Шкідлива звичка, або чому не можна залишати склоочисники піднятими

27 грудня 2022

Чому небезпечно залишати склоочисники піднятими

Взимку водії часто залишають склоочисники у вертикальному положенні на ніч. Логіка зрозуміла: "двірники" не торкаються лобового скла, отже, не примерзнуть до нього. Це гарний фокус, і він працює. Тільки у водіїв, які завжди піднімають склоочисники на ніч, з'являються скарги на їхню роботу. "Двірники" скриплять, погано витирають скло, а то й взагалі на лобовому утворюються незрозумілі тріщини... Чим небезпечна звичка залишати склоочисники у вертикальному положенні та які є альтернативи?

Як автомобіліст своїми руками псує склоочисники

Склоочисники притискаються до скла пружинами всередині важеля склоочисника. Ці пружини розтягуються щоразу, коли ви тягнете щітку вгору від скла. За короткий проміжок часу нічого не станеться. Однак, якщо залишити склоочисники у верхньому положенні на довгий час, пружини можуть незворотно розтягнутися. Ось чому не рекомендується залишати щітки піднятими цілу ніч.

Як пружина розтягнеться і перестане повертатися у вихідне положення, важіль склоочисника більше не зможе забезпечувати необхідний тиск. У результаті якість очищення погіршиться.

Крім того, коли важіль склоочисника знаходиться у верхньому положенні, він нестійкий і може легко буквально “впасти” на вітрове скло. На лобовому склі з'являться тріщини або збільшаться вже наявні дефекти через силу удару.

Що ж робити?

Чому автомобілісти залишають двірники піднятими? Щоб вони не торкалися скла та не примерзали.

Як запобігти примерзанню склоочисників

Альтернативним рішенням може бути:

  • пакети чи плівка. Оберніть ними "двірники" і вони не примерзнуть до лобового скла;
  • шкарпетки. Звичайні шкарпетки цілком згодяться в якості чохлів для склоочисників;
  • лист картону. Накрийте великим аркушем лобове скло і притисніть склоочисниками. Так ви вирішите відразу 2 проблеми: видалення льоду та снігу зі скла вранці та примерзлих склоочисників,
  • "антилід" або інший подібний спрей. Щоб не турбуватися про те, що щітки склоочисника примерзнуть до вітрового скла, придбайте якісний "антилід". Засіб не раз врятує зимового ранку.

Не зайвим буде ознайомитись із практичними ідеями, як очистити скло вранці без шкребка.

Попередня стаття 7 основних причин, чому горить Check AirBag
7 основних причин, чому горить Check AirBag
Цікаві знахідки серед оголошень “за день” на Automoto.ua
Наступна стаття Цікаві знахідки серед оголошень “за день” на Automoto.ua

Популярні новини