BMW X7 2022: люкс для сім'ї

8 вересня 2022

Більшість повнорозмірних позашляховиків намагаються бути потужними, практичними або розкішними, та рідко наважуються поєднувати всі ці параметри. Але BMW X7 2022 доводить, що таке можливо. Це справжній “палац на колесах”: преміальний, просторий, зручний, високопродуктивний. До того ж авто БМВ Х7 має драйвовий характер, наскільки це дозволяють габарити. Але багато хто звинувачує його в тому, що він намагається бути найкращим у всьому і розпорошується... Чи дійсно позашляховик BMW X7 не такий ідеальний, як здається?

Вибрати на автобазарі Automoto.ua позашляховик BMW X7 2022

Нове у 2022 році

  • Бездротова зарядка пристроїв виключена зі списку комплектацій.
  • Пакет Dynamic Handling більше не доступний у базовій моделі.

Кому варто купити?

BMW X7 2022 сподобається не всім, але він й не був призначений для цього. Модель додає величезну дозу задоволення від водіння в сегмент великих розкішних трирядних позашляховиків завдяки доступному двигуну V8 з турбонаддувом та відмінній керованості. X7 також пропонує багато технологічних функцій, а також достатньо вантажного простору для всієї родини. 

Ціна, яка наближається до шестизначної цифри, характеристики та якість збірки відповідають тому, що ви очікуєте від великого німецького розкішного позашляховика. Якщо ви можете дозволити собі авто від 74 900$ - цей BMW буде чудовим вибором.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Після отримання численних оновлень минулого року новий BMW X7 2022 залишився в основному без змін. Бездротова зарядка телефону перестала бути стандартною функцією, але можливості підключення USB і Bluetooth були розширені. Сонцезахисні шторки на задньому склі (додатково для xDrive40i та стандартно для M50i) управляються з електроприводом. Також були внесені зміни до опцій та пакетів, і, наприклад, пакет Dynamic Handling більше недоступний для моделі xDrive40i. Хоча деякі з його елементів, такі як гальма M Sport, все ще залишаються окремими опціями. 

Х7 дебютував у 2019 році, а у минулому отримав невеликий рестайлинг. Тому на автобазарі вже є достатньо актуальних варіантів. Є сенс почати підбір авто з перегляду каталогу оголошень минулорічних версій. 
Зверніть увагу, що в наступному році BMW X7 отримає новий кузов, інтер'єр і технології. Може варто почекати?

BMW X7 або Mercedes-Benz GLS

GLS вперто змагається з X7 у класі великих розкішних позашляховиків. Обидва автомобілі мають елегантну та люксову кабіну, набір потужних двигунів, шикарну поїздку та довгий список стандартних та додаткових функцій. Ви назвете Mercedes-Benz більш маневреним, проте швидше вивчите інформаційно-розважальні функції BMW. Інші подібності між ними включають третій ряд та схожу вантажопідйомність. Позашляховики також досить близькі за ціною, тому вибір між ними залежатиме від особистих вподобань.

BMW X7 або Audi Q7

Audi Q7 конкурує у класі розкішних середньорозмірних позашляховиків. Q7 пропонує менше місця в багажнику, ніж у X7 і не такий просторий третій ряд. Якщо ви можете обійтися меншим простором і хочете заощадити, виберіть Q7. Він коштує приблизно на 20 000$ дешевше, ніж X7. Обидва ці німецькі семимісні автомобілі можуть похвалитися першокласним інтер'єром, добре збалансованою динамікою водіння та простими у використанні технологіями. BMW має явну перевагу у своїх пропозиціях двигунів: вони варіюються від 335 до 612 к.с., в той час як базовий Q7 має 248 “коней”, а продуктивність SQ7 досягає максимуму в 500.

Салон

X7 вміщує сім осіб зі стандартним тримісним сидінням другого ряду та двома сидіннями третього ряду. Додаткові капітанські крісла другого ряду скорочують місткість до шести.

Інтер'єр BMW X7 відповідає всім вимогам флагманського позашляховика люксового бренду. Дизайн салону виглядає елегантним, скрізь використані першокласні матеріали. Ви отримуєте широкі можливості для індивідуального налаштування: з елементами оздоблення з натурального дерева та алюмінію або з чорними акцентами. Опціональна шкіряна панель приладів робить ще інтер'єр кращим.

