Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2020

23 грудня 2019

Сучасний Chevrolet Silverado 1500 це хороший, великий пікап. Він має найкращий у класі рейтинг буксирування з показником 6.078 кг. На вибір пропонується п’ять двигунів. Новий дизельний турбодвигун тішить великим запасом крутного моменту, який забезпечує Silverado найбільш мінімальну розтрату палива в класі. Передбачений варіант Crew Cab з другим рядом сидінь. Інформаційно-розважальна система приємно дивує простотою використання. Єдиним недоліком велетня вважається не надто висока якість оздоблювальних матеріалів салону. 

Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2020

Нове у 2020 році 

  • Поява 3.0-літрового дизельного турбодвигуна 
  • Доступною 5.3-літровому V8 двигуну стала автоматична коробка передач на десять ступенів
  • Моделі Trail Boss і RST можна доповнити 6.2-літровим V8 двигуном
  • Максимальна вага буксирування зросла до 6.078 кг

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Новий Silverado це одна з найкращих пропозицій у класі, особливо зважаючи на вагу, яку він здатний буксирувати, і потужний дизельний турбодвигун. Не варто, між тим, списувати з рахунків суперників типу Ram 1500 і Ford F-150. Вони майже досягли буксирувальних можливостей Chevrolet, пропонуючи при цьому кращі матеріали салону. 

Нове чи б/у авто? 

Після повного редизайну Silverado у 2019 році, Chevrolet здивували, запропонувавши чимало змін на 2020. Основними перевагами майбутніх моделей є дизельний турбодвигун, доступність 6.2-літрового V8 двигуна моделям Trail Boss і RST та можливість обрати десятиступінчасту автоматичну коробку у пару V8 двигуну. З 6.2-літровим V8 силовим агрегатом пікап Chevrolet Silverado здатний буксирувати до 6.078 кг, що є найкращим показником у сегменті. На розсуд потенційних покупців також представлені декілька пакетів, які збільшують кількість кінських сил і запас крутного моменту. Новими, доступними функціями безпеки стали адаптивний круїз-контроль та спеціальна камера для буксирування. Моделі Silverado 2019, навіть зважаючи на відсутність останніх новинок, є вартими уваги варіантами, особливо при бажанні зекономити. Ще більше коштів можна залишити при собі, розглянувши моделі 2018 року і раніше. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Chevrolet Silverado чи Ford F-150?

Якщо дивитися в цілому, то Ford F-150  навряд чи поступиться Silverado. При можливості буксирувати до 5.896 кг він дійсно той суперник, з яким варто рахуватися. У пікапів однаковий перелік двигунів, обидва пропонують модель для їзди по бездоріжжю, але представник Ford все ж трохи випереджає Chevrolet там, де закінчується асфальтоване покриття. В той час як Silverado стандартно пропонує сенсорний екран інформаційно-розважальної системи у кожній моделі, базові F-150 отримали не більше, ніж радіо, між тим, салон все одно приємніший у Ford. Обидва автомобіля заслуговують на увагу.

Chevrolet Silverado чи Ram 1500?

Як Silverado, так і Ram 1500 були оновлені на 2019 модельний рік. Салон Ram вражає вишуканим посилом, а доступний 12-дюймовий вертикальний екран інформаційно-розважальної системи, виконаний у стилі планшету, підносить його на той рівень, до якого конкурентам ще далеко. Щоправда, буксирувати стільки, скільки Silverado, нинішній Ram не може. Обидва пікапи пропонують просторий другий ряд сидінь. Якщо ви не потребуєте значних можливостей буксирування, все ж варто залишитися з Ram і його вишуканим інтер’єром.

