Огляд Audi Q5 2022: золота середина

9 вересня 2022

Audi Q5 2022 - компактний преміальний позашляховик. Він оснащений стандартним повним приводом і доступний з бензиновим чотирициліндровим турбодвигуном, потужною плагін-гібридною установкою або V6, тому привертає увагу різних покупців. Ауді Ку5 2022 - це крок уперед порівняно з Q3 початкового рівня, але він не такий дорогий і громіздкий, як трирядний Q7. Здається, що з цим авто все гаразд. Але чи є мінуси Audi Q5? Дізнайтесь із огляду!

Вибрати позашляховик Audi Q5 2022 на Automoto.ua

Нове у 2022 році

  • Спортивний дизайн екстер'єру S line входить до стандартної комплектації.
  • Плагін-гібрид отримує модернізовану батарею на 17,9 кВт/год та стандартні спортивні сидіння.
  • Дебютує зовнішній вигляд Black Optic.

Кому варто купити? 

Audi Q5 2022 - відмінний повсякденний компаньйон. Він пропонує варіанти двигуна для різних потреб, впевнену керованість та зручний салон бездоганної якості, незалежно від комплектації.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Найбільш помітним оновленням Audi Q5 2022 є батарея більшого розміру для плагін-гібридної моделі. Потужність тепер становить 17,9 кВт/год порівняно з 14,1 кВт/год у моделі 2021 року. Інші специфікації отримали незначні косметичні покращення, серед яких спортивний екстер'єр S Line, додатковий пакет Black Optic та стандартні спортивні сидіння для плагін-гібриду. 

Загалом, рестайлинг відбувся для Audi Q5 2022 у версії 55 TFSI PHEV. Якщо вас цікавить плагін-гібрид, придивіться до цьогорічної моделі. В інших випадках є сенс ознайомитись із пропозиціями автобазару. Audi Q5 поточного покоління дебютувала у 2018 році, а масштабне оновлення отримала минулого сезону.

Audi Q5 або BMW X3

Яким би крутим не був позашляховик Audi Q5, BMW X3 загалом виявляється трохи кращим. BMW перемагає в порівнянні завдяки величезному вантажному відсіку, просторим сидінням та чудовій керованості. Топові моделі X3 M і X3 M Competition можуть похвалитися хрипким прискоренням та значно більшою потужністю, ніж Audi SQ5. Обидва ці позашляховики мають вишуканий інтер'єр, схожий набір інформаційно-розважальних технологій та асистентів водія.

Audi Q5 або Volvo XC60

Базовий Volvo XC60 коштує на кілька тисяч доларів дешевше, ніж базовий Q5, і виявляється кращим у низці параметрів. З XC60 ви отримаєте один із найкрасивіших інтер'єрів у класі, довгий список стандартних помічників водія та безпеку, яку підтверджують відмінні результати краш-тестів. Volvo також має на кілька літрів більший максимальний вантажний простір, ніж Audi. Кожен із цих кросоверів-суперників пропонує три варіанти двигуна, серед яких є плагін-гібрид. Прискорення, керованість та якість поїздки також знаходяться на одному рівні.

Салон

Незалежно від того, сидите ви спереду або ззаду, Audi Q5 пропонує достатньо простору. П'ятимісний салон відповідає вимогам класу розкішних компактних позашляховиків. На вас чекають стандартні шкіряні сидіння та шикарні дерев'яні елементи оздоблення. Ви можете вибрати покращення: шкіру Nappa та вставки з алюмінію або вуглецевого волокна.

 

У списку мінусів Audi Q5 є багажник. Авто поступається конкурентам об'ємом вантажного простору. Зі стандартним типом кузова ви отримуєте 730 л за другим рядом і максимум 1529 л зі складеними задніми сидіннями. Модель Sportback пропонує 699 л та 1470 л відповідно.

Технології – сильна сторона Q5. Всі моделі використовують новий 10,1-дюймовий інформаційно-розважальний сенсорний інтерфейс MMI з програмним забезпеченням MIB 3. Система поставляється з такими функціями, як підключення через Bluetooth, Apple CarPlay, Android Auto і порти USB. 

