Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2019

14 червня 2019

У морі клонів і подібних один на одного автомобілів, купе і кабріолет Jaguar F-Type 2019 стоїть окремо. Виразна зовнішність, масивний посил і розкішний салон виконані у типовому для Jaguar стилі. Цінник дозволяє витримувати конкуренцію Chevrolet Corvette, Porsche 718 Boxster і Audi TT. Розрахований на двох людей, F-Type не великий, але це не заважає йому тішити хорошим переліком двигунів, деякі з яких дозволяють обійти багатьох європейських суперників. Кабріолети не пропонують сучасних твердих дахів, натомість гарантують романтику тканинного даху.

Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2019

Вам сподобається

Новий Jaguar F-Type знає як вирізнитися з натовпу. Автомобіль отримав елегантний, але не позбавлений агресивності, екстер’єр, приємний гуркіт двигуна, який натякає на його потужність, та динаміку їзди, не позбавлену повсякденного комфорту і бажаного азарту. Якщо ви шукаєте динамічні купе і кабріолет з натяком на аристократичність і ексклюзивність, Jaguar F-Type те, що треба.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ваш зріст вище середнього, компактний салон F-Type не зовсім підходяще місце. Крім того, рівень надійності і вартість перепродажу нижчі, ніж у суперників.

Нове у 2019 році

На поточний рік F-Type отримав покращену інформаційно-розважальну систему з 10.0-дюймовим сенсорним екраном і Apple CarPlay з Android Auto у якості опцій. Стали доступними нові кольори. Стандартними системами безпеки нині є автоматичне, екстрене гальмування, допомога руху по смузі, адаптивний обмежувач перемикача швидкостей, розпізнавання дорожніх знаків та моніторинг стану водія. З лінійки зникла модель Sport.

Враження від їзди

Відповідаючи своєму статусу, F-Type розпочинає з грізного гарчання, перш ніж перейти до лагідного мурчання. Інтенсивність гуркоту залежить від двигуна, починаючи помірним у чотирьохциліндрового, закінчуючи диким у V8. Але це не просто шум, за ним стоїть неймовірна динаміка. Представники Jaguar стверджують, що новий чотирьохциліндровий двигун здатний довести Jaguar F-Type до сотні за 5.7 секунд. Але якщо це для вас не показник, розгляньте топову модель Jaguar F-Type SVR 2019 з двигуном на 575 кінських сил, яких вистачає для досягнення сотні за 3.7 секунди. Іншою стороною будь-якого F-Type стане цивілізованість ходу. Управління і підвіска, які вражають точністю при динамічній їзді, більш ніж адекватно поводяться за повсякденних умов.

Найкращі характеристики

Ставши класикою з моменту потрапляння у шоурум, Jaguar F-Type дійсно виділяється на фоні суперників, зокрема завдяки спокусливим і вишуканим формам. На відміну від деяких брендів, Jaguar не применшує привабливість моделей нижчої комплектації у порівнянні з топовими версіями.

Більше потужності від неї не стає, але система «Active Sports Exhaust» це як музика для вух автомобіліста. Активована невеликою кнопкою на консолі, вона відкриває перегородку вихлопної труби, змінюючи звук вихлопу від помірного до вражаючого.  

Детально про автомобіль Jaguar F-Type

Інтер’єр

Незважаючи на появу у минулому році тонших спинок, салон F-Type не такий просторий як у Porsche 911 чи Chevy Corvette. Широка центральна консоль дуже функціональна, але вона займає чимало простору. Крім того, на ній присутня велике поруччя зі сторони пасажира, що теж краде простір. Щодо позитивних сторін, то це надзвичайно висока якість оздоблювальних матеріалів, новий 10.0-дюймовий сенсорний екран. Об’єм багажного відділення не вражає, купе пропонує 310 літрів, кабріолет – 207 літрів.