Салон 

Салон Silverado вміщує трьох людей у стандартній конфігурації Regular Cab. Конфігурації Double Cab і Crew Cab вмістять шістьох людей. Передні сидіння зручні і гарантують надійну підтримку, а салон відчувається дуже просторим. Версія Silverado Crew Cab вразить навіть бувалих водіїв. Варіанти з другим рядом мають два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Якщо брати якість салону в цілому по модельному ряду, то вона знаходиться на достатньому рівні. Моделі нижчої комплектації отримали не надто приємний пластик, в той час як топові варіанти потішать шкірою. Суперники типу Ford F-150 і Ram 1500 все одно мають більш вишукані інтер’єри. Кузов доступний у трьох варіантах довжини: 152.4 см, 183 см і 243.8 см. Самі Chevrolet стверджують, що у Silverado найбільше вантажне відділення у класі. Практичність кожного кузова підвищується за рахунок десятка стандартних кріплень. В якості опцій пропонуються ще дев’ять знімних кріплень, підсвічування та електропривод. Недоліком пікапу для деяких водіїв стануть високі стінки кузова. Це може зіграти свою роль при розвантаженні. Усі моделі Silverado стандартно постачаються з системою Infotainment 3 з інтерфейсом MyLink. Комплектації початкового рівня отримали 7.0-дюймовий сенсорний екран, в той час як топові версії можуть похвалитися діагоналлю на 8.0 дюймів. Хоча і не такий футуристичний, як майже планшет у Ram 1500, екран вирізняється простотою використання з великими кнопками і зрозумілим меню. Плюс стандартними є Android Auto і Apple CarPlay. 

Відео тест-драйв Chevrolet Silverado 2020 року

Технічні характеристики 

Як більшість пікапів Chevrolet Silverado 2020 має декілька двигунів. Стандартним став 4.3-літровий V6 з 285 кінськими силами і 413 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на задні колеса. Витрачає пікап 14.7 л/100км у місті і 11.2 л/100км за його межами. Опцією є чотирьохциліндровий турбодвигун на 310 кінських сил і 471 Нм. Йому підібрали восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. Витрата пального перебуває на рівні 11.8 л/100км у місті та 10.2 л/100км за його межами. Також доступними стали 5.3-літровий і 6.2-літровий V8 двигуни на 355 і 420 кінських сил відповідно. У пару першому можна обрати шестиступінчасту або восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. 6.2-літровий двигун компонується автоматичною коробкою на десять ступенів. З меншим силовим агрегатом автомобіль витрачає 13.8 л/100км у міському і 9.8 л/100км у заміському циклах. В якості новинки заявлений шестициліндровий дизельний турбодвигун на 277 кінських сил. Відповідно до офіційних показників рівень витрати пального обмежиться 10.2 л/100км у міському і 7.1 л/100км у заміському циклах. З повним приводом показники становлять 10.2 і 8.1 л/100км відповідно. Творіння Chevrolet має дуже помітну зовнішність, пікап дійсно габаритний, але водій цього не відчуває. Автомобіль впевнено входить у повороти, а зворотній зв'язок керма не викликає нарікань. Між тим, проблема паркування і виконання маневрів у обмеженому просторі міста нікуди не зникла. Якість ходу хороша, щоправда, Ram 1500 все одно обходить його в цьому плані. На високих швидкостях у салоні відчуваються поштовхи при наїзді на значні вибоїни. Перевагою стане майже повна ізоляція від зовнішнього шуму. Загалом, характеристики Chevrolet Silverado потішать багатьох водіїв. 

Безпека 

На 2020 Chevrolet пропонує Silverado з трьома роками або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ятьма роками або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Що стосується безпеки, то «Національне управління безпекою руху на трасах» США дало чотири з п’яти зірок після проходження чисельних краш-тестів. Стандартними елементами допомоги водію стали камера заднього виду і система «General Motors’ Teen Driver», яка дозволяє встановити ліміт швидкості, гучності аудіо і контролювати динаміку. Опціями стали попередження про можливе зіткнення, фронтальне автоматичне екстрене гальмування, виявлення пішоходів, попередження про виїзд за межі смуги руху, допомога руху по смузі, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, проекційна приладова панель на вітровому склі, система камер навколишнього огляду та передні/задні сенсори паркування. У 2020 доступним буде адаптивний круїз-контроль. 

