Огляд тест-драйву: Acura MDX 2020

13 листопада 2019

Новий Acura MDX це хороший позашляховик невеликого розміру. Салон гарантує матеріали високої якості. Марена ходу плавна, хоча автомобілю і бракує спритності. Стандартний V6 двигун досить продуктивний, хоча і дуже потужним його назвати не можна. Загалом, позашляховик вартий уваги, між тим, творінню Acura важко її заробити, зважаючи на більш відомих суперників.

Огляд тест-драйву: Acura MDX 2020

Нове у 2020 році 

  • Змін, які б заслуговували окремої згадки, не відбулося

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Цей Acura на три ряди є одним із самих доступних представників класу, але це не робить його ані найкращим, ані найгіршим. Той самий Honda Pilot, який не вважається люксовим автомобілем, має ідентичний перелік оснащення і рівень витрати пального, гарантуючи просторіший третій ряд сидінь і місткіше багажне відділення. Якщо є бажання розглянути варіанти класу люкс, погляньте в сторону Lexus RX L з помітно вищим рейтингом надійності.

Нове чи б/у авто? 

Поточні моделі Acura MDX 2020 належать до покоління, яке з’явилося у 2014 році. З того часу Acura кардинально не оновлювали позашляховик, тому можна легко знайти ідентично оснащену б/у модель. У 2019 році, між тим, запропонували пакет «A-Spec», а у 2018 почаклували над інформаційно-розважальною системою, додавши Apple CarPlay і Android Auto. 2017 рік відзначився рестайлінгом Acura MDX і переходом в розряд стандартних деяких систем безпеки. Якщо хочеться отримати гібридний Acura MDX Sport Hybrid, дивитися треба на моделі починаючи з 2017 року, оскільки версія дебютувала лише два роки тому. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Acura MDX чи Acura RDX? 

Нинішній Acura RDX це вишуканий, компактний позашляховик, який не здатен зрівнятися ані за параметрами внутрішнього простору, ані за вантажним об’ємом з більшим братом. Виразний RDX пропонує тільки два ряди сидінь, але тішить вищою якістю оздоблювальних матеріалів салону і нижчою стартовою ціною. Позашляховики мають майже однаковий перелік стандартного оснащення. Менший RDX позбавлений V6 силового агрегату, але чотирьохциліндрового турбодвигуна йому цілком вистачає. Якщо вам не потрібен додатковий простір MDX, є сенс зупинитися на компактному RDX.

Acura MDX чи Lexus RX 350?

Сучасний Lexus RX 350  приємний, вишуканий позашляховик. По факту, MDX і RX 350  мало чим відрізняються один від одного, пропонуючи хороший перелік оснащення і гібридні моделі. Позашляховики отримали V6 силові агрегати і мають приблизно однаковий рівень витрати пального. Базовий варіант Acura вміщує до семи людей, а RX350 тільки п’ятьох, але версія RX L з третім рядом додає ще два сидіння. Продуманий MDX отримав більший вантажний об’єм, а Lexus вирізнився кращими матеріалами оздоблення салону. Врешті, RX 350 може похвалитися ледь не ідеальним рейтингом надійності, що є основною проблемою Acura MDX. 

Салон 

Салон Acura MDX вміщує до семи людей. Шкіряна обшивка увійшла у базу, так само як підігрів і 12 режимів налаштування передніх сидінь. Система «One-Touch Smart Slide», яка теж є стандартною, дозволяє одним натиском на кнопку скласти сидіння другого ряду. Вентиляція передніх сидінь, підігрів задніх сидінь і керма стали доступними. Базова інформаційно-розважальна система  складається з двох моніторів, з верхнього екрану на 8.0 дюймів і нижнього сенсорного екрану на 7.0 дюймів. Можна розраховувати на Android Auto, Apple CarPlay, стерео на 8 динаміків, шість USB портів, Bluetooth і систему «Siri Eyes Free». Удосконалити салон дозволяють навігаційна система, стерео на 10, 11 і 12 динаміків, HD радіо та розважальна система для задніх сидінь з екраном на 9.0 або 16.2 дюймів. При бажанні другий ряд можна замовити у вигляді капітанських крісел, але тоді кількість місць зменшиться до шести. Усі ряди підходять для розміщення дорослих, хоча самі задні сидіння краще для тривалих подорожей не обирати. Передбачено два повних набори кріплень LATCH для дитячого крісла. Загалом, салон вирізняється приємними на вигляд і дотик матеріалами, хоча деякі ділянки можна було б оздобити і кращим пластиком. Чимало суперників пропонують більш вишуканий інтер’єр. Об’єм багажного відділення позаду третього ряду становить 425 літрів, зі складеним останнім рядом, він збільшується до 1076 літрів, а за відсутності другого ряду сягає 1925 літрів. 

