Огляд тест-драйву: Audi S3 2018

11 травня 2018

У 2018 році вишуканий і спортивний Audi S3 пропонується в кузові седан. Хоча і невеликий за розміром S3 має всі властиві Audi компоненти, включаючи потужні двигуни, високоякісний інтер'єр, великий перелік сучасних технологій і систему повного приводу. Таке поєднання елементів і продуктивності дає S3 перевагу над Infiniti QX30 Mercedes-Benz CLA і Acura ILX. Ауді S3 в базовій комплектації особливо нічим не відрізняється від звичайного седана A3, але в порівнянні з останнім він має деякі поліпшення, що стосується продуктивності, і це дійсно позначається на загальному сприйнятті автомобіля. Німець запропонований як в комплектації Premium Plus, так і в Prestige. На нього встановлено такий самий движок, що і на Volkswagen Golf R, що дозволяє S3 позиціонувати себе як більш розкішний седан-аналог цього "гарячого хетчбека". Вам вирішувати плюс це чи мінус те, що S3 коштує приблизно на 10 000 доларів більше, ніж його колега VW, але американські покупці віддають перевагу седанам, ніж хетчбекам.

Огляд тест-драйву: Audi S3 2018

Вам сподобається

При досить збалансованій стартовій ціні седани S3 як і A3 сповнені типовими для Audi  вишуканими елементами. Спортивно орієнтовані S3 вражають неймовірною динамікою, але за більшу ціну.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

При всій зовнішній елегантності S3 не мають такого візуального посилу як Mercedes-Benz CLA або Infiniti QX30. Більше простору і за меншу ціну пропонує Acura ILX. Крім того, активне додавання опцій помітно підвищує ціну Ауді С3.

Нове у 2018 році

Зміни 2018 року в основному пов'язані з технічним оснащенням седана. Два USB-порта тепер є стандартними, як і підігрів передніх сидінь. Новий пакет S Sport пропонує червоні гальмівні супорти і магнітні амортизатори Audi.

Враження від їзди

S3 є суперником Mercedes-AMG CLA45 і BMW M2, хоча і не володіє такою ж потужністю, як у них. Його 2,0-літровий 4-циліндровий двигун з турбонаддувом видає 292 кінських сили і 280 Нм крутного моменту. Цього достатньо, щоб змусити S3 розвинути швидкість до 100 км/год за 5 з гаком секунд. 7-ступінчаста коробка передач з подвійним зчепленням S3 швидко реагує на команди водія.

S3 має таку ж ходову, що і Golf R, також обидва автомобілі використовують повний привід. Але S3 виграє не тільки від назви бренду, але і від деяких технологій в управлінні та обладнанні салону. Доступні амортизатори з магнітною рідиною, які покращують роботу того, що вже є маневреним компактним автомобілем, при цьому якість їзди при наявності додаткових 19-дюймових шин стає куди краще, ніж у Golf R.

Усередині S3, безумовно, на голову вище рівня якості VW, хоча інтер'єр S3 менш ошатний, у порівнянні з більшістю моделей Audi. Проте, він поставляється з відмінною інформаційно-розважальною системою MMI, і пропонується з абсолютно новою віртуальною панеллю приладів Audi virtual cockpit, що складається з 12,3-дюймового екрану цифрової панелі приладів. Заднє сидіння цього седана язик не повернеться назвати просторим, як, втім, і заднє сидіння в Golf R, дискомфорт якого компенсує лише більш значна висота салону.

Найкращі характеристики

Винятковий рівень відтворення звуку це візитівка системи «Bang&Olufsen» з 14 динаміками і 705 Вт потужності. Вона стала опційною для A3 і стандартно для S3.

Доступний адаптивний круїз-контроль це більше, ніж просто зручна опція, він здатний врятувати життя. Система, оснащена радаром і камерами, може повністю зупинити автомобіль, а потім відновити хід, що робить її ідеальним компаньйоном у перенасиченому міському трафіку.

Детально про автомобіль Audi S3

Інтер’єр

Компанія встановила високу планку при створенні салонів з відмінно витриманим стилем і винятковою якістю співвідношення деталей. З продуманістю салону та якістю у S3 проблем немає, але декому може видаватися, що автомобілі не дотягують до загального рівня Audi. Всередині S3 в міру спортивні і дуже зручні з легкими у використанні елементами управління аудіо і клімат-контролю. Але бажано, щоб інтерфейс інформаційно-розважальної системи MMI не розміщувався настільки низько на консолі, оскільки важко розгледіти яку кнопку треба натискати. Не завадило б додати трохи простору позаду.

Екстер’єр

Якщо вам подобається естетика Audi, то S3 теж припаде до смаку. Бі-ксенонові головні фари, великий люк даху і стандартні 17-дюймові колеса роблять найдешевший S3 красунчиком. Бажаючим отримати більше виразності, варто обрати 18 або 19-дюймові колеса. Моделі S3 пропонують унікальні стилістичні елементи, роблячи наголос на спортивній стороні. Задня частина автомобіля вкорочена, що безпосередньо впливає на об’єм багажного відділення.

Базова комплектація

Стандартними елементами для Audi S3 стали: шкіряні сидіння з підігрівом, восьмипозиційні передні сидіння, двозонний автоматичний клімат-контроль, панорамний люк на даху, обігрів дзеркал з електроприводом, світлодіодні фари, аудіосистема на 10 динаміків, Bluetooth, HD радіо, супутникове радіо, сумісність з Apple CarPlay і Android Auto, камера заднього виду, передні і задні датчики паркування і 18-дюймові легкосплавні диски.

Опційне обладнання

При бажанні додати опцій і, заразом, зробити автомобіль дорожчим, Audi вам радо допоможе. На розсуд покупця представлений пакет Dynamic з 19-дюймовими колесами, передніми спортивними сидіннями і задніми бічними подушками безпеки. Про безпеку подбають: активна система утримання смуги руху, система попередження про сліпі зони і динамічний круїз-контроль.

Технічні характеристики

Потужність силових агрегатів Audi S3 вражає, правда всі двигуни мають 2.0-літрову конфігурацію. Базовим став 2.0-літровий чотирициліндровий двигун на 292 кінських сили і 380 Нм. Розгін до сотні відбувається за 5.2 секунд. Витрата палива знаходиться на рівні 10.7 л/100 км у міському, 8.4 л/100 км в заміському і 9.4 л/100 км у змішаному циклах. Пару двигуну становить семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням, який стандартно доповнюється повним приводом.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi R8 2018
Огляд тест-драйву: Audi R8 2018
Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2018