У Mercedes-Benz створили машину для всесвіту "Аватара"

9 січня 2020

Між людиною, природою і технічним прогресом існує безмежний зв'язок. Унікальний автомобіль Vision AVTR від Mercedes-Benzаме створений саме для цього. Відразу видно, що розробники цього концепт-кара надихнулися кінематографічним хітом "Аватар" і втілили ключові моменти казкової всесвіту в реальність. Прототип презентували на міжнародній виставці CES 2020 у Лас-Вегасі, США. Що нам відомо про цей концепт?

Концепт Vision AVTR от Mercedes-Benz фото

Концепт Vision AVTR от Mercedes-Benz фотоЗа сценарієм фільму "Аватар", мешканці планети Пандора активно взаємодіють із флорою і фауною. За таким же принципом автомобіль Vision AVTR служить сполучною ланкою між людиною і навколишнім світом. У дизайні прототипу можна знайти відсилання до містичного всесвіту.

Vision AVTR відчуває серцебиття водія і транслює його за допомогою ритмічного миготіння підсвічування. Власне, ілюмінація, атмосфера салону і окремі деталі авто імітують житла жителів Пандори. Зверніть увагу на колісні диски, виконані у вигляді зрізів дерев і оформлені світлодіодними елементами. У дизайні екстер'єру використовували 33 аеродинамічних закрилка, які за задумом розробників імітують дихальні органи казкових мешканців лісів Пандори.

Vision AVTR интерьер фотоДо речі, для обробки салону і при виготовленні акумуляторної батареї використовувалися вторинні матеріали.

Дивіться також каталоги:

Ємність силової установки Vision AVTR становить 110 кВтч, дальність пробігу - до 700 км, а силова віддача електромоторів - майже 470 кінських сил. Серед інших переваг варто зауважити, що автомобіль повністю безпілотний і завдяки особливій будові осі може рухатися боком.

Vision AVTR активные подкрылки фотоЦей автомобіль створений виключно для демонстрації самої ідеї симбіозу природи і технологій. Зрозуміло, що ніяких перспектив серійного виробництва у Vision AVTR немає і бути не може.

Концепт Vision AVTR от Mercedes-Benz фото

Попередня стаття Сенсація від Sony: електрокар Vision-S
Сенсація від Sony: електрокар Vision-S
Гарантія на автомобіль: все, що потрібно знати
Наступна стаття Гарантія на автомобіль: все, що потрібно знати

Популярні новини