 

BMW X7 пропонує багажник об'ємом 362 л за сидіннями третього ряду, що є одним із найнижчих показників у класі розкішних позашляховиків.

Якщо ви не використовуєте задні сидіння регулярно, краще тримати їх складеними, щоб мати доступ до простору 1376 л. З усіма складеними задніми кріслами об'єм багажника X7 складає 2560 л.

Інформаційно-розважальні технології БМВ Х7 зосереджені навколо великого 12,3-дюймового сенсорного інтерфейсу, що поставлється з Bluetooth, Apple CarPlay, Android Auto, навігацією та бездротовими оновленнями програмного забезпечення. Різні порти USB допомагають підтримувати зарядку смарт-пристроїв. Стандартна аудіосистема складається з десяти звичайних динаміків, які транслюють як SiriusXM, так і HD Radio. Доступна як частина оновлення пакета, або стандартна для M50i, система з 16 динаміками забезпечує ще кращу якість звуку. 

На жаль, торішня додаткова звукова система Bowers&Wilkins із 20 динаміками більше не пропонується. Якщо вам потрібна якісніша “музика”, ніж у базового автомобіля, ви повинні вибрати M50i з його установкою Harman Kardon з 16 динаміками, яка недоступна на xDrive40i. Розважальна система для задніх пасажирів також не доступна.

Відео тест-драйв BMW X7 2022 року

Технічні характеристики

У стандартну комплектацію BMW X7 входить шестициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 335 к.с. Це може звучати не так вже й серйозно для автомобіля такого розміру, але двигун змушує великий X7 рухатися швидко. Стандартна восьмиступінчаста автоматична коробка забезпечує своєчасні перемикання передач.

Два опціональних двигуна V8 з подвійним турбонаддувом перетворюють BMW X7 на зовсім іншого звіра. X7 M50i має потужність 523 кінських сили та впевнено розганяється. БМВ заявляє, що час розгону Х7 від 0 до 100 км/год на годину становить 4,5 секунд, і любителі водіння повинні оцінити агресивний, хрипкий звук вихлопу.

Король модельного ряду - Alpina XB7 з 612-сильним двигуном V8 з подвійним турбонаддувом. Така потужність робить БМВ Х7 більше схожим на гоночний болід, ніж розкішний сімейний автомобіль. XB7 розганяється з 0 до сотні за 4 секунди, а його максимальна швидкість становить 189 км/год.

Середня витрата BMW X7 залежить від комплектації:

  • базовий X7 xDrive40i витрачає 10,7 л/100 км;
  • X7 M50i з двигуном V8 та Alpina XB7 споживають 12,4 л/100 км.
     
 Характеристики BMW X7 
 Потужність   335 л.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,8 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   10,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   83 л 

 

Безпека

У стандартну комплектацію Х7 входить безліч функцій безпеки, включаючи камеру заднього виду, динамічний круїз-контроль і всебічні датчики паркування. Технологія допомоги водієві скалається з моніторингу сліпих зон, попередження про вихід зі смуги руху та запобігання зіткненням. Механічні заходи безпеки передбачають ABS, контроль тяги та стійкості, а також шість подушок безпеки: подвійну передню, передню бічну та бічну шторку. За додаткову плату можна встановити низку опціональних систем, таких як допомога в утриманні смуги руху, автоматична допомога під час паркування, активний круїз-контроль, камера кругового огляду або проекційний дисплей.

Розміри та вага

  • Колісна база – 310 см,
  • Довжина – 516 см,
  • Ширина – 200 см,
  • Висота – 179 см.

Споряджена маса Х7 коливається від 2448 до 2658 кг.

Можливі комплектації

Купити новий BMW X7 2022 можна в одній з трьох комплектацій: xDrive40i, M50i і Alpina XB7.

 

Попередній огляд Огляд Jeep Compass 2022: позашляховий характер
Вибрати новий позашляховик Джип Компас 2022 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Audi Q5 2022 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Audi Q5 2022: золота середина