Огляд Acura MDX 2024: вдала альтернатива

27 грудня 2023

MDX - це трирядний преміальний кросовер японського бренду  Acura. Автомобіль чудово балансує комфорт поїздки та керованість, пропонує щедре обладнання та стильно виглядає. Враження від кросовера може зіпсувати заплутаний інформаційно-розважальний інтерфейс та слабке прискорення. Але чи будуть ці недоліки критичиним під час вибору Акура МДХ?

Вибрати позашляховик Акура МДХ 2024 року на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Acura MDX залишається без істотних змін.

Кому варто купити?

Acura MDX відповідає потребам покупців, які цінують комбінацію стилю, продуктивності та певного рівня преміальності в автомобілі. Зручний доступ до третього ряду сидінь і достатня кількість місця в перших двох рядах роблять позашляховик привабливим для сімей. Попри те, що рівень розкоші MDX поступається деяким конкурентам, авто може зацікавити тих, хто вибирає вишуканість. Кросовер варто розглянути покупцям, які шукають баланс між вартістю та якістю, простором та продуктивністю, а також стилем та практичністю.

Нове чи вживане авто?

Нова Акура МДХ 2024 року нічим не відрізняється від минулорічної моделі. Як абсолютно нове авто четвертого покоління MDX дебютував в 2022 році.

Дивіться також каталоги:

Acura MDX або Lexus RX 350

Lexus RX 350 є одним з найкращих в сегменті завдяки добре побудованому інтер’єру, економній витраті бензину, плавній поїздці  та щедрому набору стандартних функцій. Однак MDX і RX мають деякі помітні недоліки. Обидва транспортні засоби отримали  складні інформаційно-розважальні системи, а також поступаються  багатьом конкурентам в рівні преміальності. конкурентів у класі. MDX має більше вантажного простору, ніж RX, а також потужніший опціональний двигун. MDX також може вмістити до семи осіб, тоді як RX розрахований лише на п’ятьох.

Acura MDX або Volvo XC90

Елегантний дизайн і просторий третій ряд роблят Volvo XC90 одним із найкращих варіантів серед розкішних трирядних позашляховиків. Він також пропонує потужну, ефективну гібридну модель, яка може проїхати понад 48 км на повністю електричній тязі. Однак MDX відрізняється більш спортивним характером і вищою вантажопідйомністю.

Салон

MDX вміщує до семи осіб у трьох рядах. У першому та другому рядах достатньо місця. Третій ряд трохи тісний для дорослих, але цілком комфортний для дітей. Доступ до останніх сидінь зручний завдяки опції складання другого ряду натисканням кнопки. Додатково середнє сидіння другого ряду можна зняти, щоб отримати капітанські крісла. Також з’являється центральний прохід, що спрощує доступ до третього ряду.

Інтер'єр Акура МДХ 2024 виглядає стильно та якісно. Салон створює відчуття преміального авто. 

Сучасний дизайн підкреслює ступінчаста центральна панель та великий 12,3-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи на панелі приладів. Це не сенсорний екран, він працює за допомогою сенсорної панелі, встановленої на консолі, подібної до трекпада ноутбука. 

Перевагою інфотейменту є маса стандартних функцій: бездротові Android Auto та Apple CarPlay, точка доступу Wi-Fi, бездротова зарядка пристроїв, Bluetooth, супутникове радіо, HD Radio, аудіосистема з дев’ятьма динаміками, порти USB, тощо. Тішить наявність фізичних ручок і кнопок, які дозволяють швидко та зручно регулювати налаштування аудіосистеми та клімату. 

Вантажний простір - перевага MDX. Позашляховик вміщує:

  • 462 л з усіма вертикальним сидіннями,
  • 1107 л з опущеним останнім рядом,
  • 2021 л з опущеними другим та третім рядами.

Відео тест-драйв Acura MDX 2024 року

Технічні характеристики

Acura MDX 2024 доступна в комплектації з:

  • 3,5-літровим двигуном SOHC V6 потужністю 290 к.с. у базовій конфігурації,
  • 3,0-літровим двигуном DOHC V6 з турбонаддувом на 355 к.с.

Обидва силових агрегати поєднуються з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач.  

Повний привід доступний у двох комплектаціях початкового рівня і є стандартним для інших комплектацій та моделі Type S.

Середня витрата пального Acura MDX виглядає так:

  • 10,7 л/100 км - передньопривідна модифікація,
  • 11,2 л/100 км - повнопривідна модифікація,
  • 12,4 л/100 км - модифікація Type S.

MDX легко керувати завдяки точному та добре зваженому рульовому управлінню. Крім того, автомобіль має відносно невеликий радіус повороту, що робить його відмінним вибором для маневрування на переповнених парковках та інших тісних місцях. 
 

 Характеристики Acura MDX 2024 
 Потужність   290 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,5 с 
 Максимальна швидкість   180 км/год 
 Середня витрата пального   10,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   70 л 

Безпека

Виробник пропонує MDX з набором технологій AcuraWatch. Це система активних технологій безпеки бренду. Навіть базова модель має багато помічників водія: автоматичне екстрене гальмування з попередженням про лобове зіткнення, адаптивний круїз-контроль, систему утримання в смузі руху, розпізнавання дорожніх знаків, автоматичне дальнє світло, моніторинг сліпих зон і поперечного руху ззаду.

Доступні опції можуть додати склоочисники з датчиком дощу, передні та задні датчики паркування, контроль гальмування на низькій швидкості для запобігання або пом’якшення можливого зіткнення.

Розміри та вага

  • Колісна база - 289 см,
  • Довжина - 503 см,
  • Ширина - 200 см,
  • Висота - 170 см.

Споряджена вага позашляховика коливається від 1937 до 2172 кг.

Можливі комплектації

Acura MDX 2024 випускається у двох основних версіях: MDX і MDX Type S. Кожна з них доступна з різними наборами опцій, які, по суті, є рівнями комплектацій. Можна купити нову базову Acura MDX 2024 або вибрати MDX із пакетом Technology, A-Spec чи Advance. Версія Type S доступна у базовому варіанті або з пакетом Advance. Ціна Acura MDX 2024 починається від $49 850.

Попередній огляд Огляд Jeep Wrangler 2024
Знайти новий позашляховик Джип Вранглер 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати кросовер Альфа Ромео Тонале 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Alfa Romeo Tonale 2024: захоплююча новинка