Відео тест-драйв Acura MDX 2020 року

Технічні характеристики 

Усі стандартні моделі оснащені 3.5-літровим V6 двигуном на 290 кінських сил і 355 Нм. У пару він отримав дев’ятиступінчасту автоматичну коробку передач. Швидкісний рекорд MDX не збирається встановлювати, але це точно не повільний автомобіль. Процес набору швидкості приємний, а потужності цілком вистачає для будь-якої ситуації. Витрачає позашляховик 12.4 л/100км у міському, 7.4 л/100к у заміському і 10.7 л/100км у змішаному циклах з приводом на передні колеса. В разі доповнення системою повного приводу, показники становлять 11.8, 8.7 і 10.2 л/100км відповідно. Під капотом гібридного Acura MDX Sport Hybrid приховано 3.0-літровий V6 двигун і 2 електричних мотори. Загальна потужність дорівнює 321 кінський силі. Привід у даному випадку стандартно повний. Витрата пального становить 9.1 л/100км у місті, 9.0 л/100км за його межами і стільки ж у середньому. Відійшовши від показників, варто звернути увагу на плавність ходу незалежно від поверхні. У повороти автомобіль входить впевнено, хоча, і без надмірної жвавості. Легке управління дозволяє без проблем виконувати маневри. 

Безпека 

Моделі MDX мають чотири роки або 80.467 км пробігу повної гарантії та шість років або 112.654 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Який би у позашляховика не був попередній рейтинг надійності, під час краш-тестів він себе показав добре. Задля безпеки автомобіль оснастили автоматичним дальнім світлом, попередженням про виїзд за межі смуги руху, камерою заднього виду і набором «AcuraWatch» з попередженням про можливе зіткнення, автоматичним екстреним гальмуванням, допомогою руху по смузі, адаптивним круїз контролем і уникненням виїзду за межі дороги. Доступними є передні і задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, проекційна приладова панель на вітровому склі і система камер навколишнього огляду. 

Розміри 

У довжину MDX має 488 см. Вага позашляховика становить від 1.829 до 1.973 кг. 

Можливі комплектації 

Усі Acura постачаються з 3.5-літровим V6 двигуном і приводом на передні колеса. Сучасна акпп Acura MDX має виключно дев’ять ступенів. Базова модель отримала інформаційно-розважальну систему з двома екранами, Apple CarPlay, Android Auto, стерео на вісім динаміків, супутникове радіо, Bluetooth, шість USB портів і систему «Siri Eyes Free». Покупець також отримує штучну шкіру обшивки сидінь, 12 режимів налаштування і підігрів першого ряду, автоматичний клімат-контроль трьох зон, неконтактний електронний ключ і люк даху. Камера заднього виду, попередження про виїзд за межі смуги руху і автоматичне дальнє світло теж стандартні елементи. Набір «AcuraWatch» гарантує уникнення зіткнення, допомогу руху по смузі, попередження про виїзд за межі дороги і адаптивний круїз-контроль. З пакет «Technology» MDX отримує склоочисники з сенсорами дощу, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, передні і задні сенсори паркування, навігаційну систему, стерео «ELS» на 10 динаміків, клімат-контроль, сполучений з GPS, і перфоровані, шкіряні сидіння. Пакет «A-Spec» доповнить базу системою повного приводу, вентиляцією передніх сидінь та пунктами з пакету «Technology». Пакет «Advance» потішить усім зазначеним у пакеті «Technology», плюс вентиляцією передніх сидінь, капітанськими кріслами другого ряду з підігрівом, покращеною шкіряною обшивкою, підігрівом керма, двома USB портами на третьому ряду, проекційною приладовою панеллю на вітровому склі і системою камер навколишнього огляду. Пакет «Entertainment» подбає про наявність 9.0-дюймового екрану позаду і капітанських крісел з підігрівом. Доповнений пакетом «Advance», він гарантує 16.2-дюймовий екран і суцільне сидіння другого ряду. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2020
Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2020
Огляд тест-драйву: Audi Q5 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q5 2020