Огляд тест-драйву: Acura TLX 2019

20 червня 2019

Сучасний Acura TLX виділяється у перенасиченому класі компактних вишуканих седанів. Конкурує він з такими гравцями як BMW 3 Series, Lexus IS, Infiniti Q50 і Mercedes-Benz C-Class, не згадуючи про Volvo S60, Alfa Romeo Giulia і Jaguar XE. Незважаючи на високу конкуренцію TLX вдається мати одні з найкращих рейтингів продажу, зокрема завдяки щедрому переліку оснащення, високому рівню надійності і простоті експлуатації. Двигуни можуть бути на чотири і шість циліндрів, але система повного приводу доступна лише з V6 моделями. Привід на передні колеса не вразить шибайголів, але цілком задовольнить інших водіїв.

Огляд тест-драйву: Acura TLX 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати компактний розкішний седан з хорошим оснащенням, погляньте в сторону Acura TLX 2019. На фоні суперників йому допомагають виділитися збалансована стартова ціна і довгий перелік стандартного оснащення, включно з автоматичним екстреним гальмуванням, адаптивним круїз-контролем і Apple CarPlay.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо для вас важливим є приналежність до того чи іншого відомого бренду, краще підійдуть Mercedes-Benz C-Class, Audi A4 чи BMW 3 Series. Якщо ви зосереджені на динаміці або просто хочете отримати задоволення від їзди, варто розглянути більш грайливих представників сімейства Acura з приводом на задні колеса.

Нове у 2019 році

У поточному році TLX отримав спортивний варіант A-Spec. Інші зміни не настільки важливі, тим не менше, тепер є можливість обрати новий колір екстер’єру і нові 19-дюймові колеса для V6 моделей.

Враження від їзди

Потенційному покупцеві пощастить, якщо перед покупкою він проведе деякий час у моделях Advance і спортивній A-Spec з V6 двигуном. Рульове управління лінійне і добре збалансоване у обох моделей, між тим, A-Spec має швидшу реакцію. Додаткової кількості потужності зі спортивною версією ви не отримаєте, але 290 конячок V6 вистачає з головою. Одним водіям дев’ятиступінчаста автоматична коробка подобається, інші нарікають на відсутність плавності, зокрема у режимі Normal. Якщо ви серйозно розглядатиме варіант придбання TLX з V6 двигуном, використайте більше часу задля перевірки відчуттів щодо трансмісії. На противагу цьому, моделі Acura з чотирьохциліндровим двигуном уникають будь-якого невдоволення зважаючи на те, що отримали восьмиступінчасту автоматичну коробку з подвійним зчепленням. Усі TLX доволі спритні, але передній привід при всьому бажанні не гарантує тих відчуттів, які отримуєш з задньопривідними BMW 3 Series чи Infiniti Q50. Стандартне рульове управління, яке діє на всі колеса, дозволяє автомобілю почуватися спритним у поворотах. У V6 моделях з переднім приводом може відчуватися паразитне силове підрулювання при значному навантаженні. Зайвих проблем позбавить система повного приводу «Super-Handling All-Wheel-Drive», яка миттєво надсилає потужність на ті колеса, які потребують цього. Моделі TLX V6 A-Spec, окрім іншого, отримали спортивно налаштовану підвіску. На жаль, характеристики Acura TLX 2019 не дозволяють йому відчуватися так, як Audi A4, Infiniti Q50, BMW 3 Series чи Mercedes C-Class.

Найкращі характеристики

Чимало автомобілів у наш час доступні з системою повного приводу, але Acura пропонує дещо цікавіше. На додачу до повнопривідного зчеплення система «SH-AWD» це установка, яка не тільки постійно розподіляє потужність між усіма колесами, а й змінює її кількість між передніми і задніми колесами і окремими задніми колесами задля покращення стабільності і точності входження в повороти.

