Огляд тест-драйву: Audi A6 2020

23 грудня 2019

Сучасний Audi A6 це хороший автомобіль. Він має продумане управління, комфортну їзду, пропонує два динамічних двигуна з достатнім запасом потужності. Розкішний салон вражає простором і затишком. Передбачено багато технологій, включно з легкою інформаційно-розважальною системою. Єдине, що може зіпсувати картину, це не надто місткий багажник.

Огляд тест-драйву: Audi A6 2020

Нове у 2020 році 

  • Деяка зміна у переліку оснащення окремих моделей 
  • Дебют високопродуктивних моделей S6 і RS 6 Avant

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Як зазначається вище, Audi A6 2020 має, що запропонувати сучасному покупцеві, але він далеко не єдиний представник класу, який вартий уваги. Гарними альтернативами стануть BMW 5 Series і Mercedes-Benz E-Class.

Нове чи б/у авто? 

Поточні моделі A6 належать до покоління, яке дебютувало на 2019 рік. Найбільшою новиною на 2020 стане поява двох моделей. Одна з них це високопродуктивна S6 з V6 турбодвигуном на 349 кінських сили. Інша модель це універсал RS 6 Avant з V8 турбодвигуном на 600 кінських сил. Інші зміни на 2020 рік незначні. Так, попередження про виїзд за межі смуги руху і асистент перемикання фар дальнього світла стали стандартними, крім того, трохи змінився перелік оснащення деяких моделей. Після повного редизайну 2019 A6 отримав оновлений інтер’єр і екстер’єр, перелік оснащення і більш потужні двигуни. Зекономити чималу суму можна зосередившись на моделях попереднього покоління, але тоді не варто розраховувати на усі бонуси у вигляді нових систем і збільшення потужності. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Audi A6 чи BMW 5 Series?

Сучасний BMW 5 Series це автомобіль з одним з найвищих рейтингів у класі. Седан вирізняється динамічним управлінням, комфортною їздою і великим переліком двигунів. На додачу 5 Series має містке багажне відділення і щедрий перелік стандартного оснащення. Плюс він отримав високий попередній рейтинг надійності. Нинішній A6 це хороший варіант, але BMW встановили дуже високі стандарти.

Audi A6 чи Mercedes-Benz E-Class?

Обрати Mercedes-Benz E-Class можна у кузові седан, купе, кабріолет і універсал. Окремо пропонується високопродуктивна версія AMG. У E-Class один з найкращих салонів у класі, потужні двигуни і контрольована, комфортна їзда. Більшість із зазначеного можна отримати з A6. В цілому, вибір між цими автомобіля залежить від особистих уподобань. 

Салон 

Салон Audi вміщує п’ятьох людей. Передні і задні сидіння пропонують достатньо особистого простору і надійну підтримку. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Особливістю автомобілів Audi завжди був салон з високим рівнем оздоблювальних матеріалів і вишуканою стилізацією, не став винятком і A6. Неймовірна увага до деталей і особливий посил гарантують цікавість сучасних покупців. Він залишається тихим навіть на високих швидкостях. Об’єм багажного відділення становить 368 літрів, що не є хорошим показником для класу, але для звичного багажу цього вистачить. Стандартними елементами стали автоматичний клімат-контроль трьох зон, панорамний люк даху, інформаційно-розважальна система з двома сенсорними екранами, Bluetooth, два USB порти, аудіо на 10 динаміків, супутникове радіо, навігація, Android Auto і Apple CarPlay. Інформаційно-розважальна система вирізняється швидкістю реакції та зрозумілістю меню. Доступними стали автоматичний клімат-контроль чотирьох зон, електронний неконтактний ключ, кнопкове запалювання, аудіосистема «Bang & Olufsen» на 16 чи 19 динаміків, бездротова зарядка, цифровий дисплей приладової панелі або як Audi його називають «Virtual Cockpit» та 10.1-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи.

