео істотно більше, то і ресурс деталі знижується.

Більшість автовласників вирішує цю проблему установкою сайлентблоків від Golf IV. До речі, ви також можете зіткнутися з тим, що в деяких магазинах вам можуть не продати сайлентблок окремо, тому що згідно з рекомендаціями заводу потрібно міняти балку в зборі. Але сайлентблоки легко пробиваються по ОЕ-кодам.

Ремонт ходової Шевроле Авео Chevrolet Aveo Сайлентблоки задньої балки ціна

Сайлентблоки важелів і важелі

Задні сайлентблоки переднього важеля передньої підвіски - ще одне слабке місце, ходять близько 60 тисяч. GM і тут врахували запити ринку, і крім рідних сайлентблоків із прорізами пропонують посилені суцільнолиті деталі.

При цьому передні сайлентблоки переднього важеля практично вічні. Точно такі ж живучі і важелі підвіски - не вимагають заміни, тільки якщо ви їх не пошкодили.

Ремонт ходової Шевроле Авео Chevrolet Aveo Сайлентблоки важелів і важелі ціна

Тяги і втулки стабілізатора

Ще одне слабке місце - деталі стабілізатора передньої підвіски. Втулки і тяги ходять по 60 тисяч кілометрів (а по поганих дорогах і того менше), і при зносі починають стукати. Ці деталі теж вважаються однією з основних причин стукотіння в передній підвісці Авео.

Часто автовласники цілком серйозно називають тяги стабілізатора таким же "витратниками", як і фільтри. На моєму автопорталі не раз скаржилися на малий ресурс і питали якої фірми краще поставити. Особисто я раджу CTR. Ця компанія поставляє багато деталей підвіски і на конвеєр, і в коробки GM, до того ж пропонує посилені тяги стабілізатора.

Ремонт ходової Шевроле Авео Chevrolet Aveo Тяги і втулки стабілізатора ціна

Але якщо у вас є гроші, то все ж варто купити Meyle или Lemforder. 

Підшипник маточини

Передні підшипники маточини не так довговічні, як задні. Але ресурс сильно залежить від умов експлуатації автомобіля. Також допомагає поставити деталь преміум-сегмента - тоді хороший ресурс забезпечений.

Ремонт ходової Шевроле Авео Chevrolet Aveo Підшипник ступиці ціна

Пружина підвіски

Ця деталь досить довговічна і мало у кого просідають оригінальні пружини. Тому їх заміна - дуже рідкісний випадок.

Ремонт ходової Шевроле Авео Chevrolet Aveo Пружина підвіски ціна

Рульова тяга і наконечник рульової тяги

Це деталі рульового управління, які прослужать вам довго, як і належить - більше 100 тисяч кілометрів. Нарікань до їхньої роботи немає. До речі, не обов'язково міняти тяги або наконечники відразу з обох сторін - досить замінити несправну деталь. Але їхати на регулювання "розвал-сходження" після такої процедури - обов'язково.

Ремонт ходової Шевроле Авео Chevrolet Aveo Рульова тяга і наконечник рульової тяги ціна

Кульова опора

Ще одна запчастина, яка у ходової Aveo рідко вимагає уваги. Якщо чуєте спереду клацання або машина виляє при їзді прямо - прийшов час міняти кульові. І радує що відбувається це не частіше ніж раз на 100 тисяч.

Ремонт ходової Шевроле Авео Chevrolet Aveo Кульова опора ціна

В цілому ось саме такі варіації запчастин, які рекомендую ставити для підвіски даного автомобіля. Фірму ви можете вибирати по своєму гаманцю, але сильно бюджетний варіант -  це не найкращий вибір, адже, як усім відомо, "скупий платить двічі", довго такі запчастини не прослужать. Доведеться тисяч через 20-30 знову шукати гроші на запчастини, плюс ще й на заміну, якщо ви самі за ремонт не беретеся, хоча все можна зробити самому і їхати в сервіс хіба на сходження-розвал. Проблеми можуть виникнути лише при заміні підшипника задньої маточини. Фотозвіт і покрокове керівництво по цій роботі я розміщував вже на etlib.ru. Можете знайти і скористатися.

Середній чек, при якому найближчі 50 тис. км не потрібно буде думати про ремонт підвіски, вирішивши всі проблеми за раз, обійдеться в 7000 грн. Головне пам'ятайте, що краще якщо ви поміняєте всі деталі відразу, а не по черзі, адже поки будете збирати на одну деталь, інша буде "псувати" вже нову. Так що якщо робите для себе, то не скупіться - це дозволить заощадити. Ставити все найдешевше є сенс хіба коли хочете продати подорожче.

Попередня стаття Скільки автомобілів придбали українці за час карантину
Скільки автомобілів придбали українці за час карантину
Система автоматичної фіксації порушень: що нового?
Наступна стаття Система автоматичної фіксації порушень: що нового?

Популярні новини