Огляд тест-драйву: Acura ILX 2020

12 березня 2020

Acura ILX 2020 року випуску належить до автомобілів класу люкс. Цей седан має привабливу ціну і значний список стандартних функцій, проте відрізняється невисокою якістю матеріалів і характеристиками, які ніяк не відповідають стандартам класу люкс.

Огляд тест-драйву: Acura ILX 2020

Нове в 2020 році 

Acura ILX не отримала ніяких серйозних у 2020 році.

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Цей автомобіль - відмінний вибір для справжніх любителів розкішних автомобілів із хорошою продуктивністю і керованістю.

Модель, на жаль, має застарілий дизайн кузова. Автомобілісти стверджують, що цьому люксовому "японцеві" просто необхідний рестайлінг. До того ж, пластик, який використовували в оформленні салону, суттєво здешевлює автомобіль.

Складно сказати однозначно, чи відповідає Acura ILX співвідношенню ціни і якості. Має сенс витратитися на покупку цієї моделі, якщо ви є завзятим фанатом бренду. Багато конкурентів моделі мають кращий дизайн салону, відмінну динаміку керування і чудову оцінку експертів, які не сміють ставити під сумнів надійність авто. Наявність цих опцій, зрозуміло, позначається на ціні.

Нове чи б/в авто? 

Важливо відзначити, що Acura ILX відноситься до покоління, яке дебютувало в модельній лінійці бренду ще в 2013 році. За цей час автомобіль "пережив" багато важливих змін. На жаль, це не стосується нової моделі седана.

Acura не внесла ніяких оновлень для седана 2020 року. Саме тому ми рекомендуємо до покупки модель Acura ILX 2019 року випуску. Цей автомобіль, очевидно, обійдеться вам трохи дешевше.

Судячи з відгуків досвідчених водіїв, Acura ILX минулого року - це справжній прорив у сфері автомобілебудування. Адже саме в 2019 році в машині з'явилося безліч необхідних стандартних функцій, таких як система допомоги водієві. До того ж, автокомпанія оновила інтер'єр і дизайн кузова, а також додала Apple CarPlay і Android Auto в мультимедійну систему автомобіля. Загалом, компанія зробила все можливе, щоб забезпечити власнику комфортну експлуатацію транспортного засобу.

Якщо ви хочете заощадити на покупці автомобіля, придивіться до моделей минулих років. Наприклад, Acura ILX 2016 року випуску. Цей варіант відрізняється від моделей попередніх років оновленою трансмісією і вдосконаленим дизайном кузова. На окрему увагу заслуговують системи безпеки.

Купівля Acura ILX 2020 року обійдеться вам у 25 900 доларів. Це одна з найнижчих стартових цін серед автомобілів класу люкс. Автомобіль у максимальній комплектації обійдеться вам приблизно в 37 700 доларів.

Acura ILX чи Honda Civic?

Хоч це і не авто класу люкс, основна перевага Honda Civic - можливість обрати між кузовами хетчбек, купе і седан. Honda відрізняється якісними матеріалами інтер'єру і просторим салоном. Технічні характеристики цього авто теж вражають. Якщо клас автомобіля не має для вас особливого значення, зверніть особливу увагу на Honda Civic. Це дійсно один із кращих автомобілів, доступних на ринку.

Acura ILX чи Acura TLX?

Багато характеристик Acura TLX відповідають моделі ILX. TLX пропонує безліч стандартних функцій і доступну ціну, але він також має "сумну" динаміку управління і об'єктивно нудний двигун. Проте, серед переваг цієї моделі, в порівнянні з ILX, можна виділити 113 літрів додаткового простору для пасажирів, 2 варіанти моторів, в тому числі потужний V6.

Салон

Салон Acura ILX вміщує до п'яти чоловік. У стандартну комплектацію входить оббивка зі штучної шкіри, спортивні передні сидіння з підігрівом, рульове колесо і ручка перемикання передач, виконані зі шкіри. Водійське крісло має 8 положень. Доплативши, ви отримаєте пасажирські сидіння з шкіряною оббивкою і можливість регулювати крісла по чотирьом положенням.

Передні сидіння досить просторі і зручні, а ось ззаду об'єктивно не вистачає місця.

Як ми вже говорили, салон авто виконаний із твердого пластика, який явно не відповідає очікуванням від седана класу люкс.

Обсяг багажника цієї моделі складає 350 літрів.

Інформаційно-розважальна система включає в себе 5-дюймовий сенсорний екран, стереосистему з шістьма динаміками, порт USB, Bluetooth і Siri Eyes Free.

Також доступні 7-дюймовий сенсорний екран і 8-дюймовий інформаційний дисплей. За бажанням можна покращити аудіосистему до 7 або навіть 10 динаміків.

Відео тест-драйв Acura ILX 2020 року

Технічні характеристики

Конкуренти компанії зазвичай пропонують авто з декількома варіантами моторів. Модель ILX має тільки один силовий агрегат - це 2,4-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 200 кінських сил. Він забезпечує необхідну потужність для руху по місту. Високі обороти мотору очевидно дають велику віддачу. Саме на цьому моменті можна відчути всю потужність двигуна. Восьмиступінчаста автоматична коробка передач із подвійним зчепленням забезпечує плавні і швидкі перемикання.

ILX витрачає 9,8 літрів на 100 км по місту і 6,9 л за його межами.

Керованість і плавність ходу Acura ILX задовольняє більшість водіїв. Проте, ті, хто шукає хорошу динаміку керування, можуть бути розчаровані.

Безпека

У категорії малолітражних автомобілів класу люкс Acura ILX 2020 року випуску отримала оцінку 6,4 бала з 10 можливих.

Складно назвати Acura ILX надійним автомобілем. Покупцям варто бути готовими до того, що ця машина може не виправдати їх очікування. Незважаючи на помірну керованість і комфортну їзду, більшість конкурентів моделі мають більш потужний мотор і "впевненіше" поводяться на дорозі.

Стандартне обладнання для забезпечення безпеки в ILX включає функцію AcuraWatch, яка попереджає про виїзд зі смуги руху, забезпечує допомогу в утриманні цієї смуги, попереджає про переднє зіткнення і забезпечує автоматичне екстрене гальмування. Окремо варто відзначити адаптивний круїз-контроль і камеру для паркування з широким оглядом. Доступні функції включають моніторинг сліпих зон, що необхідно для безпечної їзди.

Розміри і маса

Довжина ILX становить 4,6 метра. Його споряджена маса варіюється від 1400 до 1430 кг. 

Можливі комплектації 

Як не дивно, Acura ILX 2020 року випуску доступна тільки в одній комплектації. Ця модель обладнана 2,4-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 200 кінських сил і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач із подвійним зчепленням.

Список стандартних функцій вражає: автоматичний клімат-контроль, запуск кнопкою, панорамний дах, 5-дюймовий сенсорний екран, USB-порт, Bluetooth, Siri Eyes Free і стереосистема з шістьма динаміками.

На відміну від конкурентів із можливістю підібрати індивідуальні опції, Acura пропонує модель ILX всього з трьома пакетами: Premium, Technology і A-Spec.

Ми рекомендуємо пакет Premium. Він включає в себе сидіння з обробкою з натуральної шкіри, пасажирські крісла з регулюванням в чотирьох напрямках і підтримкою попереку, системи контролю сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду, аудіосистему з 7 динаміками, Apple CarPlay/Android Auto, HD-радіо, 7-дюймовий сенсорний екран і 8-дюймовий інформаційний дисплей.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2020
Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2020
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2020