Відео тест-драйв Audi A6 2020 року

Технічні характеристики 

Седан A6 Audi у 2020 році доступний з декількома двигунами. При бажанні отримати дійсно потужний двигун варто зосередитися на 3.0-літровому V6 турбодвигуні з 340 кінськими силами і 500 Нм. У пару йому пропонується семиступінчаста автоматична коробка передач. Привід повний. Розгін до сотні відбувається за 5.1 секунд. Витрата Audi A6 перебуває на рівні 9.2 л/100км у міському, 5.8 л/100км у заміському та 7.1 л/100км у змішаному циклах. Новинками 2020 року стали моделі S6 і RS 6 Avant. Першій дістався 3.0-літровий V6 турбодвигун на 349 кінських сил і 700 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід повний. До сотні з ним седан розганяється за 5.0 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 7.4 л/100км у міському, 5.6 л/100км у заміському і 6.3 л/100км у змішаному циклах. Самим динамічним став універсал з 4.0-літровим V8 турбодвигуном з 600 кінськими силами і 800 Нм. Коробка така сама, як у попередньої моделі. Привід повний. До 100 км/год розгін відбувається за 3.6 секунди. Витрачає Audi 16.2 л/100км у місті, 8.9 л/100км за його межами і 11.5 л/100км у середньому. Якщо брати динаміку автомобіля в цілому, то варто відзначити збалансоване управління і хорошу маневреність. Спортивним седан назвати не можна, але позитивний водійський досвід він точно гарантує. Окремої згадки вартує відмінна, навіть вишукана, якість ходу.  

Безпека 

Моделі 2020 мають чотири роки або 80.467 км пробігу базової гарантії. Нові A6 ще не були протестовані «Національним управління безпекою руху на трасах» США. Орієнтуватися можна хіба що на показники попередніх варіантів, які були досить високими. У базу автомобіля входять камера заднього виду, передні/задні сенсори паркування, попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про можливе зіткнення, функція виявлення пішоходів і автоматичне екстрене гальмування. Доступними є проекційна приладова панель на вітровому склі, система камер на 360о, адаптивний круїз-контроль, система допомоги руху по смузі, функція розпізнавання дорожніх знаків, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, нічне бачення та функція виявлення пішоходів.

Розміри 

У довжину A6 має 486.7 см. Важить новий Audi A6 від 1.860 до 1.935 кг. 

Можливі комплектації 

У наступному році є можливість обрати Premium, Premium Plus і Prestige моделі. Базовий варіант Premium стандартно постачається з шкіряною обшивкою, підігрівом і електроприводом передніх сидінь, автоматичним клімат-контролем трьох зон і панорамним люком даху. Інформаційно-розважальна система складається з двох сенсорних екранів на 8.8 і 8.6 дюймів, Bluetooth, трьох USB портів, 10 динаміків стерео, HD і супутникового радіо, навігації з функцією контролю голосом, Android Auto і Apple CarPlay. Стандартними системами і функціями допомоги водію стали камера заднього виду, передні/задні сенсори паркування, попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про можливе зіткнення, функція виявлення пішоходів і автоматичне екстрене гальмування. Модель Premium Plus гарантує підігрів керма, «Virtual Cockpit», 10.1-дюймовий сенсорний екран, аудіосистему «Bang & Olufsen» на 16 динаміків, бездротову зарядку, неконтактний електронний ключ, кнопкове запалювання, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду та систему камер на 360о. У базу моделі Audi A6 Prestige увійшли 12 режимів налаштування передніх сидінь з вентиляцією, підігрів задніх сидінь, клімат-контроль чотирьох зон, електропривод кришки багажника, проекційна приладова панель на вітровому склі, адаптивний круїз-контроль і функція розпізнавання дорожніх знаків. Модель Audi S6 вирізняється за рахунок 3.0-літрового V6 турбодвигуна на 349 кінських сил. Високопродуктивний універсал Audi RS 6 Avant готовий вражати V8 турбодвигуном на 600 кінських сил.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2020
Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2020