Відео тест-драйв Jaguar F-Type 2019 року

Екстер’єр

Нещодавніми оновленнями, які покликані осучаснити F-Type, стали світлодіодні фари, переглянуті передній і задній бампери. Це дозволило автомобілю відповідати поточним тенденціям, не відмовляючись від класичних ліній. Перед нами не інший автомобіль і не сліпа копія минулих моделей, дизайнери Jaguar створили унікальну форму, яка залишилася пізнаваною. Вузькі задні вікна купе візуально розширюють крила навіть більше, ніж вони насправді є. Кабріолет виглядає більш ніж пропорційно. Модель SVR, підкреслюючи ультра продуктивну натуру, отримала сплітер.

Базова комплектація

Неважливо який тип кузова ви оберете, F-Type постачаються з шкіряними-замшевими сидіннями з пам’яттю і 12 режимами налаштування, клімат-контролем, інформаційно-розважальною системою з новим, 10.0-дюймовим сенсорним екраном, навігацією, камерою заднього виду та аудіосистемою «Meridian» з AM/FM/CD/USB програвачем, HD радіо і Bluetooth. Також стандартними стали автоматичне екстрене гальмування, допомога руху по смузі, адаптивний обмежувач перемикача швидкостей, розпізнавання дорожніх знаків, моніторинг стану водія, система «Active Sports Exhaust», задні сенсори паркування і система векторизації крутного моменту.

Опційне обладнання

Привід може бути як на задні, так і на всі колеса. Моделям з V6 двигуном доступна шестиступінчаста механічна коробка передач. Шанувальники кабріолетів можуть обрати колір даху. Усі моделі доповнюються спортивними чи більш розкішними варіантами сидінь. Загальними опціями стали повністю шкіряна обшивка, карбон-керамічні гальма, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і два кліматичних пакети, найкращий з яких додає підігрів і охолодження сидінь, підігрів вітрового скла, підігрів керма і двозонний клімат-контроль. Додати можна і Apple CarPlay з Android Auto.

Під капотом

У поточному році пропонується ряд потужних двигунів. Стандартним став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 400 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. Розгін відбувається за 5.7 секунд. Витрата пального становить 8.8 л/100км у міському, 6.2 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклах. Наступним у списку йде 3.0-літровий V6 на 340 кінських сил і 450 Нм. Йому у пару можна обрати шестиступінчасту механічну коробку передач. За таких умов розгін відбуватиметься за 5.7 секунд. Витрата пального перебуватиме на рівні 13.5 л/100км у місті, 7.6 л/100км за його межами і 9.8 л/100км у середньому. З восьмиступінчастою автоматичною коробкою варто розраховувати на розгін за 5.3 секунд і витрату пального на рівні 11.7, 6.5 і 8.4 л/100км відповідно. Більше потужності, а саме 380 кінських сил і 460 Нм, пропонує ще один 3.0-літровий V6 двигун. З ним і механічною коробкою купе розженеться за 5.5 секунд, витративши 9.8 л/100км у середньому. З автоматичною коробкою розгін відбудеться за 4.9 секунди, витрата пального становитиме 8.6 л/100км у змішаному циклі. Наступним йде 3.0-літровий V6 двигун на 400 коней і 460 Нм. З ним сотні можна досягти за 4.9 секунди, витративши 8.6 л/100км у середньому. Моделі F-Type R дістався 5.0-літровий V8 двигун на 550 кінських сил і 680 Нм. Пару йому складає виключно автоматична коробка. Розгін відбувається за 4.1 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 16.2 л/100км у місті і 8.5 л/100км за його межами. Найпотужнішою стала модель SVR з 5.0-літровим V8 двигуном на 575 кінських сил і 700 Нм. До сотні купе домчить за 3.7 секунди, витрачаючи 16.2 л/100км у міському і 8.5 л/100км у заміському циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2019
Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2019
Огляд тест-драйву: BMW M6 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW M6 2019