Зеленський підписав новий закон: за руйнування доріг тепер штрафуватимуть

23 вересня 2019

На офіційному сайті парламенту з'явилася інформація, яка підтверджує, що президент підписав законопроект №1047. Він передбачає штрафи за проїзд по дорогах, перевантажених транспортних засобів. Раніше проект цього закону підписав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков і 17 вересня він був розглянутий Володимиром Зеленським.

президент схвалив закон про штрафи за руйнування доріг

Проект закону про внесення змін до законодавчих актів України щодо здійснення габаритно-вагового контролю ТЗ спрямований на запобігання дострокового руйнування доріг.

Він дозволить в автоматичному режимі на законодавчому рівні фіксувати порушення, пов'язані з відсутністю дозволів на перевезення вантажів і з перевищенням вагових або габаритних обмежень. Таким чином ініціатива передбачає накладення штрафів за перевищення встановлених норм перевезення вантажу без відповідних документів від 5% до 10% і від 10% до 20% - у розмірі 500 або 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян відповідно. А вже при перевищення цих норм більш ніж на 20% передбачений штраф у розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Попередня стаття У міністерстві в черговий раз змінюють порядок розмитнення "евроблях"
У міністерстві в черговий раз змінюють порядок розмитнення "евроблях"
Скандал: із BMW і Bosch судяться
Наступна стаття Скандал: із BMW і Bosch судяться

Популярні новини