Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2022

23 листопада 2021

Dodge Charger 2022 - великий седан з заднім приводом та V6 під капотом у базовій комплектації. Далі потужність автомобіля лише зростає. Модель поєднує в собі прискорення суперкара з повсякденною практичністю седана. На таке здатні небагато конкурентів. Що пропонує культовий автомобіль Додж Чарджер у новому модельному році?

Купити новий автомобіль Додж Чарджер 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2022 році 

Charger не отримав серйозних змін до 2022 року. 

Кому варто купити? 

Якщо ви шукаєте максимальну потужність, упаковану в чотиридверний седан, Charger - це автомобіль для вас. Завдяки широкому діапазону цін та силових агрегатів легко знайти комбінацію, яка відповідає вашому бюджету та потребам у продуктивності. 

Крім того, модель стане сучасним рішенням для фанатів легендарного Dodge Charger 500 та інших версій маслкарів. 

Нове чи б/в авто? 

Новий Dodge Charger 2022 практично не відрізняється від торішньої моделі. Відсутність істотних змін означає, що можна придбати б/у Додж Чарджер на автобазарі.  

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Dodge Charger або Dodge Challenger

Між Charger та Challenger є багато спільного. Обидві моделі мають майже ті ж варіанти двигунів, великі багажники та непогані інтер'єри. Найголовніша різниця в тому, що Charger – це седан, а Challenger – дводверне купе. Незважаючи на стиль кузова, у Челенджер все ж таки дуже місткий другий ряд. Непростий вибір, особливо для цінителів бренду.

Dodge Charger або Chrysler 300

Крайслер 300 - це великий автомобіль з добре продуманими формами, з розкішним інтер'єром і плавною поїздкою, який є переконливою альтернативою прагненню Charger до продуктивності. Обидва автомобілі - продукти однієї материнської компанії, тому їх поєднує багато спільного. Зокрема, це ті ж самі стандартні двигуни V6 і опціональні 5,7-літрові V8, інтуїтивно зрозуміла інформаційно-розважальна система UConnect, а також просторі задні сидіння і місткий багажник. Однак 300 не вистачає вражаючих доступних трансмісій Charger. Це складний вибір, і вирішити, яка машина краща для вас, допоможе тільки тест-драйв.

Салон

Цей великий седан Dodge вміщує п'ять чоловік. Передні сидіння досить зручні для далеких поїздок, а також забезпечують підтримку в проходженні поворотів та інших маневрів. У другому ряду достатньо місця для трьох дорослих пасажирів високого зросту. Якщо ви купите новий Додж Чарджер навіть у базовій версії, отримаєте сидіння водія з електроприводом та посиленою поперековою опорою.

Салон Dodge Charger оформлений не найякіснішими матеріалами. Майте на увазі, що з моменту повного редизайну моделі минуло більше десяти років, тому загальний вигляд інтер'єру трохи застарів. Ви можете прикрасити салон шкірою Nappa або замшевими вставками, але в цілому салон Dodge Charger 2022 залишається посереднім. 

Чарджер пропонує багажник пристойних розмірів, 467 л, але висота підйому велика, а простір значно звужується до задньої частини. 

У стандартну комплектацію седана входить інформаційно-розважальна система з 7-дюймовим сенсорним екраном, а 8,4-дюймовий дисплей є додатковим. Обидві установки запускають програмне забезпечення Uconnect, яке має чітку графіку, інтуїтивно зрозумілу структуру меню та миттєву реакцію.

Пориньте в систему, і ви знайдете сторінки продуктивності, адаптовані до конкретної комплектації. Ці меню відображають технічні та механічні дані та дозволяють записувати час проходження кола.

Прості фізичні елементи керування займають решту центральної консолі, і все знаходиться в межах досяжності.

Відео тест-драйв Dodge Charger 2022 року

Технічні характеристики 

У Dodge Charger є безліч варіантів потужних двигунів. Стандартний 3,6-літровий 292-сильний V6 забезпечує ефективне прискорення, чому сприяє плавне перемикання передач від восьмиступінчастої автоматичної коробки. Моделі середнього класу R/T та Scat Pack оснащені безнаддувними Hemi V8, які оптимально поєднують характеристики та зручність у повсякденній експлуатації. Версії V8 з наддувом у моделях Charger Hellcat роблять цей автомобіль неймовірно швидким.

Ось як виглядає лінійка опціональних двигунів Додж Чарджер у 2022 році:

  • 3,6-літровий V6 на 300 к.с. (SXT AWD, GT, GT AWD);
  • 5,7-літровий V8 з 370 л.с. (R/T);
  • 6,4-літровий V8 з 485 л.с. (Scat Pack);
  • 6,2-літровий V8 з наддувом, 717 "конячок" (SRT Hellcat);
  • 6,2-літровий V8 з наддувом потужністю 797 к.с. (SRT Hellcat Redeye). Це нова модель Dodge Charger, яка побачила світ лише торік. 

У всіх модифікаціях стандартним є задній привід, але доступний повний привід. Восьмиступінчаста автоматична коробка не має альтернатив. 

Потужність під капотом виявляється у вражаючій динаміці. Charger SRT Hellcat та SRT Hellcat Redeye розганяються до 100 км/год за 3,6 секунди, розвивають максимальну швидкість 315 км/год та 327 км/год. Charger Scat Pack може набрати сотню на спідометрі за 4,3 секунд, а його максимальна швидкість становить 300 км/год. Charger R/T стартує з місця до 100 км/год за 5,5 секунд і здатний розвивати максимум 250 км/год. 

Зі своїм стандартним двигуном V6 та заднім приводом Charger витрачає в середньому 9,4 л/100 км. Топовий Charger SRT Hellcat із наддувом витрачає 13,8 л/100 км. 

Безпека

Тестування NHTSA Dodge Charger за 2022 рік дало 5 балів з 5. Седан отримав 4 у категорії лобового зіткнення та 5 у бічному ударі та перекиданні. 

Розміри та вага 

Що стосується розмірів Додж Чарджер 2022 року, єдиним статичним параметром є колісна база, яка складає 3,05 м на кожній версії. Найдовша модель – Scat Pack Widebody. Її кузов розтягнутий на цілих 5,1 м. Всі інші модифікації різняться по довжині від 5,04 до 5,1 м. З такою кількістю доступних конфігурацій седан може важити від 1794 до 1989 кг.

Можливі комплектації 

Dodge Charger 2022 року представлений в шести комплектаціях: SXT, GT, R/T, Scat Pack, SRT Hellcat і SRT Hellcat Redeye. Кожна версія оснащена окремим двигуном, і яка модель підходить вам, ймовірно, залежить від вимог до потужності.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX55 2022
Купити новий автомобіль Інфініті QX55 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хонда ХРВ 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2022