Огляд тест-драйву: Kia K5 2021

12 жовтня 2021

K5 - це новий середньорозмірний седан Kia, який дебютував в 2021 році. Він замінює популярну протягом останніх двох десятиліть Optima. З модернізованої моделлю 2021 року Kia вирішила піти ва-банк і дати седану нове ім'я. Основні особливості включають сміливіший стиль, інші варіанти двигуна і трансмісії, а також доступний повний привід.

Купити новий автомобіль Кіа К5 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

У Кіа К5 2021 є стиль і суть, які виділяють його серед інших сімейних седанів середнього розміру. Водієві сподобається неймовірно легке управління, а пасажирам - комфорт в тривалих поїздках завдяки відмінній підвісці та виключно тихій кабіні. Бездротові Apple CarPlay і Android Auto є стандартними, і це тільки початок довгого списку функцій. Які ще козирі К5 приховала для суперників?

Нове в 2021 році 

Kia K5 представлена як абсолютно нова модель 2021 року. 

Кому варто купити? 

Об'єктивно Kia K5 не виглядає радикальним відходом від Optima, яку він замінює. Це седан середнього розміру з потужністю 180 кінських сил, тому він не буде раптово відчуватися суперкаром. Але в кожної дрібниці Kia отримала оцінку з "+", тому відчуває себе лідером сегменту. Чи то продуманий бездротовий зарядний пристрій, чи інтуїтивно зрозуміла інформаційно-розважальна система або ергономічне планування салону - у Kia все зроблено правильно.

Kia K5 - це здорова альтернатива таким авторитетам класу, як Accord, Altima і Camry з привабливою ціною і ще більш привабливим кузовом. Обов'язково проведіть тест-драйв K5, якщо шукаєте автомобіль в сегменті середньорозмірних седанів.

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Kia представляє K5 2021 року як повністю перероблену заміну Optima. Таким чином, між двома седанами бренду є багато відмінностей. В першу чергу, це інтер'єр і екстер'єр.

Сегмент седанів середнього розміру відомий тим, що рідко приваблює погляди, але новий Kia K5, безсумнівно, є одним з найстильніших авто. Подивіться фото, і ви все зрозумієте. 

На вибір запропоновано два чотирициліндрових двигуна з турбонаддувом: 1,6-літровий на 180 кінських сил і 2,5-літровий 290-сильний. В даний час доступний повний привід, а бездротові Apple CarPlay і Android Auto тепер входять в стандартну комплектацію.

Однозначно, варто купити нову Кіа К5. 

Kia K5 або Toyota Camry

Toyota Camry, звичайно, варта того, щоб її придбати. Кемрі обійдеться трохи дорожче, ніж Kia, але вона дає більше можливостей, серед яких захоплюючий досвід водіння, потужний і економний базовий двигун та стандартні технічні зручності, такі як супутникове радіо й точка доступу Wi-Fi.

Це не означає, що Kia не витримує конкуренції з Toyota. K5 володіє набором стандартних функцій, аналогічних Camry. Ви не помилитеся, вибираючи між цими двома седанами, але якщо ви віддаєте перевагу драйву і обмежені в своєму бюджеті, вибирайте Camry.

Kia K5 або Hyundai Sonata

Hyundai Sonata має одну з найкрасивіших кабін в класі. Як корпоративні брат і сестра, Hyundai і Kia отримали майже однакові списки стандартних та можливі опцій, і обидва пропонують просторі салони й багажники об'ємом 453 л. Проте Sonata має кращі в своєму класі показники безпеки, ніж Kia. З іншого боку, K5 виглядає спортивнішим, ніж Sonata, і доступний з повним приводом. Ваш вибір між цими двома автомобілями, швидше за все, буде залежати від особистих уподобань.

