Чи варто заливати дороге мастило у мотор "із пробігом"?

27 листопада 2019

Багато автомобілістів вважають, що мотору з пробігом більше 100 тисяч км не потрібно якісне синтетичне мастило. Це серйозна помилка, адже гарне змащення необхідне, щоб старий двигун працював із повною віддачею і більш тривалий період.
Отже, високоякісним синтетичним мастилом вважається отримане з природного газу. Хорошим прикладом є продукти Shell Helix Ultra і Shell Pure Plus. З газу навчилися отримувати чисте базове мастило без типових для звичайного мастила на нафтовій основі домішок. Таке мастило відрізняється хорошою в'язкістю навіть при температурі нижче 0 градусів, низьким коефіцієнтом тертя, низькою летючість і обіцяє довгий період служби без втрати первинних характеристик.
автомобільне мастило Однак для старих моторів куди важливіші миючі здатності продукту. "Чистий" двигун - це агрегат без лакових відкладень і нагару на деталях. Саме ці нашарування осідають на поршні, полірують стінки циліндрів і таким чином прискорюють його знос. Мастила на основі природного газу не містять такі компоненти, які здатні перетворюватися на шкідливі відкладення, тому гарантують більш повільний знос.
Якщо раніше ви використовували звичайне мастило, то регулярне застосування дорогого і якісного продукту допоможе очистити поршні двигуна від лаку і нагару.
Підіб'ємо підсумки: використання синтетичного мастила високої якості допоможе усунути багато проблем і омолодити двигун вашого авто "з пробігом".

Теги:
масло
Попередня стаття Електронні водійські права вже з грудня
Електронні водійські права вже з грудня
Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Наступна стаття Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям

Популярні новини