Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2019

29 березня 2019

У світі флагманів BMW 7 Series зайняв власну нішу. В той час як суперники типу Mercedes-Benz S-Class, Lexus LS і Audi A8 прагнуть якомога дбайливіше поставитися до клієнта, 7 Series не забуває про задоволення від їзди і залученість водія. Зрозуміло, BMW може бути настільки вальяжним і невимушеним, як будь-який його суперник, але таланти німця проявляються там, де є місце азарту і драйву. Але навіть серед 7 Series поділ, так гібридний 740e це зовсім інша історія, ніж, скажімо M760i xDrive з V12 двигуном на 585 кінських сил. Моделі, які опинилися поміж цими крайніми представниками лінійки, теж мають свої переваги.

Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2019

Вам сподобається

Якщо ви людина, яка не дивиться на цінник, але помічає найменшу зміну потужності двигуна, вам сюди. Нова 7 Series 2019 пропонує більш ніж достатній запас потужності, новітні технології, статус флагмана та продуктивність, притаманну виключно BMW. Ті, хто полюбляє їздити на задньому сидінні, уподобають виняткові крісла.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто все ж має обмеження по бюджету, буде вже важче. У класі представлені варіанти, які коштують дешевше, але вартість перепродажу мають вищу. Так, на думку спадає Lexus LS.

Нове у 2019 році

Модель початкового рівня BMW з приводом на задні колеса нині оснащена моніторингом сліпих зон та попередженням про виїзд за межі смуги руху.  

Враження від їзди

Розмова про здібності останнього 7 Series була б недоречною, зважаючи на те, що автомобілі представлені і з довгою колісною базою, що відображається на вазі. Важко уявити вражаючу спритність декількох тон. Але BMW використали радикальні прийоми при конструюванні кузова задля зниження ваги і, що важливіше, розподілили масу таким чином, що автомобіль поводиться і відчувається дуже жваво і збалансовано. Стандартна пневматична підвіска відмінно утримує рівновагу між комфортом і спортивно динамікою. Завдяки покращенням підвіска «зчитує» стан дороги попереду і підлаштовує автомобіль до них. На новий рівень спритність підносить доступна система повного приводу. Автоматична коробка, тим часом, під’єднана до навігаційної системи і здатна переходити на необхідні передачі в разі потреби. Характеристики BMW 7 Series 2019 задовольнять багатьох водіїв.

Найкращі характеристики

Кількість вишуканих седанів з V12 двигунами зменшується. Шкода, адже це вражаючі силові агрегати. Модель M760i конкурує з Mercedes-AMG S65. Між тим, BMW швидший за суперника, досягаючи сотні за 3.8 секунди.

Ми усі любимо гаджети. Брелок- контролер 7 Series має маленький сенсорний екран для контролю систем безпеки та перевірки графіку обслуговування чи рівня палива. Доступна функція «Remote Control Parking» навіть дозволяє власнику розмістити автомобіль на паркувальному місці, стоячи поруч з ним.

Детально про автомобіль BMW 7 Series

Інтер’єр

Високоякісна шкіра, витончене дерево та елегантні металеві акценти прикрашають салон BMW 7 Series 2019, починаючи з базової моделі. Особистого простору більше ніж достатньо, а стандартний панорамний дах додає відчуття простору. Стандартно позаду очікує суцільне сидіння, розраховане на трьох пасажирів, однак, пакет «Luxury Rear Seating» перетворює його на пару одномісних крісел з підніжками. Видимість відмінна здебільшого завдяки відносно вузьким А-подібним стійкам даху. До багажного відділення, об’ємом 515 літрів, можна дістатися, просто провівши ногою під заднім бампером.

Відео тест-драйв BMW 7 Series 2019 року

Екстер’єр  

Сучасний 7 Series це стовідсотковий BMW з незвичайними елементами дизайну типу двокомпонентної решітки радіатора та вигином Хофмайстра. Прихильники не будуть розчаровані, між тим, і недоброзичливці нікуди не зникнуть. Аеродинамічний комплект M доступний моделі M760i xDrive, а версія Alpina B7 привносить новий дизайн коліс і глибокий блакитний колір.

Базова комплектація

Здається, дні, коли німецькі автомобілі були скудно оснащені минули. Навіть базова модель 7 Series має передні сидіння з 14 автоматичними режимами налаштування, шкіряну обшивку, адаптивну пневматичну підвіску, клімат-контроль чотирьох зон, функцію м’якого зачинення дверей, бездротову зарядку, функцію контролю жестів інформаційно-розважальної системи, світлодіодне освітлення і підсвічування, передні/задні сенсори паркування, 10.2-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay, точку Wi-Fi та аудіосистему «Harman Kardon» на 14 динаміків. Активна система захисту від BMW натягує паски безпеки, зачиняє вікна і люк даху та активує гальма в разі виявлення можливого зіткнення.

Опційне обладнання

Розширений перелік систем безпеки пропонується в складі пакету «Driving Assistance Plus», покупець може розраховувати на адаптивний круїз-контроль, активну систему утримання смуги та функцію «Traffic Jam Assist». Окремо доступна система повного приводу xDrive, моделі вищої комплектації постачаються з нею стандартно. Пакет «Autobahn» подбає про наявність функції підлаштування підвіски під дорожні умови та управління задніми колесами і рульове управління зі змінним передаточним числом. До загального переліку опцій потрапили: проекційна приладова панель на вітровому склі, підігрів задніх сидінь, багатоконтурні передні сидіння, функція управління процесом паркування дистанційно, численні камери, нічне бачення та аудіосистема «Bowers & Wilkins» на 16 динаміків з функцією оточення звуком.

Під капотом

Моделі 750i дістався 4.4-літровий V8 двигун на 530 кінських сил і 750 Нм. Привід стандартно задній, як опція пропонується повний. Розгін до сотні відбувається за 4.0 секунди. Витрата перебуває на рівні 13.2 л/100км у міському, 7.4 л/100км у заміському та 9.5 л/100км у змішаному циклах. Модель M760i вважається однією з найпотужніших у класі, пропонуючи 6.6-літровий V12 турбодвигун на 585 кінських сил і 850 Нм. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 3.8 секунд. Витрата BMW 7 Серії становить 18.3 л/100км у місті, 9.2 л/100км за його межами та 12.5 л/100км у середньому. Як альтернатива пропонується дизельна модель з 3.0-літровим шестициліндровим турбодвигуном на 265 кінських сил і 620 Нм. Стандартно привід задній, хоча доступний і повний. У першому випадку автомобіль розженеться за 6.1 секунд, у другому – за 5.8 секунд. Витрата пального становить 5.5 та 5.7 л/100км у змішаному циклі відповідно. Ще один 3.0-літровий дизельний турбодвигун пропонує 320 коней і 680 Нм. З ним розгін відбувається за 5.3 секунд, витрата пального сягає рівня 6.0 л/100км у змішаному циклі. Останнім йде 3.0-літровий дизельний турбодвигун на 400 кінських сил і 760 Нм. До 100 км/год седан розженеться з ним за 4.6 секунди, витративши 6.0 л/100км у змішаному циклі. Пару всім двигунам складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2019
Огляд тест-драйву: Audi A4 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A4 2019