Volkswagen Polo Sedan і Skoda Rapid: що краще

17 грудня 2020

Volkswagen Polo Sedan і Skoda Rapid - популярні автомобілі. Вони знаходяться в одному ціновому діапазоні, мають схожі характеристики і виглядають як "родичі". Що об'єднує, а що відрізняє один від одного седан Фольксваген Поло і ліфтбек Шкода Рапід?

Який автомобіль кращий Фольксваген Поло чи Шкода Рапід

Двигун і трансмісія

Базова версія Volkswagen Polo оснащена п’ятишвидкісною механікою і 90-сильним двигуном. Початкова модель Шкода Рапід комплектується такою ж парою + системою курсової стійкості ESC.

Обидві моделі доступні з автоматичними трансмісіями. У найбюджетнішого Поло під капотом знаходиться двигун на 110 "конячок" і автомат-шестиступка. Базова версія Рапід отримала точно такий силовий агрегат і КПП. 

Volkswagen і Skoda - аналогічні автомобілі по технічній начинці. Єдина відмінність і перевага Rapid - наявність ESC.

Ходові характеристики 

Рапід побудована на базі седана Поло, але не скопійована повністю. Конструктори додали Шкоді довжини і ширини, щоб домогтися кращої стійкості. Збільшений розмір і, відповідно, маса авто вимагали посиленої підвіски і виробник її додав.  

Skoda Rapid отримала пружинну підвіску McPherson спереду і V-подібну торсійну балку ззаду. Таке рішення додало простору в салоні і зробило авто дешевшим. 

Volkswagen Polo Sedan оснащений багатоважільною задньою підвіскою. 

Обидва авто демонструють дуже схожі ходові якості: чітке управління, хорошу динаміку, плавне проходження поворотів. І в обох авто одна проблема - жорстка підвіска. 

Технічні характеристики Поло і Рапід

 

Розмір

Розміри Фольксваген Поло і Шкода Рапід

Інтер'єр 

Салони обох авто виглядають лаконічними і практичними. У стандартній комплектації і Поло, і Рапід мають текстильне оздоблення. 

Салон Volkswagen Polo Sedan в базовій комплектації

Volkswagen Polo Sedan в початковій версії отримав аудіосистему, кондиціонер, фронтальні ейрбеги для всіх пасажирів, автоматичні склопідйомники на чотирьох дверях.

Салон Skoda Rapid в базовій комплектації

Базова Skoda Rapid пропонує напівспортивне сидіння водія з широким діапазоном налаштувань, склопідйомники тільки для передніх дверей і ейрбег для водія. У чеській моделі варто відзначити високу посадку водія (вище, ніж у Поло) і простір для ніг на задньому сидінні. Але, у цього авто не вистачає висоти стелі високим пасажирам на задніх кріслах. 

У багажних відділеннях Polo і Rapid знайшлося ще більше відмінностей, ніж в салонах. Седан Фольксваген має 460 л в вантажному відсіку і ніяких додаткових "плюшок". 

Ліфтбек виграє в порівнянні: 530 л об'єму для багажу, широкий отвір для завантаження і сітка для кріплення речей в базовій версії. 

Екстер'єр 

Моделі Polo і Rapid мають елегантний профіль і багато схожих деталей: форму бампера, передні фари, спойлери. Подивіться на фото і порівняйте самі. 

Як виглядає Volkswagen Polo Sedan

Як виглядає Skoda Rapid

Важливі відмінності між Volkswagen Polo Sedan і Skoda Rapid 

Polo Sedan і Rapid мають дуже багато спільного в технічних аспектах і зовнішності. Вартість в стандартному оснащенні обох авто однакова. Основні відмінності приховані в варіантах обладнання (рівні комплектації або пакетні поліпшення) і вигоді для покупця. 

Фольксваген Поло поставляється з готовими пакетами для поліпшення комфорту і безпеки. Це вигідніше, ніж покупка кожної опції окремо, як у Шкода. 

Висновки 

І Volkswagen Polo Sedan, і Skoda Rapid - надійні автомобілі, а при правильному обслуговуванні - довговічні. Який краще? Приймайте рішення на основі своїх потреб. 

Skoda Rapid сподобається високим водіям і тим, хто часто возить в багажнику великогабаритний вантаж. 

На користь Volkswagen Polo є вагомі аргументи: аербеги для всіх пасажирів, зручний для високих пасажирів другий ряд сидінь.

Попередня стаття Загадка АКПП: куди зникла кнопка overdrive
Загадка АКПП: куди зникла кнопка overdrive
Таємниця німецького автопрому: чому праві бокові дзеркала робили коротше лівих
Наступна стаття Таємниця німецького автопрому: чому праві бокові дзеркала робили коротше лівих

Популярні новини