Навіть базові моделі TLX постачаються з CarPlay і Android Auto, а це означає, що авто Acura постійно з’єднаний з телефоном для відображення бажаних функцій, доступу до улюбленої музики і відправлення повідомлень без рук.

Детально про автомобіль Acura TLX

Інтер’єр

Сучасний TLX дійсно виглядає як преміум седан. У салоні ви знайдете інформаційно-розважальну установку з двома екранами, зручні сидіння і високий рівень якості виконання найдрібніших деталей. Стандартно пропонується замінник шкіри, але в разі замовлення справжньої шкіри, потенційний покупець не розориться. Позаду простору не те щоб мало, але і дуже просторим заднє сидіння не назвеш.  А от 368 літрів вантажного простору це більше, ніж можна було очікувати. Моделі з чотирьохциліндровим двигуном використовують традиційний важіль перемикання передач, а от у моделях V6 доведеться звикати до кнопкової системи. Усі моделі мають два екрани, які відображають інформацію аудіо, клімат-контролю і навігації. Нижній екран сенсорний і, на жаль, час від часу вимагатиме декількох повторних дотиків задля реакції.

Відео тест-драйв Acura TLX 2019 року

Екстер’єр

Зважаючи на минулорічне оновлення, Acura TLX нарешті виділяється з натовпу. З елегантною п'ятикутною решіткою радіатора і розкосими світлодіодними фарами передня частина привертає увагу і виглядає сучасно. Моделі V6 отримали два вихлопних патрубки і хромовані акценти спереду і ззаду. Моделі Advance можуть похвалитися переглянутими світлодіодними протитуманними вогнями і заднім спойлером. У моделей A-Spec TLX решітка радіатора доповнена чорними матовими акцентами, крім того, вона отримала специфічні елементи спереду і ззаду та 19-дюймові колеса.  

Базова комплектація

Одна з найкращих рис TLX це його щедрий перелік оснащення. Навіть базова модель отримала люк даху, електропривод і підігрів передніх сидінь, включно з 10 режимами налаштування для водійського, автоматичний двозонний клімат-контроль, функцію доступу без ключа, кнопкове запалювання і універсальний відкривач гаражних дверей. Стандартна інформаційно-розважальна система включає AM/FM/CD/супутникове радіо на 7 динаміків, Bluetooth і Apple CarPlay з Android Auto. Нові TLX постачаються з набором безпеки «AcuraWatch», який включає адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху і допомогу руху по смузі.

Опційне обладнання

Система повного приводу «Super Handling All-Wheel Drive» доступна моделям з V6 двигуном. Більшість основних опцій розподілена по пакетам. Так, пакет «Technology» додає шкіряну обшивку, навігацію, аудіосистему «ELS» на 10 динаміків з HD радіо, моніторинг сліпих зон і склоочисники з сенсорами дощу. Пакет «A-Spec» подбає про наявність унікальних елементів екстер’єру, двох вихлопних патрубків, передніх і задніх сенсорів паркування і вентиляції передніх сидінь. Пакет «Advance», який вимагає наявності V6 двигуна і пакета «Technology», розширить комплектацію за рахунок камери кругового огляду, підігріву задніх сидінь і керма, бездротової зарядки, підсвічування дороги і функції дистанційного запуску двигуна.

Під капотом

Двигуни Acura завжди тішили надійністю і продуктивністю. Базовим для TLX став 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 206 кінських сил і 247 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Привід на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 10.2 л/100км у міському, 7.1 л/100км у заміському і 8.7 л/100км у змішаному циклах. Доступним є 3.5-літровий V6 двигун на 290 кінських сил і 355 Нм. Йому у пару дісталася дев’ятиступінчаста автоматична коробка. Привід стандартно теж на передні колеса. Витрата пального сягає рівня 11.7 л/100км у місті, 7.3 л/100км за його межами і 9.8 л/100км у середньому. З повним приводом показники змінюються на 11.2, 7.8 і 9.8 л/100км відповідно.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo S60 2019
Огляд тест-драйву: Volvo S60 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2019