Огляд тест-драйву: Audi Q3 2022

8 грудня 2021

Q3 - найменший позашляховик Audi в 2022 році. І він повністю відповідає вашим очікуванням від автомобіля відомого бренду. Висока якість збірки, відмінна інформаційно-розважальна система та невеликі індивідуальні особливості роблять кросовер серйозним конкурентом у сегменті. 

Купити новий автомобіль Ауді Ку3 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

І все ж, субкомпактний позашляховик може розчарувати потужністю, тісним заднім сидінням та ще низкою недоліків. Які ж плюси та мінуси насправді має кросовер Audi Q3?

Нова в 2022 році

  • оновлено інформаційно-розважальну систему;
  • розширено стандартні функції безпеки.

Кому варто купити?

Q3 2022 - це відмінний спосіб сісти за кермо Audi, не збільшуючи при цьому свій бюджет. Він поєднує в собі частину переваг більшого позашляховика Q5 (аналогічні технології, зручність і безпека) в меншому і не такому дорогому преміальному пакеті. Якщо хочете отримати максимум стилю, вибирайте Audi Q3 Sportback.

Нове чи б/у авто? 

Найбільша новина для моделі 2022 - це додавання різних нових стандартних функцій безпеки в комплектацію початкового рівня. Тепер у базовому списку є: передні та задні датчики паркування, моніторинг сліпих зон та попередження про перехресний рух ззаду. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Також слід зазначити заміну інформаційно-розважальної системи MMI на новий інтерфейс Audi MIB 3 на всіх моделях. Оптимізація опцій означає новий пакет комфорту, який передбачає такі функції, як передні сидіння з електроприводом, зовнішні дзеркала з автоматичним затемненням і складанням електроприводом. Версія Premium Plus отримала додаткові опції, серед яких камера кругового огляду та декор інтер'єру натуральним деревом. 

Новий Ауді Q3 2022 однозначно вартий уваги. Якщо ж ви хочете максимально заощадити, перегляньте пропозиції на авторинку. Там можна купити Audi Q3 у топовій версії за порівняно невеликі гроші. 

Ауді Q3 або Ауді Q5

Ауді Q5 на один розмір більший Q3 і вже конкурує з BMW X3, але все ще знаходиться в сегменті компактних кросоверів. Це означає, що модель Q5 просторіша і для пасажирів, і для вантажу. З нею ви отримуєте оптимальний баланс розміру, потужності та розкоші. Під капотом Ку5 ви знайдете 2,0-літровий двигун з турбонаддувом потужністю 261 к.с., також доступна дорожча версія Q5 з плагін-гібридним модулем. Потужність, як і у Q3, передається на всі чотири колеса. У дорозі Q5 почувається відмінно, а опціональна адаптивна підвіска означає, що цей автомобіль може бути комфортнішим, ніж Q3. 

Водночас відгуки про Audi Q3 підтверджують, що у неї актуальніший інтер'єр. А ще Ку3 коштує приблизно на $ 9 000 дешевше. Якщо вам не потрібний додатковий простір або продуктивність, Q3 вам сподобається. Але, якщо ваш гаманець дозволяє, придивіться Ауді Q5

Audi Q3 або BMW X1

BMW X1 – головний суперник Q3. Ціна Audi Q3 та БМВ Х1 в Україні приблизно однакова, але “баварець” має цілу низку "фішок", щоб у деяких параметрах перевершити свого співвітчизника. X1 оснащений 2,0-літровим турбованим чотирициліндровим двигуном з ідентичними характеристиками 45 TFSI. Заковика в тому, що X1 справляється з еталонним спринтом набагато швидше - за 6,6 секунди у версії FWD і за 6,3 з AWD. X1 не тільки пропонує краще прискорення, а й менші показники витрати пального разом з динамічним управлінням. Інтер'єр обох кросоверів високої якості, в салоні приблизно однакова кількість техніки, але всередині БМВ Х1 просторіший. До того ж, багажник значно більший, що важливо для цього класу. Придивіться до БМВ Х1.

Салон

У новому Audi Q3 є місце для п'яти дорослих, але, як і очікується від сегмента малолітражок, середнє заднє сидіння трохи затісне. Посадка водія висока, але не настільки, щоб складалося відчуття керування автобусом. 

Одна із сильних сторін усіх Audi – елегантні, зручні салони. Матеріали інтер'єру Audi Q3 виглядають преміальними навіть у моделях початкового рівня. Дизайнери пропонують кілька кольорів шкіри, алюмінієві елементи, коричнево-сірі матові вставки із натурального дерева, декоративні шви.

Вантажний простір та багажне відділення є одними з найважливіших елементів будь-якого позашляховика: чим більше ви помістите у багажнику, тим більше користі ви отримаєте від автомобіля. На жаль, Q3 – модель, яка не надто вражає, коли справа доходить до перевезення речей. Об'єм багажника всього 670 л. Якщо забрати спинки задніх сидінь 40/20/40, отримайте 1360 л для вантажу. 

Всі комплектації Audi Q3 оснащені 10,25-дюймовим дисплеєм з інформацією для водія та 8,8-дюймовим сенсорним інформаційно-розважальним екраном, інтеграцією Android Auto та Apple CarPlay. Штатна аудіосистема складається з десяти динаміків із підсилювачем на 180 Вт. 

Удосконалити технології можна навігацією, бездротовим Apple CarPlay, збільшеним 10,1-дюймовим сенсорним екраном і Virtual Cockpit.

Відео тест-драйв Audi Q3 2022 року

Технічні характеристики 

Для моделей Audi Q3 2022 доступний тільки один двигун і трансмісія, але вони можуть бути налаштовані у двох варіантах.

Варіанти двигуна

Потужність

Варіанти коробки передач

Привід

Час розгону до 100 км/год

Витрата палива у змішаному циклі 

2,0-літровий чотирициліндровий турбований

184 к.с.

8-ступінчаста автоматична

повний

8,6 секунд

9,0 л/100 км

2,0-літровий чотирициліндровий турбований

228 л.с.

8-ступінчаста автоматична

повний

7,0 секунд

9,8 л/100 км

 

Характеристики поїздки Audi Q3 можна описати одним словом – комфорт. Кросовер чудово амортизує і на низьких швидкостях на жорсткому дорожньому покритті, і на високих швидкостях під час руху шосе. Гостре рульове управління нагадує інші компактні моделі Audi. На звивистій дорозі Q3 показує свої можливості маневреності та дає впевненість. 

Безпека

NHTSA провела перевірку Audi Q3 2022 року на безпеку і визнала кросовер вартим 5/5 зірок.

Розміри та вага 

Загальна довжина Q3 становить 4,48 м, колісна база – 2,6 м, висота – 1,59 м. Споряджена маса авто – 1776 кг.

Можливі комплектації 

Модельний ряд Audi Q3 2022 року складається з двох комплектацій: Premium і Premium Plus.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura ILX 2022
Купити новий автомобіль Акура ILX 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тойота Камрі 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2022