Wankel Rotary, W-16 та інші незвичайні двигуни

1 лютого 2023

Багато покупців шукають не автомобіль, а конкретний двигун. Для них головне, який мотор під капотом, а колір кузова та комплектація салону – другорядні параметри. Однак іноді виробники йдуть на експерименти та комплектують машини абсолютно нетиповими силовими агрегатами. Ми вибрали 4 незвичайні двигуни, які коли-небудь встановлювались на сучасні авто.

Двигун Volkswagen VR5 V5

Volkswagen VR5 V5

Volkswagen створив унікальний VR5 V5, щоб заповнити пробіл між 1,8-літровим чотирициліндровим з турбонаддувом та потужним VR6. Вийшов мотор з п'яти циліндрів, з'єднаних із загальним колінчастим валом V-подібної конфігурації.

Вибрати авто Фольксваген Пассат Б5

VR5 видавав 168 л.с. та використовувався в серійному Passat B5 протягом кількох років.

Двигатель NSU Wankel Rotary

NSU Wankel Rotary

Mazda – найвідоміший користувач роторного двигуна NSU Wankel Rotary. Вона оснащувала таким силовим агрегатом купе RX-8 до існування моделі (2012 рік).

Вибрати авто Мазда RX-8

Величезною перевагою Wankel Rotary була велика потужність – до 700 к.с. Стільки "конячок" виробляв трикінцевий поршень, котрий обертався в овальній коробці. Незважаючи на невеликий робочий об'єм і вражаючу потужність, двигун Ванкеля мав недоліки: величезний апетит до палива і складність в обслуговуванні.

Двигун авто Cizeta V16T

Cizeta V16T

Унікальний 16-циліндровий двигун знаходиться під капотом ексклюзивного спорткара Cizeta V16T. Мотор об'ємом 6,0 л видає 560 л. Якщо врахувати, що суперкар збудували на початку 90-х, то це вражаючий показник!

Авто Cizeta V16T

Цей італійський автомобіль існував лише у 20 примірниках, тому претендує на статус рідкісної моделі.

Двигун Bugatti W-16

Bugatti W16

Зрозуміло, що один із найшвидших авто у світі оснащений незвичайним двигуном. Двигун Bugatti W-16 - 8,0-літровий чотирициліндровий 16-циліндровий монстр. Ряд удосконалень дозволяє йому розвивати потужність 1500 к.с. і розігнати суперкар до швидкості 490 км/год. Такий W-подібний двигун використовують Bugatti Veyron та Chiron.

Авто Bugatti Veyron

Якщо для вас двигун – параметр вибору автомобіля №1, скористайтесь розширеним пошуком на Automoto.ua.

Попередня стаття Як дізнатися, що час робити розвал-сходження?
Як дізнатися, що час робити розвал-сходження?
Що робити, якщо болить спина під час водіння
Наступна стаття Що робити, якщо болить спина під час водіння

Популярні новини