Огляд Mercedes-Benz C-Class 2024: вишуканий комфорт

26 квітня 2024

Mercedes-Benz C-Class поєднує комфорт, продуктивність та технологічність. Завдяки двом варіантам потужного двигуна, доступному повному приводу та просторій вишуканий кабіні цей автомобіль забезпечує майже все, що потрібно покупцю невеликого преміального седана. 

Знайти новий Мерседес Ц-класу 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Датчики паркування та автономна система допомоги при паркуванні стали стандартні
  • Бездротова зарядна панель з’явилась на всіх рівнях комплектації 
  • Моделі купе та кабріолет зняті з виробництва

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте невеликий преміальний автомобіль, розгляньте Mercedes-Benz C-Class. Він багато в чому виглядає як мініатюрна версія великого розкішного седана S-Class та виправдовує свою ціну.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2024 році Мерседес додає передні та задні датчики паркування, супутникове радіо та бездротову зарядку пристроїв до списку стандартних функцій Ц-класу та припиняє випуск моделей купе та кабріолетів.

Ціна Мерседес-Бенц Ц-клас 2024 починається від $46 950.

Mercedes-Benz C-Class або Acura Integra

Acura Integra претендує на статус одного з найкращих люксових малих автомобілів завдяки  спортивній керованості, енергійному двигуну з високими обертами, комфортній поїздці та економній витрати пального. Мерседес пропонує преміальніший інтер’єр з високоякісними матеріалами, але рівень вишуканості відображається на вищій базовій ціні Ц-Class. Вартість початкової версії Integra приблизно на $15 000 нижча, ніж орієнтовна базова рекомендована роздрібна ціна Ц-класу. 

Mercedes-Benz C-Class або Genesis G70

Genesis G70 впевнено конкурує з C-Class  елегантним зовнішнім дизайном і напрочуд розкішним інтер’єром, особливо з урахуванням нижчої початкової ціни. Хоча матеріали Genesis не такі вишукані, а поїздка не така плавна, як у Mercedes-Benz. Обидва седани пропонують щедрий список стандартних функцій, але Genesis коштує приблизно $40 000 доларів і пропонує більш потужний варіант V6.

Салон

Седан Mercedes-Benz C-Class 2024 вміщує п'ять осіб. Обидва ряди зручні, а пасажири на задніх сидіннях отримують найбільший простір для ніг в сегменті.

Mercedes-Benz стоїть вище своїх конкурентів в дизайні і якості матеріалів і салон C-Class не є винятком.

 

 
В інтер'єрі поєднані шкіра, метал, текстиль і дерево. Кабіна виглядає класичною, в стилі Мерседес, та водночас футуристично, завдяки навколишньому світлодіодному підсвічуванню, центральній консолі здебільшого без кнопок і двом окремим дисплеям. Один екран для цифрових приладів, а інший — для інформаційно-розважального інтерфейсу. Це підтверджує лідерство Mercedes у сфері технологій.

Попереду водія знаходиться 12,3-дюймовий цифровий прилад. Поруч із ним 11,9-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи керує більшістю функцій автомобіля. Все працює з найновішою версією інформаційно-розважальної системи Mercedes MBUX, разом із цифровим помічником із голосовим керуванням, бездротовими Apple CarPlay та Android Auto та онлайн-доступом через точку доступу Wi-Fi. Сканер відбитків пальців дозволяє різним драйверам завантажувати свої унікальні профілі одним дотиком. Бездротова зарядна панель і два порти USB-C є стандартними в першому ряду. Додаткові два порти на передній панелі та два порти другого ряду доступні опціонально. 

Об'єм багажника складає C-Class 356 л і є середнім показником для класу.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz C-Class 2024 року

Технічні характеристики

Базовий двигун C-Class 2024 року — це 2,0-літровий чотирициліндровий із турбонаддувом, доповнений системою м’якого гібрида на 48 В. Комбінація розрахована на 255 к.с. Двигун поєднується з дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Седан розігнатися від нуля до 100 км/год за 6 с. 

Версія Mercedes-AMG C43 пропонує 402 “конячки”. 2,0-літровий чотирициліндровий двигун використовує технологію турбонаддуву, натхненну гонками Формули-1, а також м’яку гібридну систему, які роблять його ідеальним вибором для любителів продуктивності. Потужність передається через дев'ятиступінчасту автоматичну коробку передач на стандартний AWD. Розгін до 100 км/год займає 4,6 с. 

У 2024 році повертається легендарний C63, який оснащений 2,0-літровим турбованим чотирициліндровим мотором, доповненим електродвигунами. Модель C63 2024 є потужнішим, ніж будь-коли, із загальною потужністю 671 к.с. Топова версія розганяється до 100 км/год приблизно за 3,3 с.

Середня витрата:

  • 7,8 л/100 км — задньопривідна модель,
  • 8,2 л/100 км — повнопривідна модель,
  • 10,5 л/100 км — AMG C43,
  • 9,4 л/100 км — AMG C63.

C-Class поєднує маневреність і комфорт, але традиційно робить акцент на останньому. Автомобіль актуального покоління їздить трохи жорсткіше, ніж попередні моделі, та має гострішу керованість. 
 

 Характеристики Mercedes-Benz C-Class 2024 
 Потужність   255 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6 с 
 Максимальна швидкість   207 км/год 
 Середня витрата пального   7,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   65 л 

Безпека

Стандартні функції допомоги водієві та функції активної безпеки нового Мерседес-Бенц Ц-клас 2024 включають переднє автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, автоматичне дальнє світло, а також передні та задні датчики паркування. Адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, пом’якшення ризику зіткнення на перехресті, аварійне керування та інші функції є частиною пакета допомоги водієві за доплату.

Розміри та вага

  • Колісна база — 286 см,
  • Довжина — 475 см,
  • Ширина — 203 см,
  • Висота — 144 см.

Споряджений седан важить від 1615 кг до 1907 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Mercedes-Benz C-Class 2024 можна в трьох комплектаціях: Premium, Exclusive і Pinnacle. 

Попередній огляд Огляд Porsche Taycan 2024: унікальний досвід
Знайти електромобіль Порше Тайкан 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати позашляховик Акура РДХ 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Acura RDX 2024: практичний та безпечний