Огляд тест-драйву: Lexus UX 2021

30 липня 2021

Lexus UX 2021 - субкомпактний позашляховик класу люкс. Кросовер впевнено конкурує в популярному зараз сегменті завдяки унікальному та яскравому японському дизайну. Всередині він пропонує якісний інтер'єр, який легко порівняти з німецькими брендами, а майже всі функції розкоші й безпеки ви отримуєте вже в стандартній комплектації. 

Купити новий автомобіль Lexus UX 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua

Цей компактний кросовер найменший Lexus, який ви можете купити. Його кузов схожий на хетчбек, а розмір означає обмежену вантажопідйомність та пасажирський простір в порівнянні з конкурентами. Але все ж це Лексус, якому притаманні всі традиційні для преміального бренду риси. 

Нове в 2021 році 

Нова модель Lexus UX 2021 отримала моніторинг сліпих зон в стандартній комплектації. Це єдина зміна в цьому році. 

Кому варто купити? 

Витончена поїздка, вражаюче низькі показники витрати палива, розкіш і функції безпеки компенсують всі недоліки нового кросовера Лексус UX. Цей автомобіль більше ніж хороший, щоб потрапити в список тест-драйвів, якщо вам пощастило робити покупки в цьому сегменті.

Нове або б/у авто? 

Є тільки одна ключова відмінність між UX-моделями 2020 і 2021 років. Lexus додає моніторинг сліпих зон до стандартних функцій 2021 UX. Ця система раніше була необов'язковою. Навряд чи ця зміна стане вагомим аргументом, щоб вибрати новий кросовер Лексус UX. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Модель дебютувала як абсолютно нова в 2019 році і не отримала за цей час серйозних оновлень. Можете купити Lexus UX минулого або позаминулого року і вони мало чим відрізнятимуться від авто 2021. 

Lexus UX або Lexus NX

Люксовий компактний NX знаходиться над моделлю UX в лінійці позашляховиків Lexus. Обидва авто гарантують плавну поїздку і відрізняються високою прогнозованою надійністю. UX і NX пропонують широкий спектр стандартних функцій безпеки. Однак обидва автомобілі оснащені однією і тією ж відволікаючою інформаційно-розважальною системою. Якщо у вас обмежений бюджет, вибирайте UX. Він витрачає менше палива, а його стартова ціна нижче, ніж у NX. З іншого боку, вибирайте NX, якщо ви шукаєте швидке прискорення або просторе заднє сидіння.

Lexus UX або BMW X1

BMW X1 тримає лідерство в класі розкішних малолітражних SUV з вагомих причин. X1 може похвалитися живим управлінням, якісним інтер'єром і безліччю стандартних технічних засобів та функцій безпеки. Він також пропонує більш зручне заднє сидіння і велику вантажну площадку, ніж UX. Крім того, X1 затьмарює UX своїм енергійним двигуном з турбонаддувом і простою у використанні інформаційно-розважальною системою. Це не беззастережна перемога для X1, так як UX набагато економніше витрачає паливо та коштує на пару тисяч доларів дешевше. Але в цілому BMW залишається найкращим вибором.

Салон

Lexus UX - дворядний позашляховик на п'ять місць. Передні сидіння м'які і зручні, а місце водія досить комфортне для тривалих поїздок за кермом. Передньому пасажирові немає на що скаржитися, на задньому ряду двоє дорослих розмістяться з розумним комфортом. Якщо ви збираєтеся в далеку поїздку, залиште заднє сидіння для дітей та підлітків.

Lexus UX вважається найдешевшою моделлю в лінійці бренду, але його інтер'єр цього не відображає. Стиль - вишуканий, більшість поверхонь покрито якісними матеріалами. Салон відмінно відфільтровує шум вітру і двигуна.

Lexus UX має всього 485 л в багажнику. В ньому менше вантажного місця, ніж у будь-якого іншого преміального субкомпактного позашляховика. Задні сидіння складаються в пропорції 60/40, що спрощує розміщення громіздких предметів.

Інформаційно-розважальна система Lexus на основі трекпада - один з найбільш відволікаючих інтерфейсів. Голосове управління функціональне, але трохи обмежене, і для виконання певних команд потрібно досить багато покрокових інструкцій. 

У салоні є безліч варіантів зарядки, включаючи два порти USB для задніх пасажирів. На жаль, ви отримуєте тільки Apple CarPlay, а не Android Auto. З іншого боку, звукова система - це те, що ми очікуємо від Lexus. Вона пропонує високу якість на будь-якій гучності.

Відео тест-драйв Lexus UX 2021 року

Технічні характеристики

Lexus UX оснащений чотирициліндровим двигуном потужністю 169 кінських сил, безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT) і переднім приводом. Ця трансмісія забезпечує досить швидке прискорення. UX відчуває себе швидким і жвавим на швидкостях та заторах з частими зупинками. Однак ця бадьорість недовговічна. Двигун грубо звучить на високих оборотах і щосили намагається змусити UX рухатися в крейсерському режимі. Розгін з нуля до 100 км/год займає неквапливі 8,9 секунди, і UX пропонує мізерну прохідну потужність після цього.

Є ще один варіант Lexus UX - гібрид з кращими технічними характеристиками. Його силова установка видає 181 "конячку" і агрегатується все з тим же безступінчатим автоматом. 

Гібрид UX250h пропонує повний привід, звичайний UX200 з бензиновим двигуном має тільки передній привід. 

Lexus UX демонструє один один з кращих показників витрати палива в класі: 8.1 л/100 км в місті і 6.4 л/100 км на шосе. Хочете заощадити ще більше? Перейдіть на Lexus UX Hybrid. його середня витрата палива становить 5.6 л/100 км. 

Недоліки швидкості Lexus UX компенсує відмінною манерою водіння. Кросовер залишається стійким і зібраним на поворотах, забезпечує чітку і швидку зворотний зв'язок рульового управління. Невеликий радіус повороту дозволяє легко паркувати UX і маневрувати їм на міських вулицях. Підвіска добре поглинає нерівності, забезпечуючи комфортну і відносно плавну поїздку. Lexus UX має кліренс 160 мм, але це не означає, що можна забути про акуратність поруч з бордюрами. Кросовер не призначений для буксирування.

Безпека

UX заробив 5 зірок в краш-тестах рейтингу NHTSA і отримав звання "Top Safety" від IIHS.

Базові функції активної безпеки входять в стандартну комплектацію, і це трохи незвично для розкішних автомобілів. Але засоби допомоги водієві надмірно обережні. Системи встановлюють занадто великі дистанціями та інтервали між транспортом, а також дуже різко зупиняють кросовер.

Розміри і вага 

Так як Лексус не запропонував у 2021 році для UX новий кузов, габарити залишилися ідентичними торішній моделі. Довжина авто становить 4.5 м, висота - 1.52 м, ширина - 1.84 м. У спорядженому стані кросовер важить +1535 кг. 

Можливі комплектації 

Lexus UX в 2021 році представлений в комплектації з бензиновим двигуном (модель 200) і з гібридною трансмісією (модель 200h). Кожен автомобіль доступний в трьох рівнях оснащення: Basic, F Sport і Luxury.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q7 2021
Купити новий автомобіль Audi Q7 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Лінкольн Авіатор 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Aviator 2021