Огляд Chevrolet Trax 2024: бюджетна новинка

5 січня 2024

Компактний кросовер Chevrolet Trax 2024 приголомшує стильним виглядом та однією з найнижчих початкових цін в сегменті. Це абсолютно нова модель, яка відкриває друге покоління. Та чи вдалось кросоверу змінитись так, щоб стати впевненим конкурентом в класі субкомпактних позашляховиків?

Вибрати новий кросовер Шевроле Тракс 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Повне оновлення моделі.

Кому варто купити?

Chevrolet Trax сподобається покупцям, які мають невеликий бюджет, але хочуть сісти за кермо нового сучасного кросовера. Це один з небагатьох маленьких позашляховиків, який коштує від $20 400, проте не економить на внутрішньому просторі, матеріалах чи стандартному обладнанні. Достатньо місця для пасажирів в обох рядах, пристойна вантажомісткість, довгий перелік технологій, стильний дизайн та економний двигун роблять Тракс привабливим для багатьох покупців. Однак доведеться змиритись з неквапливим прискоренням та відсутністю опції повного приводу.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Chevrolet пропустив 2023 модельний рік та представив Trax для 2024 як повністю оновлений автомобіль другої генерації. Кросовер став довшим і ширшим, тому пропонує більше місця в салоні. Дизайн екстер'єру та інтер'єру виглядає сучасним та вишуканим. В салоні з'явився 8- або 11-дюймовий екран мультимедіа, список стандартних опцій та технологій безпеки значно розширився. Зміни торкнулись і технічних характеристик Chevrolet Trax. Тепер під капотом кросовера знаходиться 137-сильний трициліндровий двигун із турбонаддувом потужністю 137 к.с., як у Trailblazer, який має на 18 кінських сил менш, ніж попередня модель. Також Тракс більше не доступний із повним приводом. 

Chevrolet Trax або Mazda CX-30

Субкомпактний позашляховик Mazda CX-30 вирізняється продуктивністю, спритним керуванням і додатковим потужним двигуном з турбонаддувом. CX-30 також має майже розкішний інтер’єр, особливо у найвищій комплектації, але він не такий просторий для пасажирів чи вантажу, як Trax. Mazda пропонує більше стандартних і додаткових функцій, ніж Chevrolet, серед яких стандартний повний привід. Проте CX-30 коштує на кілька тисяч доларів дорожче.

Chevrolet Trax або Buick Encore GX

Buick Encore GX поставляється з довгим списком функцій  в стандартній комплектації і має високі оцінки безпеки та прогнозованої надійності. Як і Trax, Encore пропонує зручне керування та оснащений таким же трициліндровим двигуном. Втім, Buick доступний з “бадьорішою” силовою установкою, а також опціональним повним приводом. Обидва позашляховики пропонують комфортний простір для пасажирів, зручну інформаційно-розважальну систему та однакову кількість вантажного простору. Buick обійдеться трохи дорожче.

Салон

Новий Chevrolet Trax став довшим та ширшим, тому в в обох рядах збільшився простір. Навіть задні сидіння зручні для високих дорослих пасажирів.

Незважаючи на низьку ціну, матеріали салону Chevrolet Trax не здаються дешевими. Дизайн кабіни виглядає сучасно та стильно.

 

Новий 8-дюймовим сенсорний мультимедійний екран працює з перевіреною версією інформаційно-розважального програмного забезпечення Chevrolet. Графіка виглядає добре, а меню зрозумілі. Ви отримуєте необхідний пакет стандартних опцій: бездротові Apple CarPlay і Android Auto, супутникове радіо, точку доступу Wi-Fi, два порти USB і Bluetooth.

Фізичні елементи керування для налаштування клімату та аудіосистеми розташовані зручно. Опціональний 11-дюймовий сенсорний екран пропонує чіткішу графіку та швидший відгук.

Об'єм багажника 725 л робить Шевроле Тракс 2024 одним з наймісткіших компактних кросоверів. Зі складеними задніми сидіннями вантажний простір збільшується до 1541 л.

Відео тест-драйв Chevrolet Trax 2024 року

Технічні характеристики

Кожен Trax 2024 року оснащений 1,2-літровим трициліндровим з турбонаддувом, потужністю 137 к.с. Він поєднується з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка передає потужність тільки на передні колеса. Повний привід відсутній.

Розгін Chevrolet Trax до 100 км/год займає біля 8,8 секунд. Попри те, що у кросовера тепер менше “коней” під капотом, він все ще добре відчуває себе в міських поїздках.

Витрата пального Chevrolet Trax - 7,8 л/100 км в комбінованій поїздці.
 

  Характеристики Chevrolet Trax 2024 
 Потужність   137 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,8 с 
 Максимальна швидкість   185 км/год 
 Середня витрата пального   7,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   л 

Безпека

Trax поставляється з пристойним списком стандартних функцій безпеки, але щоб отримати максимум технологій, доведеться додати пакети опцій. Кожен кросовер пропонує попередження про лобове зіткнення, індикатор дистанції слідування та автоматичне екстрене гальмування, а також HD-камеру заднього виду, систему підтримки смуги руху та попередження про виїзд зі смуги руху. Серед доступних опцій моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух ззаду, адаптивний круїз-контроль і попередження про зміну смуги руху.

Розміри та вага

  • Колісна база - 270 см,
  • Довжина - 453 см,
  • Ширина - 182 см,
  • Висота - 155 см.

Важить споряджений кросовер 1417 кг.

Можливі комплектації

Купити Шевроле Тракс 2024 можна в п’яти комплектаціях: LS, 1RS, LT, 2RS і ACTIV. Усі специфікації мають однакові технічні характеристики та відрізняються доступними опціями і технологіями.

Попередній огляд Огляд Alfa Romeo Tonale 2024: захоплююча новинка
Вибрати кросовер Альфа Ромео Тонале 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати новий автомобіль БМВ 2 серії 2024 року на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд BMW 2 Series 2024: люкс з характером