Створили акумулятор з морської води

24 грудня 2019

Для виробництва акумуляторних батарей використовують такі важкі метали, як кобальт і нікель. Процес видобутку нікелю шкодить екології, що суперечить образу екологічного електромобіля. Однак це питання вирішили фахівці IBM Research. Вони розробили новий тип батарей на основі катодної рідини, отриманої з морської води.

Перші тестування показали, що нові акумулятори за всіма параметрами перевершують звичні літій-іонні батареї. Інноваційний накопичувач відрізняється більш високою швидкістю зарядки, потужністю і ємністю, а також він менш схильний до займання. Використання нового методу отримання катодної хімії дозволить зменшити собівартість агрегату і сприятливо позначиться на екології.

Дослідники не розкривають детальну інформацію про матеріали, які замінили важкі метали. Відомо тільки, що розробники використовували методи машинного навчання і технології, засновані на штучному інтелекті, щоб аналізувати гіпотези і обробити результати численних експериментів.

Перші дослідження показали, що інноваційний акумулятор можна зарядити до 80% всього за 5 хвилин, а його ефективність перевищує 90%. Заявлена ​​потужність становить 10 000 ват на літр.

У IBM вважають, що акумулятори нового типу перевершать літій-іонні батареї за ціною, енергоефективністю, швидкістю зарядки і питомою потужністю. До того ж така батарея менш вогненебезпечна, тому її можна використовувати в літаках і електромобілях.

У виробництві нових акумуляторів використовуються запатентована комбінація трьох унікальних матеріалів. Вони можуть знизити ймовірність загоряння батареї, пригнічуючи утворення вогненебезпечних частинок літію під час зарядки. Тепер проблеми, пов'язані з виробництвом акумуляторів, можна вирішити на молекулярному рівні.

У майбутньому дослідники направлять потенціал на підвищення продуктивності акумуляторів за допомогою штучного інтелекту.

Попередня стаття Водії 80 рівня! Підбірка відео з супер-реакцією шумахерів
Водії 80 рівня! Підбірка відео з супер-реакцією шумахерів
Електромобілі та холод: про що мовчать виробники
Наступна стаття Електромобілі та холод: про що мовчать виробники

Популярні новини