Огляд тест-драйву: Lexus LC 2021

25 березня 2021

Lexus LC 2021 - відмінний автомобіль. Доступний як купе і як кабріолет, Лексус ЛЦ має потужний двигун V8 і гібридну трансмісію. LC добре управляється і плавно їде, тому приносить задоволення від водіння. Усередині ви знайдете першокласний інтер'єр з підтримуючими сидіннями і безліччю технічних функцій. LC також має найкращий прогнозований рейтинг надійності серед розкішних спортивних автомобілів.

Купити новий автомобіль Лексус ЛЦ 2021 року

Однак не все ідеально з новим Lexus LC 2021. У деяких конкурентів більш потужний двигун або чудова керованість, і у багатьох з них зручніші інформаційно-розважальні системи. Крім того, у LC неймовірно маленький багажник, тому в ньому складно розмістити більше однієї або двох невеликих сумок.

Нове в 2021 році 

  • дебютував Lexus LC в кузові кабріолет;
  • в список стандартних функцій доданий Android Auto; 
  • оновлена підвіска. 

Кому варто купити? 

Lexus LC - цей той автомобіль, який не залишить вас непоміченим, особливо в кузові кабріолет. Вам варто купити новий Лексус ЛЦ, якщо потрібна машина для поїздок в задоволення. 

Нове або б/у авто? 

Важливою новиною 2021 року є додавання кабріолета LC 500, м'який верх якого складається електроприводом. В іншому модельний ряд LC отримав кілька незначних змін, в тому числі перероблену підвіску. Вона, за твердженням Lexus, згладила поїздку, а функція під назвою Active Cornering Assist поліпшила керованість за рахунок легкого гальмування коліс на повороті. Android Auto тепер входить в стандартну комплектацію і приєднується до Apple CarPlay в інформаційно-розважальній системі LC. Новий шкіряний салон Flare Red замінює минулорічний варіант Rioja Red, а варіант шкіри Bespoke White більше не використовується. 20-дюймові колеса прикрашають екстер'єр LC, пропонуються два нові кольори забарвлення: помаранчевий кадмій і зелений норі. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У цьому році будуть запропоновані Lexus LC купе серії Inspiration, прикрашені вуглецевим волокном і елементами дизайну чорного кольору. Обмежений тираж - 100 екземплярів.

Однозначно, варто купити новий Лексус ЛЦ 2021 року. Особливо, якщо вам подобається кузов кабріолет. 

Lexus LC або Mercedes-Benz SL

Mercedes-Benz SL - двомісний родстер. Обидва автомобілі мають аналогічні силові агрегати з точки зору мускулатури, хоча у Mercedes немає гібридних пропозицій. Вони поєднують у собі відмінну керованість і приголомшливі ходові якості, хоча їм не вистачає елітного атлетизму як деяким з їхніх однокласників. SL має більше функцій комфорту та зручності, в тому числі інформаційно-розважальну систему, яку простіше використовувати, ніж у LC. Вибір між розкішним Мерседес і Лексус зводиться до особистих уподобань.

Lexus LC або Jaguar F-Type

Люксовий Jaguar F-Type, як і Lexus LC, доступний в кузовах купе і кабріолет. Jaguar пропонує різноманітніший модельний ряд двигунів, який варіюється від економічного і потужного турбо-чотирициліндрового до м'язистого 575-сильного V8 з наддувом, який сильніше будь-якого мотора LC.

Двомісна версія F-Type коштує помітно дешевше, ніж LC, але при цьому у неї добре продуманий інтер'єр і зручні сидіння. У F-Type більше місця в багажнику, ніж у LC. Список переваг моделі Ягуар завершує проста інформаційно-розважальна система. Jaguar F-Type - переможець в цьому порівнянні.

Салон

Теоретично ЛЦ вміщує чотирьох осіб. Передні крісла просторі і комфортні, а місце водія виглядає приголомшливо. Посадка і оздоблення чудові, а опціональні спортивні сидіння - справжні трони для підтримки хребта. В автомобіль легко сідати і виходити з нього, незважаючи низький дах.

Усередині розкішне спортивне купе, як і кабріолет, повністю відповідає своєму статусу і ціні. Lexus LC отримав елегантний і привабливий салон з матеріалами вищої якості на всіх поверхнях. 

Навіть за мірками спортивних автомобілів у LC крихітний багажник. LC 500 пропонує всього 150 літрів простору. Цього вистачить лише для трьох сумок з покупками. У гібридного LC 500h багажник ще менше - 130 літрів.

Мало які інформаційно-розважальні системи доставляють стільки клопоту, як Lexus. Контролер тачпада складний в експлуатації і вимагає від користувачів багато часу, відволікаючи увагу від дороги. Функції підключення до смартфону, такі як Apple CarPlay і Android Auto, корисні, але вони не дозволяють повністю відмовитися від трекпада.

Відео тест-драйв Lexus LC 2021 року

Технічні характеристики 

В LC є два варіанти трансмісії: 471-сильний атмосферний двигун V8 в LC 500 і 354-сильний гібридний агрегат, що складається з двигуна V6 і двох електромоторів в LC 500h. V8 поєднується з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач, а гібрид - з регульованою гібридною автоматичною коробкою передач.

Незалежно від того, яку комплектацію Lexus LC ви оберете, задоволення від водіння гарантовано. Прискорення до першої сотні займає 4.7 секунд, а хрипкий звук вихлопу V8 додає відчуттів. 10-ступінчастий автомат плавно і своєчасно перемикає передачі. Трансмісія гібрида також хороша і забезпечує баланс між комфортом і продуктивністю.

Негібридний LC витрачає 11.2 л / 100 км в комбінованому циклі. Багато конкурентів Lexus LC значно економніші, бо у них інші технічні характеристики, в тому числі менші базові двигуни. 

Гібрид Lexus LC демонструє кращу витрату: 7.8 л/100 км в змішаному циклі. 

Цей Lexus забезпечує м'яку їзду навіть по нерівних дорогах, що робить його відмінним круїзним автомобілем. Але така плавність ходу не заважає атлетизму. У LC гостре рульове управління і сильні гальма, а також невеликий крен кузова на поворотах. Лексус ЛЦ не встигає за надлегкими суперниками, такими як Porsche 911, але поїздка вам точно сподобається.

Безпека

Новий Lexus LC 2021 року ще не встиг пройти краш-тести, але пропонує всі сучасні функції безпеки. Поряд з вісьмома аербегами для компактного салону Лексус ЛЦ може похвалитися довгим списком стандартних помічників: попередженням про лобове зіткнення, автоматичним екстреним гальмуванням, адаптивним круїз-контролем і моніторингом сліпих зон. 

Розміри і вага 

Розкішний автомобіль має довжину 4.75 м. Lexus LC зберігає свої розміри в обох типах кузова. Споряджена маса машини коливається від 1970 до 2040 кг.

Можливі комплектації 

Lexus пропонує LC в двох комплектаціях: LC 500 і гібридний LC 500h. Моделі LC 500 доступні в кузовах купе і кабріолет. LC 500h випускається тільки в варіанті купе. 

Основна відмінність комплектацій - трансмісії. Всі варіанти авто мають задній привід.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe
Купити новий автомобіль Шевроле Тахо 2021
Купити новий Альфа Ромео Стельвіо на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2021