Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2021

28 липня 2021

Трирядні позашляховики дуже популярні, але їм поки не вдалося перевершити мінівени для сімейних перевезень. Зсувні задні двері з електроприводом роблять їх зручним для дітей, а глибокий вантажний відсік за сидіннями третього ряду гарантує простір для будь-якого вантажу. Kia Sedona 2021 року відмінно демонструє сильні сторони традиційних мінівенів. Який же він, сімейний фургончик Кіа Седона?

Купити новий автомобіль Кіа Седона 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

На відміну типового мінівена, Kia Sedona вдається замаскувати свій зовнішній вигляд до такої міри, що з деяких ракурсів він цілком зійде за кросовера-позашляховика. Дизайнери подбали, щоб навіть в базовій комплектації авто виглядало висококласно зі стандартними функціями, такими як дверні ручки в колір кузова і тонкий задній спойлер. 

Хоча у Sedona немає серйозних недоліків, вона поступається конкурентам у м'якості поїздки, об'ємом вантажного простору та витраті палива.

Нове в 2021 році 

Kia готує абсолютно нову Sedona до 2022 року, тому ітерація 2021 року є фактично перехідною моделлю. Венеціанський червоний був виключений з кольорової палітри, і, щоб спростити виробництво, комплектація L була видалена з лінійки.

Кому варто купити? 

Кіа Седона пропонує якісний і комфортний салон, одну з найбільш інтуїтивно зрозумілих інформаційно-розважальних систем, а також повний набір передових засобів допомоги під час водіння, доступних в моделях середньої комплектації. Покупці з обмеженим бюджетом залишаться задоволеними конкурентоспроможними цінами. Можливо, цей мінівен не ідеальний. Але він ідеально балансує якість і ціну. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Останній раз Kia Sedona одержала серйозну модернізацію та поліпшення характеристик в 2015 році. З тих пір виробник вніс кілька змін, але 2021 не приніс нічого нового. Подивіться оголошення про продаж Кіа Седона б/у.

Очікується, що в наступному році вийде повністю перероблена Sedona. Якщо ви шукаєте найсучасніший мінівен, можете почекати, поки Kia представить оновлену версію.

Kia Sedona або Toyota Sienna

Toyota Sienna має дві великі переваги перед Sedona: доступний повний привід і гібридна трансмісія. Крім того, Toyota поставляється з безліччю стандартних функцій допомоги водієві, а ще витрачає менше палива, ніж Kia. З іншого боку, Sedona пропонує більше місця для пасажирів і більш якісні матеріали салону, ніж Sienna. Вибір між цими двома мінівенами в кінцевому підсумку є справою переваг. 

Kia Sedona або Honda Odyssey

Honda Odyssey - зразковий мінівен. У нього довший список стандартних функцій безпеки, ніж у Sedona. Odyssey має більше місця для пасажирів і вантажу, і набагато економніше витрачає паливо. Одіссей отримав кращі оцінки безпеки, ніж Седона. З іншого боку, Kia в базовій версії коштує на майже півтори тисячі доларів дешевше. Sedona краще укомплектований стандартними технічними функціями, в тому числі сенсорним екраном і можливостями інтеграції зі смартфоном. Щоб отримати це в Odyssey, доведеться піднятися вище базової версії. Проте якщо Honda вписується в ваш бюджет, краще вибрати її.

Салон

Люди купують мінівени не тому, що вони добре виглядають або мають високу продуктивність. Такі авто вибирають, тому що ті пропонують багато внутрішнього простору і вантажопідйомності. На щастя, Kia Sedona 2021 року має достатньо місця для 8 людей. Пасажири першого і другого ряду виявлять, що їм вистачає простору, а ось пасажири третього ряду будуть відчувати себе трохи стисненими. Доступ до останніх крісел неускладнений, так як сидіння Slide-n-Stow другого ряду відкидаються вперед.

Життя мінівена важке. Його салон завжди підається екстремальним випробуванням, які прискорюють процес зносу. Дизайн інтер'єру Sedona не найяскравіший, але при цьому ергономічний і практичний. Що йде рука об руку з практичністю? Багато-багато пластика. На щастя, в салоні використаний високоякісний м'який пластик. Для базової моделі Kia пропонує тканину в двох кольорах на вибір. Два верхніх рівня обробки салону представлені в варіантах темної і світлої шкіри.

Незалежно від комплектації, Sedona оснащена сидіннями третього ряду з поділом 60/40, які плоско складаються, і системою сидінь другого ряду Slide-n-Stow. Остання дозволяє складати і зсувати вперед сидіння другого ряду за допомогою важеля. Все це значно покращує здібності Sedona в вантажоперевезеннях. Kia стверджує, що Sedona пропонує 960 л за третім рядом, 2220 л за другим рядом і щедрі 4020 л за першим рядом. 

У Kia Sedona 2021 року пропонується безліч варіантів інформаційно-розважальної системи. Стандартна мультимедіа LX складається з 7-дюймового кольорового сенсорного дисплея з відтворенням AM / FM і MP3, а також інтеграції Android Auto і Apple CarPlay, потокової передачі Bluetooth і Siri Eyes Free. У моделях EX додані фірмові послуги UVO eServices, але в обох збережена звукова система з шістьма динаміками. SX отримує 8-дюймовий дисплей з навігацією, інформацією про дорожній рух і погоду в реальному часі, супутникове радіо SiriusXM і аудіосистему преміум-класу Harman Kardon з зовнішнім підсилювачем і сабвуфером. Моделі EX і SX також оснащені USB-портами для швидкої зарядки 2.1, і обидва можуть бути оснащені розважальними екранами на задніх сидіннях, щоб діти не нудьгували в тривалих поїздках.

Технічні характеристики 

Мінівен Kia оснащений 3,3-літровим двигуном V6 потужністю 276 к.с. і 248 Нм крутного моменту. Потужність передається на передні колеса через восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. Sedona не такий продуктивний, як його конкуренти, "конячок" під капотом більш ніж достатньо для більшості ситуацій водіння. 

Однак недолік потужності в поєднанні з великими розмірами і значною вагою Sedona означає, що для високої швидкості потрібно багато бензину. Витрата палива Кіа Седона становить 11.2 л/100 км і це погана цифра для класу.

Безпека

Основна мета мінівена - перевозити людей, але зараз 2021 рік, тому очікується, що ці машини збережуть всіх в серйозній аварії. Гарна новина полягає в тому, що Kia Sedona може надати вам такий захист. Погана новина полягає в тому, що вам доведеться вибрати найдорожчу з пропонованих моделей, щоб отримати всі потрібні функції безпеки. Проте мінівен Kia Sedona дуже добре показав себе під час краш-тестів. Перевірка Kia Sedona, проведена NHTSA, дала п'ять зірок з п'яти. IIHS присудив моделі широкий спектр найвищих оцінок «Добре».

Розміри і вага 

Головне завдання мінівена - пропонувати багато місця, тому Sedona не стримується, коли справа стосується її розмірів. Довжина становить 5.11 м, ширина - 2.26 м, дорожній просвіт -17 см. Споряджена маса Кіа Седона залежить від комплектації і варіюється від 2015 кг до 2048 кг. 

Можливі комплектації 

Купити Kia Sedona можна в одному з трьох варіантів оснащення салону - LX, EX і SX. Кожна комплектація стандартно обладнана восьмимісними сидіннями. Технічні характеристики всіх версій Kia Sedona теж однакові.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Boxster 2021
Купити новий автомобіль Порше Бокстер 2021 на автобазарі
Купити новий автомобіль Audi Q7 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q7 2021