Огляд Alfa Romeo Tonale 2024: захоплююча новинка

29 грудня 2023

Alfa Romeo Tonale 2024 року - це абсолютно новий компактний кросовер від легендарного італійського виробника автомобілів. Він покликаний конкурувати з такими автомобілями, як BMW X1, Audi Q3 та Mercedes-Benz GLA. Tonale поєднує в собі спортивний дизайн Alfa Romeo з практичністю та комфортом кросовера. Та це ще не все. Tonale - це плагін-гібрид і є першим кроком бренду в електричне майбутнє.

Вибрати кросовер Альфа Ромео Тонале 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Дебют абсолютно нового авто.

Кому варто купити?

Alfa Romeo Tonale 2024 року - це стильний, потужний та економний кросовер, який пропонує відмінне поєднання спортивних характеристик та комфорту. Він стане вдалим вибором для тих, хто шукає унікальний автомобіль.

Нове чи вживане авто?

Альфа Ромео Тонале представляє перше покоління моделі та поки представлено лише новими авто.

Дивіться також каталоги:

Alfa Romeo Tonale або Dodge Hornet

Dodge Hornet, по суті, є “близнюком” Tonale, адже вони зїзджають з одного конвейера в Італії. Обидва ці дворядні позашляховики схожі за розміром, набором функцій та стилем інтер’єру, мають однакову гібридну силову установку, а також чудове поєднання комфорту та маневреності. Проте у кросоверів є відмінності: зовнішній стиль, та ціна. Купити новий Alfa Romeo Tonale 2024 в базовій версії обійдеться приблизно на $13 000 дорожче.

Alfa Romeo Tonale або Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio — це розкішний компактний позашляховик, який має кращу керованість, потужніші чотири- та шестициліндрові двигуни та трохи більше максимального вантажного простору. Водночас Stelvio обійдеться покупцям на кілька тисяч доларів дорожче, ніж Tonale. Його задні сидіння не такі просторі, а салон виглядає не таким свіжим.

Салон

Tonale - дворядний позашляховик із п’ятьма сидіннями. Передні крісла зручні для високих водіїв та пасажирів. Задні сидіння напрочуд просторі за стандартами невеликих позашляховиків, адже там можуть зручно розміститися троє дітей або двоє дорослих.

Салон Тоналє поєднує класичні риси інтер'єрів Alfa Romeo та сучасні рішення. Дизайнери залишили фірмові “фішки”: кермо ідеального розміру з кнопкою пуску на ньому та чудовими великими алюмінієвими пелюстками перемикання передач. Зовнішні вентиляційні отвори мають звичну круглу форму, тоді як внутрішні були зменшені, щоб розмістити елементи керування клімат-контролем і новий дисплей інформаційно-розважальної системи.

Усі елементи керування клімат-контролем розташовані під екраном та є фізичними. Це вдале рішення з огляду на те, що більшість автовиробників переходять на екранні або сенсорні елементи керування для налаштування температури в салоні. В цілому інтер’єр Alfa Romeo Tonale 2024 року не поступається іншим преміальним позашляховикам початкового рівня. 

У стандартній комплектації Tonale оснащено найновішою інформаційно-розважальною системою Uconnect 5 від Stellantis. Стандартний 10,3-дюймовий центральний сенсорний екран доповнює 12,3-дюймову цифрову панель приладів перед водієм. Усі комплектації отримали бездротовий зв’язок Apple CarPlay і Android Auto разом із сумісністю з віртуальним помічником Alexa. Передбачено кілька інтерфейсів з можливістю налаштування із п’ятьма унікальними профілями користувачів.

Alfa Romeo пропонує бездротове оновлення нової моделі Tonale 2024, щоб певні функції автомобіля можна було покращити з часом без необхідності відвідувати дилерський центр.

Об’єм багажника Alfa Romeo Tonale складає 385 л. Підлога багажника розташована на фіксованій висоті, а під нею є місце для зберігання зарядних кабелів.

Відео тест-драйв Alfa Romeo Tonale 2024 року

Технічні характеристики

У плагін-гібрида Alfa Romeo Tonale 2024 року (PHEV) під капотом знаходиться 1,3-літровий рядний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом і потужністю 180 к.с. у поєднанні з електродвигуном потужністю 90 кВт (121 к.с.). Разом два силові агрегати генерують 285 к.с. Електричний мотор живиться від акумулятора на 15,5 кВт/год, який можна заряджати за допомогою звичайної розетки або зарядної станції.

Гібридна силова установка передає потужність на всі колеса через шестишвидкісну трансмісію.

Лише на електротязі Тонале проїжджає до 53 км.

Середня витрата пального Alfa Romeo Tonale в бензиновому режимі - приблизно 8,1 л/100 км. В комбінованій поїздці з використанням електродвигуна - 3 л/100 км.
 

 Характеристики Alfa Romeo Tonale 2024 
 Потужність    285 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6 с 
 Максимальна швидкість   200 км/год 
 Середня витрата пального   8,1 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   42 л 

Безпека

Під час тестування Euro NCAP на безпеку Tonale отримав 5 зірок. Стандартні функції безпеки кросовера включають автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів, моніторинг сліпих зон, виявлення поперечного руху ззаду, автоматичне дальнє світло та адаптивний круїз-контроль. Доступна технологія напівавтономного водіння 2-го рівня з помічником у заторах має спростити поїздку по шосе, а 360-градусна камера стане в нагоді на парковці.

Альфа Ромео Тонале отримає цифровий сертифікат NFT. Це технологія, яка буде записувати дані про транспортний засіб і створюватиме сертифікат для відстеження історії обслуговування та інформації про аварії. Функція дозволить наступним власникам дізнатись, як автомобіль обслуговувався. Дані збираються за згодою клієнта, який за бажанням може відмовитися від NFT.

Розміри та вага

  • Колісна база - 263 см,
  • Довжина - 452 см,
  • Ширина - 183 см,
  • Висота - 159 см.

Важить споряджений кросовер 1874 кг.

Можливі комплектації

Alfa Romeo Tonale 2024 випускається в трьох комплектаціях: Sprint, Ti та Veloce. 

Попередній огляд Огляд Acura MDX 2024: вдала альтернатива
Вибрати позашляховик Акура МДХ 2024 року на AUTOMOTO.UA
Вибрати новий кросовер Шевроле Тракс 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Chevrolet Trax 2024: бюджетна новинка