Огляд тест-драйву: Acura ILX 2019

28 жовтня 2019

Сучасний Acura ILX це автомобіль початкового рівня від люксового підрозділу Honda. Найменший і самий доступний седан від Acura, він змагається за увагу покупця з Audi A3 і Mercedes-Benz A-Class. За основу взяли Honda Civic минулого покоління, тим не менше, це гідний варіант для тих, хто хоче отримати вишуканий автомобіль. Перевагою поточних моделей став новий дизайн, який дозволяє ILX стати в один ряд з іншими творіннями сімейства. Стандартно автомобіль оснащений хороший переліком систем допомоги водію і безпеки. А зважаючи на збалансовану стартову ціну, ILX став рідкісним прикладом седану від люксового бренду з відмінним поєднанням вишуканості і переліку елементів.

Огляд тест-драйву: Acura ILX 2019

Вам сподобається 

Якщо ви хочете отримати  невеликий седан з гідним переліком оснащення, Acura ILX 2019 до ваших послуг. В базу седана входить чимало системи безпеки, він має тривалу історію надійності і витривалості, притаманних бренду. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Седану бракує системи повного приводу, яка доступна конкурентам від Audi і Mercedes-Benz. Крім того, сам бренд може не дотягувати до рівня європейських суперників у свідомості більшості покупців.

Нове у 2019 році 

У поточному році перед нами постав седан з оновленими передньою і задньою частинами. Акура 2019 модельного року постачається з набором безпеки «AcuraWatch», до переліку доступних елементів потрапили Apple CarPlay/Android Auto. Бонусом стала збалансована стартова ціна.

Враження від їзди 

На відміну від суперників і багатьох інших автомобілів ринку, ILX не використовує турбодвигун, замість цього пропонуючи звичайний, лише трохи потужніший силовий агрегат. Багатьом це сподобається. 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 201 кінську силу дозволяє ILX почуватися відносно жвавим і легко виконувати необхідні маневри. Навіть звучить двигун приємно, видаючи незначне гарчання при наборі швидкості. Свій внесок робить восьмиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. За параметрами класу седан є зручним, хоча багатьох може дратувати дорожній шум при їзді по поганим ділянкам дороги. Якщо брати загалом, то творіння Acura вдало поєднує спортивний дух задля спритного і приємного пересування з високим рівнем комфорту задля повсякденного використання. 

Найкращі характеристики 

Набір систем і функцій безпеки отримав назву «AcuraWatch», до нього входять попередження про можливе зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, попередження про виїзд за межі смуги руху, система допомоги руху по смузі і адаптивний круїз-контроль. Усі моделі 2019 року отримали його стандартно.

Автомобілі від Acura завжди пропонували хороший перелік стандартного оснащення, не став винятком і седан Акура ILX 2019. А зважаючи на незначне зменшення стартової ціни пропозиція стала ще кращою. 

Детально про автомобіль Acura ILX

Інтер’єр 

Салон на п’ять місць найбільше вражає співвідношенням вартості і оснащеності. Беззаперечними перевагами стали комфортні і добре підбиті передні сидіння, хороша водійська позиція і ряд приємних кольорів. Між тим, не можливо заперечити відносну застарілість доступної навігаційної системи і наявність не надто приємних, пластикових елементів навколо центральної області для зберігання. Базові моделі отримали невеликий, 5.0-дюймовий центральний екран. Модель вищої комплектації Premium пропонує два екрани, верхній має 8.0 дюймів і підтримує Apple чи Android сполучення, а нижній відповідає за налаштування клімату, аудіо та інших параметрів. Задні сидіння не надто просторі, що і не дивно зважаючи на розмір автомобіля. Об’єм багажного відділення становить 340 літрів, але показник можна покращити завдяки складним заднім сидінням.

Відео тест-драйв Acura ILX 2019 року

Екстер’єр 

В результаті оновлень ILX отримав п’ятикутну решітку радіатора, ставши останнім членом сімейства Acura з нею. Але цим не обмежилися, новими стали капот і вся передня частина, включно з А-подібними стійками даху. Задню частину теж освіжили, змістивши номерний знак задля візуального зниження посадки і появи спортивного відчуття. Зміни пішли автомобілю на користь, тепер він виглядає як менший брат Acura TLX. Моделі A-Spec вирізняються за рахунок 18-дюймових коліс, чорної, хромованої решітки радіатора, чорного спойлера позаду і затемнених елементів екстер’єру.

Базова комплектація 

Доступний седан у базовій, Premium і Technology моделях. Найдешевший варіант пропонує люк даху з електроприводом, 10 режимів налаштування водійського сидіння, функцію доступу без ключа, кнопкове запалювання, підігрів передніх сидінь, двозонний клімат-контроль і 17-дюймові колеса з легкого сплаву. Стандартним став набір безпеки «AcuraWatch». Модель Premium отримала інформаційно-розважальну систему з двома екранами, Apple CarPlay і Android Auto, спортивні, шкіряні сидіння, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, чотири режими налаштування переднього пасажирського сидіння, супутникове радіо та універсальний відкривач гаражних дверей «HomeLink».

Опційне обладнання 

Комплектація моделі Technology складається з навігаційної системи з повідомленням про стан трафіку у режимі реального часу, камери кругового огляду, додатку «AcuraLink» і аудіосистеми «ELS Studio» на 10 динаміків. Пакет «A-Spec», доступний моделям Premium і Technology, гарантує 18-дюймові колеса і елементи екстер’єру і інтер’єру, які додають атлетизму.

Під капотом 

За потужність відповідає 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 201 кінську силу і 240 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Привід на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському, 8.4 л/100км у заміському і 9.0 л/100км у змішаному циклах. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford EcoSport 2019
Огляд тест-драйву: Ford EcoSport 2019
Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2019