Розміри 

У довжину пікап може бути від 579 до 610 см. Вага становить від 2.030 до 2.271 кг.

Можливі комплектації 

Для того щоб вибрати підходящий Silverado, варто визначитися з стилем кузова і кабіни. Пропонується три типи кабіни, три довжини кузова, п’ять двигунів і вісім загальних моделей, це якщо не рахувати доступні пакети. Незмінними елементами усіх Chevrolet будуть 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth і USB портом. Базова модель Silverado WT окрім зазначеного постачається з вініловою обшивкою, механічним налаштуванням сидінь, камерою заднього виду, системою «Teen Driver» і двома динаміками стерео. Пакет «Convenience» розширить її комплектацію за рахунок електроприводу вікон і замків, електронного неконтактного ключа, круїз-контролю і електроприводу бічних дзеркал. Пакет «Safety» додає передні/задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Модель Custom отримала тканинну обшивку, підігрів бічних дзеркал, шість динаміків стерео, електропривод вікон і замків та електронний неконтактний ключ. Пакет «Convenience» подбає про наявність функції дистанційного старту і підсвічування кузова. Пакет «Infotainment» пропонує точку Wi-Fi, супутникове радіо та «OnStar». Модель LT вирізняється за рахунок 4.2-дюймового інформаційного дисплею водія, точки Wi-Fi, «OnStar», двох додаткових USB портів та напівавтоматичного клімат-контролю. З пакетом «Convenience» їй доступні двозонний автоматичний клімат-контроль, 10 режимів налаштування водійського сидіння, підігрів передніх сидінь, шкіряне кермо з підігрівом, неконтактний електронний ключ, функція дистанційного старту та два USB порти на другому ряду. Шкіряна обшивка пропонується як окрема опція. Ще один пакет «Convenience» доповнить її перелік оснащення універсальним відкривачем гаражних дверей, двома розетками, 8.0-дюймовим сенсорним екраном, HD і супутниковим радіо та камерою заднього виду високої роздільної здатності. Передні/задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду доступні у складі пакету «Safety». Моделі орієнтовані на їзду по бездоріжжю Custom Trail Boss і LT Trail Boss окрім оснащення звичайних моделей Custom і LT можуть похвалитися піднятою підвіскою, захисними пластинами, покращеними амортизаторами, шинами для їзди по бездоріжжю, системою контрольованого спуску з гори, заднім автоматичним диференціалом з блокуванням та двома роздавальними коробками на дві швидкості. Модель Silverado LTZ потішить потенційного власника підсвічуванням, електроприводом дверей кузова, шкіряною обшивкою, 10 режимами налаштування передніх сидінь, двома розетками, 8.0-дюймовим сенсорним екраном, HD радіо, двозонним автоматичним клімат-контролем, камерою заднього виду високої роздільної здатності, підігрівом передніх сидінь і керма, електронним неконтактним ключем та функцією дистанційного старту. Пакет «Convenience» додає вентиляцію передніх сидінь, центральну консоль і універсальний відкривач гаражних дверей. Перший пакет «Safety» гарантує передні/задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух. Другий пакет «Safety» включає попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, фронтальне автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху, допомогу руху по смузі, автоматичне дальнє світло та індикатор дистанції. До складу пакету «Technology» увійшли система камер навколишнього огляду, проекційна приладова панель на вітровому склі та 8.0-дюймовий цифровий дисплей приладів. Топова модель Silverado High Country готова вражати 8.0-дюймовим екраном інформаційно-розважальної системи, аудіосистемою «Bose», передніми/задніми сенсорами паркування, капітанськими кріслами попереду, підігрівом задніх сидінь, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду, вентиляцією передніх сидінь та бездротовою зарядкою. Опції та пакети у неї такі самі, як у моделі LTZ. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A6 2020
Огляд тест-драйву: Audi A6 2020
Огляд тест-драйву: BMW X5 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 2020