Сучасне моторне мастило викликає проблеми з мотором

9 січня 2020

За рахунок моторного мастила можна досягти високих показників потужності і економічної витрати палива. Однак є й інша сторона питання - такі технічні рідини низької в'язкості можуть стати причиною поломок двигуна, причому це часто відбувається вже по закінченню гарантійного терміну.

Водіям варто задуматися про довголіття силового агрегату, якщо в інструкції з експлуатації транспортного засобу вказані рекомендації по використанню моторних масел типу 0-W20 або 0-W30 відповідно класифікації SAE.

Як відомо, від моторного мастила залежить знос двигуна і витрата пального. Низька в'язкість моторного мастила допомагає долати мастильні канали без витрат енергії на тертя. До речі, при прогріванні такі трансмісійні мастила досягають робочої в'язкості швидше, а значить і сам мотор краще переносить "холодний" запуск.

Але також треба врахувати, що показник в'язкості таких технічних мастил значно зменшується при високих температурах. Це призводить до сухого тертя в моторі, що в свою чергу стає причиною неминучого і швидкого зносу деталей агрегату.

У групі ризику опиняються власники машин із сучасною системою запуску двигуна "старт-стоп". Ця кнопка автоматично глушить мотор на світлофорах для економії пального. Правда, при кожному запуск цієї системи, паливо змішується з моторним мастилом і таким чином в'язкість технічної рідини зменшується.

Проблема в тому, що виробники знають про ці нюанси. Завдання підприємців - забезпечити хорошу роботу мотора до кінця гарантійного терміну.
Фахівці радять відповідально ставитися до вибору технічної змазки, яку можна було б застосовувати при будь-яких умовах експлуатації. Наприклад, синтетичне мастило більш високої в'язкості і класу 5W-30 або 5W-40 відмінно впорається з цим завданням.

Попередня стаття Сенсація від Sony: електрокар Vision-S
Сенсація від Sony: електрокар Vision-S
Гарантія на автомобіль: все, що потрібно знати
Наступна стаття Гарантія на автомобіль: все, що потрібно знати

Популярні новини