Огляд Acura RDX 2024: практичний та безпечний

1 травня 2024

RDX є найменшим кросовером в лінійці Acura. Він виглядає спортивно, керується спритно та виявляється досить практичним. Просторе заднє сидіння, місткий вантажний відсік, високі показники безпеки та низка асистентів водія додають позашляховику привабливості. Загалом RDX забезпечує унікальні та сучасні враження від водіння. Проте кросовер має недоліки: оздоблення салону “не дотягує” до конкурентів, дивна інформаційно-розважальна система на основі трекпада ускладнює користування, єдиний варіант трансмісії не залишає вибору.

Шукати позашляховик Акура РДХ 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Всі комплектації отримують стандартний повний привід

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте компактний преміальний позашляховик і хочете отримати “багато авто” за свої гроші, варто купити Акура РДХ 2024. Навіть в базовій версії він пропонує досить серйозний перелік зручностей, таких як панорамний дах і підігрів сидінь. Спортивний і стильний екстер'єр Acura RDX 2024 з фірмовою решіткою радіатора, деталізованими світлодіодними фарами Jewel Eye по всій панелі та світлодіодними задніми ліхтарями Dragon Tail, допоможе виділитись серед інших кросоверів.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Acura зробила повний привід стандартним для всіх комплектацій 2024 RDX. Поточне покоління цього кросовера було представлено в 2019 модельному році та отримало велике оновлення в 2022 році. 

Цього року ціна Акура РДХ починається з $44 050.

Acura RDX або Volvo XC60

Volvo XC60 — люксовий компактний позашляховик, який має багато переваг. Завдяки потужним силовим агрегатам, серед яких плагін-гібрид, м’якій поїздці та зручним сидінням автомобіль здатний сподобатися багатьом покупцям. Обидва ці позашляховики є хорошими варіантами, тому ваш вибір, швидше за все, буде залежати від особистих уподобань. Однак якщо ви шукаєте PHEV, зупиніться на XC60.

Acura RDX або BMW X3

BMW X3 — спортивніший та висококласніший позашляховик, ніж Акура RDX. BMW пропонує потужні варіанти двигуна, динамічнішу керованість, зручнішу інформаційно-розважальну систему. X3 буде кращим варіантом для покупців, які шукають більш преміальний позашляховик. Проте за це доведеться доплатити: пропозиція БМВ  має приблизно на $3 000 вищу стартову роздрібну ціну, ніж Акура. Якщо ваш гаманець дозволяє, варто зупиниться на X3.

Салон

Як дворядний позашляховик, RDX може вмістити до п’яти осіб. Незважаючи на компактні розміри Acura RDX 2024 та одну з найкоротших колісних баз в сегменті, простір салону використаний дуже вдало. Тож, місця в кабіні дійсно достатньо. Кожне сидіння зручне, з правильною амортизацією. Дорослим пасажирам буде комфортно на задньому ряду навіть під час довгих поїздок. 

Інтер'єр Acura RDX 2024 може бути оформлений в різних колірних схемах. Акцентний відтінок, який використовується на сидіннях, консолі, дверях і стелі, доповнюється стандартним чорним для панель приладів, килимового покриття та керма, з різними комбінаціями. Більшість кольорів інтер’єру поєднуються з певними кольорами фарби екстер’єру. Салон базової моделі доступний з оздобленням зі шкірозамінника, шкіряним кермом і декором з сріблястого матового алюмінію. В цілому, архітектура кабіни РДХ виглядає сучасно.

 

Усі рівні комплектації RDX оснащені 10,2-дюймовим інформаційно-розважальним дисплеєм, який не є сенсорним. Натомість ним керує сенсорна панель на центральній консолі. Бездротові пристрої Apple CarPlay і Android Auto, а також USB-порти та бездротова зарядна панель є стандартними. 7,0-дюймовий панельний дисплей показує основну інформацію та може бути доповнений наявним проекційним дисплеєм. Аудіосистема з 9 динаміками входить у стандартну комплектацію, а доступні преміальний варіант ELS Studio з 12 і 16 динаміками.

Вантажний простір  — це перевага нової Акура РДХ. В багажнику можна вмістити до 835 л багажу. Місткість збільшується до 1668 л, якщо скласти сидіння другого ряду. 

У салоні передбачено багато місця для зберігання речей: великий лоток під центральною консоллю, центральний ящик для речей із кришкою, чотири кишені в дверях, кишені на спинках передніх сидінь і підсклянники для обох рядів (два задні розташовані в відкидному центральному підлокітнику).

Відео тест-драйв Acura RDX 2024 року

Технічні характеристики

В усіх комплектаціях Acura RDX — 2,0-літровий рядний чотирициліндровий з турбонаддувом потужністю 272 к.с. Десятиступінчаста автоматична коробка передач є стандартною. Тепер всі версії кросовера мають повний привід Acura Super Handling.

Середня витрата пального Acura RDX 2024 складає 9,8 л/100 км.

Досвід водіння загалом підтверджує спортивний характер Acura з чіткою керованістю, добре контрольованим креном кузова та здатністю напрочуд спритно маневрувати. Якість поїздки прийнятна, але трохи жорстка, щоб забезпечити чітке керування. Адаптивні амортизатори безумовно покращують ситуацію, адже забезпечують загальний комфорт та зберігають керованість позашляховика.
 

 Характеристики Acura RDX 2024 
 Потужність   272 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,4 с 
 Максимальна швидкість   180 км/год 
 Середня витрата пального   9,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   65 л 

Безпека

Кожна нова Acura RDX оснащена набором безпеки AcuraWatch. В нього входять численні функції допомоги водієві та активної безпеки: попередження про лобове зіткнення з автоматичним гальмуванням, автономне екстрене гальмування на низькій швидкості та виявлення пішоходів, адаптивний круїз-контроль із слідуванням на низькій швидкості, попередження про виїзд зі смуги руху з пом’якшенням з’їзду з дороги та помічником утримання смуги, автоматичне дальнє світло, і моніторинг сліпих зон із попередженням про поперечний рух ззаду. Усі комплектації мають автоматичні світлодіодні фари та дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням.

Розміри та вага

  • Колісна база — 275 см,
  • Довжина — 475 см,
  • Ширина — 200 см,
  • Висота — 167 см.

Споряджена маса позашляховика складає 1840 кг.

Можливі комплектації

Комплектації Acura RDX 2024: Base, Technology, A-Spec, Advance and A-Spec Advance. Усі оснащені однаковим 272-сильним чотирициліндровим турбодвигуном, 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом.

Попередній огляд Огляд Mercedes-Benz C-Class 2024: вишуканий комфорт
Знайти новий Мерседес Ц-класу 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти кросовер Фольксваген Тігуан 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Volkswagen Tiguan 2024: популярний та практичний