Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2020

5 лютого 2020

Сучасний Alfa Romeo 4C 2020 це спортивний автомобіль. Тому за мірками звичайних авто його судити неможливо. Італієць має дуже компактний салон, який до того ж не надто добре ізольований від стороннього шуму. Оснащення у 4C не надто багато. Для повсякденного використання він навряд чи підійде, адже отримав важке рульове управління та спортивну підвіску. Мінусом стане незначний вантажний простір і ускладнена задня видимість. Якщо згадати про істину натуру цього Alfa Romeo, то неможливо не відмітити потужний двигун і точне управління. Перед нами транспортний засіб, який створювався з думкою про швидкість. 

Огляд тест-драйву: Alfa Romeo 4C 2020

Нове у 2020 році 

  • До лінійки приєдналася модель 4C Spider Italia

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

У класі розкішних, спортивних авто є чимало конкурентів, які нічим не поступаються 4C в точності управління і потужності двигуна. Але на відміну від Alfa Romeo вони пропонують адекватний внутрішній простір і не таку жорстку їзду. Крім того, такі гравці, як Porsche Boxster і Toyota Supra, ще й коштують менше.

Нове чи б/у авто? 

Як абсолютну новинку Alfa Romeo випустили 4C у 2015 модельному році. Він пропонувався у кузові купе і кабріолет. За роки існування значних змін авто не зазнало, тому можна сміливо дивитися у сторону старших моделей і економити чимало коштів, отримавши ідентичний рівень динаміки. У 2017 році, тим не менше, відмовилися від кузова кабріолет, але у 2018 повернули назад. У 2019 один раз і назавжди зникло купе. У тому ж році камера заднього виду і задні сенсори паркування увійшли у базу автомобіля.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Alfa Romeo 4C чи Porsche Cayman?

Помітно кращим варіантом може стати Porsche 718 Cayman. У нього більш просторий салон і містке багажне відділення, ніж у 4C. На додачу Porsche подбали про вищу якість оздоблювальних матеріалів і більшу кількість оснащення, включно з Apple CarPlay і моніторингом сліпих зон. Плюс Cayman значно краще себе показав при їзді по звичайним, часто недосконалим, дорогам. 

Alfa Romeo 4C чи Fiat 124 Spider?

Якщо вашим пріоритетом є італійський, спортивний автомобіль, є сенс поглянути в сторону Fiat 124 Spider. Елегантний Fiat не такий атлетичний і швидкий, як 4C, але він набагато краще підходить для повсякденного використання. Йому вдається справлятися з більшістю нерівностей доріг. До того ж у 124 Spider набагато легша у використанні інформаційно-розважальна система. 

Салон 

Сучасний салон Alfa Romeo 4C вміщує лише двох людей. Сидіння загалом непогані, але для тривалого перебування вони не дуже підходять. Як вже зазначалося, всередині не так багато місця, як хотілося б. Високим пасажирам варто бути дуже обережними. Процес посадки і висадки потребує часу. Нічого хорошого не вдасться сказати про видимість. Стандартно інтер’єр 4C пропонує механічне налаштування сидінь і шкіряну обшивку. Дизайн типовий для спортивного автомобіля. Мінімальна кількість речей, які б могли відволікати. Окремі поверхні вкриті вуглецевим волокном. Задумка непогана, але це точно не вишуканий інтер’єр. Розкішшю стане тиша. Оскільки двигун розміщений у безпосередній близькості до сидінь, відчувається постійний шум і вібрація. Не вдалося ізолювати салон від шуму вітру і дороги. Об’єм багажного відділення становить всього 113 літрів, чого заледве вистачить на пару сумок. Оснащення у 4C небагато. У базу входять 7.0-дюймовий цифровий екран приладів, USB порт, Bluetooth та HD і супутникове радіо. Стерео не вирізняється значною потужністю, до того ж, отримало невеликі кнопки, які важко натиснути під час руху. Немає у творіння Alfa Romeo додатку Apple CarPlay. Плюсом авто став легкий у використанні клімат-контроль.

Відео тест-драйв Alfa Romeo 4C 2020 року

Технічні характеристики 

Під капотом приховано 1.8-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 240 кінських сил і 350 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Привід стандартно на задні колеса. Двигун Alfa Romeo може здаватися невеликим, але його потужності вистачає з головою. Розгін до сотні відбувається за 4.5 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 10.1 л/100км у міському, 5.1 л/100км у заміському та 6.9 л/100км у змішаному циклах. Природним середовищем для Alfa Romeo 4C є гоночний трек чи хоча б відкриті дороги без трафіку. Круті повороти він нарізає майже за повної відсутності крену корпусу. На високих швидкостях рульове управління залишається точним і гарантує хороший зворотній зв'язок. Вчасно зупинитися допомагають гальма «Brembo». Характеристики Alfa Romeo потішать шибайголів. Геть по іншому автомобіль поводиться на вулицях міста. Жорстка підвіска позбавляє кабріолет бажаної плавності, а заразом і комфорту. На низьких швидкостях управління стає важким. Маневрування в обмеженому просторі з такими налаштуваннями заняття не для слабкодухих. 

Безпека 

Моделі постачаються з чотирма роками або 80.467 км пробігу базової гарантії. Сучасні Alfa Romeo 4C «Національним управлінням безпекою руху на трасах» США протестовані не були, що є нормою для спортивних автомобілів. У базу авто входять камера заднього виду і задні сенсори паркування. Активних систем безпеки не передбачено. 

Розміри 

Довжина кабріолету становить 399 см. Вага не перевищує 1.128 кг.

Можливі комплектації 

Нині Alfa Romeo 4C Spider доступний у двох моделях. Стандартна модель 4C Spider постачається з 7.0-дюймовим цифровим екраном приладів, камерою заднього виду, задніми сенсорами паркування, стерео «Alpine», HD і супутниковим радіо, Bluetooth, USB портом та електронним неконтактним ключем. Шкіряне кермо з перемикачами, шкіряні сидіння з механічним налаштуванням, шкіряна обшивка приладової панелі, тканинний дах, 17 і 18-дюймові колеса, диференціал з обмеженим проковзуванням та гальма «Brembo» теж увійшли у базу. Не чисельними опціями стали 18 чи 19-дюймові колеса, підвіска для їзди по треку, вихлопна система «Akrapovic» і елементи інтер’єру з вуглецевого волокна. Нова модель 4C Spider Italia вирізняється за рахунок фарби «Misano Blue Metallic» та алюмінієвого оздоблення приладової панелі.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2020
Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2020
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2020