Салон

К5 - п'ятимісний седан. Інтер'єр K5 продуманий і зручний, а салон відносно просторий. Оглядовість спереду прекрасна завдяки надзвичайно вузьким переднім стійкам даху. Оглядовість ззаду трохи стискає висока задня кришка багажника, але не створює критичних перешкод.

Стилістично дизайн салону Kia K5 нагадує більш дорогі європейські розкішні седани, особливо тим, як центральна консоль м'яко нахилена до водія. Співвідношення вартості та оформлення інтер'єру зростає з комплектаціями. LX пропонує консервативну чорну тканину з сріблястими вставками. На LXS текстиль Black або Sand в двокольоровому виконанні додає нотку розкоші. GT-Line має оббивку з синтетичної шкіри чорного кольору або чорно-червоного поєднання. EX поставляється з салоном з екошкіри Black, Sand або Ash Blue, а також додає дерев'яне оздоблення приладової панелі і дверей. Топова GT пропонує чорну синтетичну шкіру з червоними вставками в спортивному стилі.

У багажнику K5 об'ємом 453 л більше місця для вантажу, ніж у більшості автомобілів середнього класу. Ця Kia стандартно поставляється з фіксованими сидіннями другого ряду, але всі комплектації, розташовані вище базової LX, мають заднє сидіння, що складається в пропорції 60/40. 

Ця Kia оснащена фірмовою інформаційно-розважальною системою UVO, яка відома своєю зручністю та простотою навігації. Стандартний 8-дюймовий сенсорний екран має чітку графіку, але при введенні сенсорних команд присутня невелика затримка. Є зручно розташовані кнопки для функцій, які часто використовуються. Однак вони замінені кількома громіздкими цифровими елементами управління у версії з опціональним 10,25-дюймовим сенсорним екраном.

Kia реалізує бездротове з'єднання для Apple CarPlay і Android Auto зі стандартним дисплеєм. Як не дивно, якщо ви виберете екран більшого розміру, вам знадобиться шнур для інтеграції вашого смартфона.

Відео тест-драйв Kia K5 2021 року

Технічні характеристики

Технічні характеристики Kia К5 - один з найважливіших параметрів. Стандартно седан поставляється з 180-сильним турбодвигуном 1.6. Незважаючи на те, що ця турбована четвірка здається невеликою, вона забезпечує достатню потужність для повсякденного використання. Базовий мотор поєднується з восьмиступінчастим автоматом. Така пара розганяє седан до першої сотні приблизно за 8 секунд. 

Опціональний 2,5-літровий турбований чотирициліндровий силовий агрегат збільшує вихідну потужність K5 до 290 "конячок". Мотор комплектується восьмишвидкісною коробкою-автомат з подвійним зчепленням.

K5 в стандартному оснащенні витрачає в середньому 7.4 л/100 км. 

Як і личить сімейному седану, модель поводиться комфортно і спокійно на дорозі. Він поглинає більшість дорожніх дефектів. Однак K5 не дуже спортивний, і він не справляється з поворотами з такою точністю, як його конкуренти.

Водії можуть регулювати двигун, трансмісію, управління і повний привід (при наявності) за допомогою режимів Normal, Smart, Sport і Custom. GT також отримає режим Sport + Mode.

Безпека

IIHS назвав Kia K5 2021 року "Кращим вибором безпеки". Організація присвоїла седану найвищу оцінку "Добре" у всіх шести категоріях краш-тестів.

Розміри і вага

Kia K5 має довжину 4.9 м. Споряджена маса седана коливається від 1413 до 1464 кг. 

Можливі комплектації 

Kia K5 2021 року поданий в п'яти комплектаціях: LX, LXS, GT-Line, EX і GT. Вартість K5 2021 року розпочинається з 23 600 доларів, що є стандартним для класу. Однак ціни топових версій Kia K5 нижчі середніх в порівнянні з кращими комплектаціями більшості конкурентів.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi R8 2021
Купити новий автомобіль Ауді Р8 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Мазераті Леванте 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2021