Комплектація Premium Plus виводить технології на новий рівень із фантастичною 12,3-дюймовою віртуальною кабіною Audi та кластером цифрових датчиків.

Відео тест-драйв Audi Q5 2022 року

Технічні характеристики

Audi Q5 2022 стандартно поставляється з чотирициліндровим двигуном об'ємом 2,0 л з турбонаддувом потужністю 261 к.с. Він оснащений 12-вольтовою м'якою гібридною електричною системою, яка покращує роботу системи старт-стоп поряд із загальною ефективністю. Цей TFSI працює в парі з семиступінчастою автоматичною коробкою S tronic з подвійним зчепленням.

PHEV використовує ту ж коробку передач, але поєднує електромотор з двигуном з турбонаддувом, розвиваючи потужність 362 к.с. У цій моделі використовується батарея ємністю 17,9 кВт/год.

Топовий варіант силового агрегату - V6 з турбонаддувом потужністю 349 к.с., встановлений в Audi SQ5. 

Усі версії позашляховика стандартно постачаються з повним приводом Audi Quattro.

Базова модель 45 TFSI витрачає 9,4 л/100 км, що є хорошим показником для класу. Тільки на бензині Audi Q5 гібрид витрачає 9,0 л/100 км, у режимі ДВС+електромотор – 3,9 л/100 км. На електротозі Q5 PHEV зможе проїхати 37 км. Витрата моделі SQ5 становить у середньому 10,7 л/100 км.
 

 Характеристики Audi Q5
 Потужність   261 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,7 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   9,4 л/100 км
 Об'єм паливного бака   70 л 

 

Безпека

Усі специфікації нової Audi Q5 2022 оснащені камерою заднього виду, контролем тиску в шинах, моніторингом сліпих зон, попередженням про вихід зі смуги руху. Позашляховик також отримав систему pre sense Rear (запобігання зіткненню ззаду), передні та задні датчики паркування, попередження про перехресний рух ззаду. У двох верхніх комплектаціях є адаптивний круїз-контроль, допомога в пробках, активна допомога в русі смугою і система камер з видом зверху. Топова версія Prestige отримує проекційний дисплей із функцією розпізнавання дорожніх знаків.

У новій Audi Q5 2022 є загалом шість подушок безпеки: подвійні передні, подвійні бічні та передні/задні шторки безпеки. Кожна модифікація може бути додатково оснащена задніми аербегами, внаслідок чого їхня загальна кількість досягає восьми.

Розміри і вага

  • Колісна база – 282 см, 
  • Довжина – 468 см,
  • Ширина – 189 см,
  • Висота – 166 см. 

Кліренс Audi Q5 становить 20,8 см. 

Споряджена маса позашляховика варіюється від 1850 до 2095 кг.

Можливі комплектації 

Вибрати та купити новий Ауді Ку5 2022 можна з одним із трьох варіантів силового агрегату, в одному із трьох рівнів виконання салону та одному з двох типів кузова. Стандартний Audi Q5 45 TFSI оснащений двигуном з турбонаддувом потужністю 261 к.с., 55 TFSI є плагін-гібрид потужністю 362 к.с., а Audi SQ5 поставляється з двигуном V6 з подвійним турбонаддувом потужністю 349 к.с. 

Кожна модель доступна в комплектаціях Premium, Premium Plus та Prestige, які послідовно додають додаткове обладнання. Audi також пропонує Q5 та SQ5 з базовим двигуном у кузові Sportback. Ці моделі мають похилий задній дах для більш гладкого профілю, але за рахунок місця над головою другого ряду та вантажного простору.

Ціна Audi Q5 починається з 44 100 $.

Попередній огляд BMW X7 2022: люкс для сім'ї
Вибрати на автобазарі Automoto.ua позашляховик BMW X7 2022
Вибрати новий кросовер Форд ЕкоСпорт 2022 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Ford EcoSport 2022: неоднозначний вибір