Огляд тест-драйву: Audi Q7 2021

29 липня 2021

Audi Q7 знаходиться в ТОПі середньорозмірних преміальних позашляховиків з тих пір, як дебютував в 2017 році. Q7 вражає розкішним інтер'єром, демонструє прекрасний баланс між маневреністю та комфортом, і без сорому хвалиться лінійкою потужних двигунів, особливо в орієнтованому на продуктивність Audi SQ7.

Купити новий автомобіль Audi Q7 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua

Єдине, що утримує модель Audi Q7 від загального визнання, - це громіздкий інформаційно-розважальний інтерфейс і тісні сидіння в третьому ряду.

Нове в 2021 році

Частково оновлена Ауді Q7 була представлена в минулому році, тому в 2021 отримала тільки незначні зміни в списках функцій комплектацій. 

Кому варто купити? 

Q7 - солідний розкішний позашляховик середнього розміру, один з кращих в своєму класі.

Нова модель Ауді Q7 2021 року доводить, що сімейний автомобіль та задоволення від водіння не виключають один одного. Q7 впевнено конкурує з лідерами сегмента. Ця Ауді схожа за розміром на Mercedes-Benz GLE і BMW X5, але обидва вони дорожчі і не мають стандартного третього ряду сидінь Q7 і повного приводу в базі. Volvo XC90 також є привабливим позашляховиком, але поступається Q7 у керуванні та якості поїздки. 

Хочете купити нову Audi Q7? Запишіться на тест-драйв у найближчого дилера бренду!

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Audi Q7 відправиться в 2021 рік практично без змін після значного оновлення в середині минулого року. Ця модель представлена як рестайлінгова Ауді Q7 2021 та однозначно варта вашої уваги. 

Audi Q7 або Audi Q8

Audi Q8 - хороший розкішний середньорозмірний позашляховик. Він розділяє деякі функції Q7, включаючи повний привід Quattro та інформаційно-розважальну систему MMI з двома екранами. У Q8 відсутній третій ряд сидінь. Комплектації обох преміальних позашляховиків пропонують високопродуктивні моделі, але спортивний диференціал Quattro RS Q8, активна стабілізація крену та стрімкий 4,0-літровий двигун V8 потужністю 591 к.с. набагато перевершує SQ7. Якщо ж ви не хочете суперпотужний RS Q8, краще спробуйте заощадити і купити Q7.

Audi Q7 або Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE бореться за вершину рейтингу в класі. У нього більше вантажного простору, ніж у Audi, як за задніми сидіннями, так і в цілому. Mercedes також вражає своїм розкішним інтер'єром і надійними двигунами: модель Mercedes-AMG може похвалитися більшою потужністю, ніж Audi SQ7. GLE представлений з п'ятьма або сімома сидіннями. Однак Q7 має довший список стандартних функцій та більш інтуїтивно зрозумілі елементи управління інформаційно-розважальною системою. Обидва варіанти - правильний вибір, тому купуйте той позашляховик, який найкраще відповідає вашим потребам та бюджету.

Салон

Q7 - трирядний кросовер, що вміщує сім чоловік. Переднім пасажирам запропоновано шкіряні сидіння з підігрівом та регулюванням у восьми напрямках. Третій ряд з механічним складанням також входить в стандартну комплектацію. Доступно безліч оновлень: вентильовані і масажні передні крісла, передні сидіння з електроприводом з регулюванням в 12 або 18 напрямках, сидіння другого ряду з підігрівом, обшивку стелі з алькантари і рульове колесо з підігрівом.

Q7 - один з найбільш комфортабельних автомобілів в своєму класі. Салон Audi Q7 прикрашений розкішними матеріалами. Шкіряна оббивка доступна для приладової панелі та підлокітників, а найсучасніші технічні характеристики надають Q7 футуристичний вигляд.

Наскільки ви технічно підковані? Якщо відповідь «не дуже», інформаційно-розважальний інтерфейс Audi з двома сенсорними екранами може вас спантеличити. Незважаючи на безліч способів введення, структура меню здатна створити незручності у використанні. 

Крім потенційних проблем в експлуатації подвійного сенсорного екрану, інтерфейс Q7 чіткий, привабливий і швидко реагує на дії користувача. У навігаційній системі є відмінна функція рукописного введення.

Audi Virtual Cockpit заслуговує похвали критиків. Це цифровий дисплей водія, який замінює традиційний приладовий щиток. Відображаючи відповідну інформацію, таку як навігація, інформація про транспортний засіб, настройки клімату і звуку та інше, Virtual Cockpit зменшує необхідність відводити погляд від дороги під час водіння. Вся установка виглядає гладкою і лаконічною.

Audi Q7 має значні габарити кузова, але не може похвалитися великою багажників. У позашляховика є 402 л простору за третім рядом, 1010 л за другим рядом і в цілому 1970 л зі складеними другими і третіми рядами. Ці показники нижче середнього для класу в порівнянні як з дво-, так і з трирядними розкішними позашляховиками.

Відео тест-драйв Audi Q7 2021 року

Технічні характеристики

Для Q7 доступні три потужні двигуни, кожен з яких стандартно скомбінований з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Початковий варіант в лінійці моторів - 248-сильний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом. У комплектаціях Premium і Premium Plus ви можете перейти на 335-сильний V6 з турбонаддувом і 48-вольтів м'яку гібридну установку. V6 входить в стандартну комплектацію Prestige. 

Якщо вам потрібна Ауді Q7 2021, у якій найвищі технічні характеристики, вибирайте топову версію SQ7. Вона може похвалитися 500-сильним твін-турбо V8. Цей двигун допомагає SQ7 розігнатися з нуля до 100 км/год всього за 4,3 секунди.

Q7 2021 року споживає 11.2 л/100 км в комбінованому циклі з чотирициліндровим двигуном. Моделі з V6 під капотом витрачають в середньому 11.8 л/100 км, SQ7 близько 13.0 л/100 км.

Незважаючи на свої розміри, Q7 відрізняється комфортним управлінням і дарує задоволення від водіння. Повний фірмовий привід Quattro входить в стандартну комплектацію.

Безпека

Оновлений позашляховик Ауді Q7 2 021 отримав п'ять з п'яти зірок в бічному краш-тесті і чотири зірки в тесті на перекидання від NHTSA. Цей автомобіль не тестувався на безпеку при лобовому зіткненні та не отримав загального рейтингу безпеки.

Розміри і вага

Q7 має довжину 5 метрів, а його споряджена маса коливається від 2170 до 2305 кг. Споряджена маса Audi SQ7 становить 2400 кг.

Можливі комплектації

Audi випускає Q7 2021 року в трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Минулорічний рестайлинг поповнив модельний ряд орієнтованим на продуктивність Audi SQ7, який представлений в комплектаціях Premium Plus і Prestige. Всі моделі мають повний привід Quattro і восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. Характеристики Q7 і SQ7 в цілому однакові, тому основна відмінність зводиться до трансмісії. Q7 оснащується 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом або 3,0-літровим V6, а SQ7 має 4,0-літровий V8 з подвійним турбонаддувом. З такими параметрами Ауді Q7 2021 навряд чи знадобиться тюнінг.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2021
Купити новий автомобіль Кіа Седона 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Lexus UX 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus UX 2021