Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2018

29 березня 2018

Седан BMW 7 Series це флагман німецького виробника автомобілів класу люкс і один з лідерів класу. Повністю переглянутий для шостого покоління лише два роки назад, найбільший і найдорожчий седан від BMW увійшов у 2018 модельний рік з чималим переліком двигунів і елементами комфорту, які можна і не можна собі уявити. Силовий перелік починається економним гібридом і закінчується V12 монстром на 600 коней. Від суперників типу Mercedes-Benz S-Class, Lexus LS і Audi A8 сучасний 7 Series відрізняється за рахунок орієнтації на продуктивність, не забуваючи про винятковий комфорт і неймовірну високу якість.

Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2018

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати великий седан представницького класу, придатний для продуктивної їзди, нинішній 7 Series готовий це гарантувати, додавши сучасні технології та інновації. Тим, хто належить до числа пасажирів, пропонується пара задніх сидінь з функціями масажу і клімат-контролю.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Дизайн у BMW звісно привабливий, але може виявитися занадто консервативним для декого. Якщо ви шукаєте розкішний седан з меншою ціною, зверніть увагу на Lexus LS.

Нове у 2018 році

Після того як до лінійки приєдналися моделі V12 M760i і Alpina B7 xDrive, вона здається безкінечною. Відтепер моделям 740i, 740e і 750i доступний пакет «Parking Assistance».

Враження від їзди

При довжині 523 см і вазі більше двох тонн, BMW 7 Series точно виглядає і важить як повноцінний, великий седан. Але жоден показник не заважає йому бути спритним і атлетичним, чого, в принципі, і очікуєш від автомобіля з відомою емблемою. Вражає ще й те, як розробникам вдалося покращити керованість і посилити зворотній зв'язок при зростанні комфорту. Пневматичну підвіску можна доповнити опцією, яка розпізнає стан дорожнього покриття і підлаштовує підвіску у режимі реального часу. Підвіска інтелектуальна настільки, що може запам’ятати ваш стиль управління і підлаштуватися під нього. Не менш інтелектуальною виявилася автоматична коробка передач на вісім ступенів, яка пов'язана з навігаційною системою, щоб буквально передбачити дорожні умови. Три режими безпосередньо впливають на комфорт, динаміку і економію пального.

Найкращі характеристики

Вистачить пальців однієї руки, щоб перерахувати вишукані седани з V12 двигунами. Взагалі перелік зведено до Mercedes-Benz S600 і BMW M760i, останній з яких явно швидший. Перед нами автомобіль з розряду «все, або нічого».

Передбачено брилок-контролер з маленьким сенсорним екраном для дистанційного контролю системами безпеки, моніторингу техоглядів та перевірки запасу пального. За допомогою опійної функції «Remote Control Parking» водій може наказати автомобілю самостійно припаркуватися, знаходячись за його межами.

Детально про нову БМВ 7 серії 2018 року 

Інтер’єр

Салон BMW 7 Series може похвалитися елегантними вставками з дерева, алюмінієвим оздобленням і хромованими акцентами. У моделях 740i і 740e ви можете обрати один з п’яти кольорів шкіри Dakota зі шкірою Nappa в якості опції. Моделі 750i і M760i від початку оздоблені Nappa. Позаду передбачено багато простору, до того ж усі 7 Series мають панорамний люк. Пакет «Luxury Rear Seating» замінює стандартне суцільне сидіння на вишукані капітанські крісла з функціями масажу і підніжками. Містке багажне відділення відкривається за допомогою електроприводу.

Відео тест-драйв BMW 7 Series 2018 року

Екстер’єр

Шосте покоління BMW 7 Series  найкраще вдасться описати як еволюцію попередніх моделей з використанням абсолютно нового листового металу і збільшенням загальної довжини. Традиційна решітка радіатора виразна як ніколи, до того ж оснащена активною системою затворів для покращення аеродинаміки і економії. Профіль автомобіля має вражаючий хромований акцент, який спадає від вентиляційного отвору переднього крила і, вигинаючись, йде назад. Вікна обрамлені хромованими полосами, а позаду з’являються С-подібні стійки. Для моделі M760i xDrive передбачений аеродинамічний М пакет.

Базова комплектація

Недивно, що навіть базова модель BMW 740i має хороший перелік оснащення. Серед найкращого варто згадати: передні сидіння з 14 режимами автоматичного налаштування, шкіряне оздоблення, аудіосистему «Harman/Kardon» на 16 динаміків, iDrive 5.0 з тачпадом, 10.2-дюймовий сенсорний екран, навігацію, доступ і старт без ключа, електропривод дверей багажника, двері з автодоводчиками, панорамний люк, клімат-контроль на 4 зони і систему дистанційного паркування. До бази також увійшли система керування жестами, бездротова зарядка телефонів Qi і проекційний дисплей на вітровому склі у моделях 750i і M760i. Активна система захисту від BMW натягне ремені безпеки, зачинить вікна і люк та активує післяаварійне гальмування.

Опційне обладнання

Сім пакетів та чимало окремих опцій запропоновано, включно з функцією нічного бачення, 3D камерою кругового огляду, функцією попередження про перехресний рух позаду, системою попередження про виїзд за межі смуги руху, системою попередження про можливе зіткнення, моніторингом сліпих зон та функцією стоп/старт. Останнє покоління системи автоматичного паркування здатне самостійно припаркувати автомобіль. Меломани оцінять аудіосистему «Bowers & Wilkens Diamond» з функцією оточення звуком на 1.400 Вт потужності. Задля персоніфікації покупцеві надана можливість обрати колір екстер’єру.

Технические характеристики BMW 2018 года

Кожна модель 7 Series має власний унікальний силовий агрегат. За потужність 740i відповідає 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 320 кінських сил та 447 Нм. Стандартно привід задній, хоча може бути повним. Витрата пального з останнім становить 11.8 л/100км у міському, 8.2 л/100км у заміському та 10.3 л/100км у змішаному циклах. Є ще одна модель 740, але з приставкою «e», тобто перед нами гібрид з чотирьохциліндровим турбодвигуном та батареєю на 9.2 кіловат-годин, які разом забезпечують 322 кінськими силами. Наступною у переліку йде модель 750i з 4.4-літровим V8 турбодвигуном на 450 кінських сил та 650 Нм. Вона розганяється за 4.5 секунд, витрачаючи 8.1 л/100км у змішаному циклі. Моделі M760i дістався 6.6-літровий V12 двигун на 601 кінську силу і 800 Нм. Сотні седан досягає за 3.6 секунд. Відповідно до офіційних даних витрата пального становить 18.1 л/100км у місті, 11.2 л/100км за його межами та 14.7 л/100км у середньому. Пару двигунам складає автоматична коробка передач на вісім ступенів.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 6 Series 2018
Огляд тест-драйву: BMW 6 Series 2018
Огляд тест-драйву: Volvo XC60 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC60 2018