Огляд тест-драйву: Acura MDX 2019

13 листопада 2018

Сучасний Acura MDX належить до числа самих рекомендованих і здібних позашляховиків на три ряди. Перед нами повний пакет, адже автомобіль пропонує сучасні системи безпеки, стандартний V6 двигун та надійність перевірену роками. При збалансованій ціні Acura псує нерви Audi Q7, BMW X5 і Mercedes-Benz GLE. Тим, хто хоче більш агресивний транспортний засіб, варто розглянути спортивну модель A-Spec, яка стандартно отримала систему повного приводу «Super-Handling». А спортивний гібрид MDX вражає потужністю та економічністю.

Огляд тест-драйву: Acura MDX 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте вишуканий позашляховик на три ряди з довготривалою репутацією надійності, хорошим рейтингом перепродажів та чималим переліком допоміжних технологій, зверніть увагу на Acura MDX 2019. Гібридний MDX пропонує більше економії та продуману систему повного приводу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Такої пізнаваності бренду як у Audi, BMW і Mercedes-Benz при всьому бажанні Acura не пропонує. А тим, кому потрібно розмістити більше семи пасажирів, краще розглянути більші варіанти.

Нове у 2019 році

На поточний модельний рік MDX пропонує модель A-Spec зі стандартним повним приводом  та агресивнішим дизайном. Автоматична коробка передач на дев’ять ступенів була знову оновлена, а у базу увійшла система стоп/старт.

Враження від їзди

Ситуація з тим, що MDX пропонує щось для кожного, стосується і дорожніх манер. Стандартний V6 двигун гарантує необхідний запас потужності. Покращення автоматичної коробки передач на дев’ять ступенів позбавили її колишніх недоліків і наділили необхідною плавністю. Завдяки чому пріоритет віддається старту з другої передачі. У спортивному режимі, або у ситуації прискореного старту, чи при підйомі у гору перевага віддається першій передачі. Система повного приводу MDX вважається однією з найкращих у своєму роді. Орієнтація на задні колеса робить її більш атлетичною у порівнянні зі стандартними, передньопривідними системами. Вона підійде всім, кому потрібна додаткова порція зчеплення. Новинкою цього року стала активна система демпфування, яка раніше була прерогативою виключно гібриду. Якщо вже згадали про гібридну модель, то назва Hybrid Sport цілком відповідає дійсності. Поєднуючи V6 двигун і три електричних мотори, один попереду і два позаду, силовий агрегат став справжнім дивом. Його невимушена робота гарантує бажаний рівень атлетичності, який не впливає на економічність.

Найкращі характеристики

Усі моделі MDX 2019 мають чималий набір систем безпеки і допомоги, відомий як «AcuraWatch». До нього потрапили система попередження про можливе зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, система попередження про виїзд за межі смуги руху, система утримання смуги руху та адаптивний круїз-контроль.

Система повного приводу «Super Handling» це досконалий набір функцій, який покращує стабільність у погану погоду. Система постійно розподіляє потужність під час руху, переправляючи більшу її частину вперед для покращення економії пального, або назад для підсилення зчеплення.

Детально про автомобіль Acura MDX

Інтер’єр

Салон Acura MDX вміщує від шести до семи людей в залежності від конфігурації. Для семи людей варто обирати суцільне сидіння другого ряду, для шести слід зупинитися на двох капітанських кріслах. До речі, останній варіант спрощує подальший доступ до сидіння третього ряду. Як і у випадку з більшістю подібних транспортних засобів, третій ряд краще залишити дітям, хоча для ситуативного використання дорослим він теж підходить. Непогано в Acura розподілений і вантажний простір. На відміну від більшості гібридів, MDX Sport Hybrid не відбирає частину інтер’єру під батарею. Загалом якість співвідношення деталей дуже непогана, а рівень комфорту водійського сидіння вище середнього завдяки 14 автоматичним режимам налаштування та стандартній функції «Easy-Entry», яка відсуває сидіння назад при висадці. Для інтуїтивного використання сенсорного екрану інформаційно-розважальної системи знадобиться час, оскільки навіть проста зміна швидкості роботи вентилятора вимагає виконання декількох дій.

Відео тест-драйв Acura MDX 2019 року

Екстер’єр

Екстер’єр сучасного MDX це вдалий баланс елегантності, сучасності, вишуканості і практичності. Як і решта сучасних моделей Acura, MDX виграв від появи п’ятикутної решітки радіатора. Неможливо оминути і світлодіодні фари «Jewel Eye». Стійки даху теж роблять свій внесок у підкреслення особистості позашляховика. Гібридні версії мало чим відрізняються від стандартних. Нова модель MDX A-Spec отримала 20-дюймові колеса, унікальне фронтальне облицювання, вихлопні патрубки більшого діаметру та блискучі, чорні акценти.

Базова комплектація

Усі комплектації Acura MDX потішать оснащенням. Стандартна модель постачається з набором «AcuraWatch», шкіряною обшивкою, електроприводом і підігрівом передніх сидінь, автоматичним клімат-контролем трьох зон, електроприводом дверей багажника і люку даху та відкривачем гаражних дверей «HomeLink». Про розваги дбає AM/FM/CD система на 8 динаміків з декількома USB портами і Bluetooth сполученням. У базу також увійшли Android Auto і Apple CarPlay. Передні сидіння виграли від 14 автоматичних режимів налаштування зі сторони водія і 12 зі сторони пасажира.

Опційне обладнання

Окрім системи повного приводу, більшість опцій розподілена по пакетам. Гібридні варіанти можуть бути доповнені пакетом «Technology» з навігацією, моніторингом сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, аудіосистемою «ELS» на 10 динаміків, перфорованими шкіряними сидіннями, 20-дюймовими колесами та бічними завісами з електроприводом. Модель A-Spec отримала чимало з пакету «Technology», додавши власні покращення екстер’єру та інтер’єру. Пакет «Advance» розширить перелік оснащення за рахунок шкіряної обшивки «Milano», активної системи демпфування, вентиляції передніх сидінь, підігріву керма, камери кругового огляду та автоматичного затемнення бічних дзеркал. Цей пакет стандартно пропонує капітанські крісла другого ряду.

Під капотом

За потужність MDX відповідає 3.5-літровий V6 двигун на 290 кінських сил і 355 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. Стандартно привід на передні колеса. Витрата пального Acura MDX становить 12.4 л/100км у міському, 7.4 л/100км у заміському та 10.7 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 11.8, 8.7 та 10.2 л/100км відповідно. Гібридний MDX отримав 3.0-літровий V6 та 3 електричних мотори, які разом гарантують 321 кінську силу. Пару їм складає семиступінчаста автоматична коробка передач. Витрата Acura MDX Sport Hybrid не перевищує 9.0 л/100км у змішаному циклі.

 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2019
Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2019