Огляд тест-драйву: Bentley Continental GT 2018

7 вересня 2018

В очікуванні дебюту абсолютно нового купе Continental GT, кабріолет Bentley Continental GT 2018 продовжує змагатися за увагу покупця. Перейшовши у поточний модельний рік майже без змін, автомобіль залишається витвором мистецтва, пропонуючи відкидний верх і турбодвигун на 12 циліндрів. У версії Supersports W12 двигун вражає показником 700 кінських сил, яких вистачає для того, щоб розігнати двотонного красеня до сотні за чотири секунди і досягти максимального показника у 320 км/год. Це дозволяє Bentley встати в один ряд з найвідомішими продуктивними автомобілями світу, на кшталт Aston Martin DB9/Vanquish, Ferrari California і Rolls-Royce Dawn.

Огляд тест-драйву: Bentley Continental GT 2018

Вам сподобається

Сучасний Continental GT - це повнопривідний ультра розкішний автомобіль з відкидним верхом, який вміщує чотирьох людей, досягає швидкості у 320 км/год і збиває з ніг харизмою.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте абсолютно нову модель купе, доведеться зачекати до 2019 року. Покупцям, які хочуть отримати щось більш дружнє до навколишнього середовища, творіння Bentley не запропонують електричної або гібридної силової установки. Автомобілі цього класу в принципі не зосереджені на альтернативних джерелах, але чимало з них мають нижчий рівень витрати пального. Увагу треба звернути і на ціну Bentley Continental GT 2018.

Нове у 2018 році

Зважаючи на заплановану появу новенького купе Bentley Continental GT, неабиякими змінами нинішні автомобілі похвалитися не можуть. Лінійка кабріолету зведена до трьох моделей: GT, GT Speed і вперше представленої Supersports. З’явилась обмежена партія Timeless Series з концептом від Mulliner і шпоном «Liquid Amber».

Враження від їзди

Незважаючи на 2.268 кг ваги, Continental GT гарантує позитивну динаміку завдяки балансу потужності, комфорту і контролю. Турбодвигун W12 додає чистої фізичної сили для впевненості, вражаючи кількістю коней. Модель Supersports з 700 кінськими силами є найшвидшою представницею лінійки. Стандартна система повного приводу всиляє впевненість навіть при динамічному проходженні крутих повторів чи поїздці на максимальній швидкості в дощ. Стандартна пневматична підвіска з постійним регулюванням дроселя гарантує чотири дискретних рівня налаштування шасі. Моделі GT Speed і Supersports з нижчою посадкою вирізняються за рахунок жорсткішого програмування «Sport» замість базових налаштувань «Touring» для того, щоб водій міг відчути більше захоплення. Незалежно від моделі, час, проведений у стильному, продуманому, затишному салоні, запам’ятається надовго.

Найкращі характеристики

Неймовірний турбодвигун Bentley Continental GT на 12 циліндрів не залишить байдужих. Сучасний W-подібний дизайн об’єднує два ряди по три циліндри з усіх сторін від блоку двигуна, ще більше віддаляючи Continental GT від звичайних автомобілів.  

Ніщо так не допомагає розслабитися як приємний масаж після важкого дня. На щастя, ви можете отримати таку можливість, придбавши передні сидіння Continental з цією функцією. Коли стає холодніше, з вентиляційного отвору над сидінням подається тепле повітря для зігрівання шиї пасажира.

Детально про автомобіль Bentley Continental GT

Інтер’єр

Як і решта представників сімейства Bentley, сучасний Continental GT вражає вишуканим, елегантним салоном, в якому поєднується неймовірно м’яка шкіра, різноманітні декоративні елементи з дерева та акценти з алюмінієвого сплаву. Кабріолетам дістався відкидний дах з електроприводом. Оновлена графіка приладів і більш зрозумілі елементи контролю додають шарму, а різноманітні варіанти обшивки додають більше візуальної відмінності між моделями. Повністю автоматичним, ковшеподібним переднім сидінням гідну пару складають індивідуальні задні сидіння.  

Екстер’єр  

Нинішній Continental більш спокусливо виглядає з опущеним дахом, на щастя, насолодитися такою прогулянкою можна навіть у досить прохолодну погоду. Привабливі, зрозумілі контури створюють масивну, але елегантну форму, яка перегукується з першими Continental середини 1950 років. Стилізація типова для бренду, з чіткими лініями там, де це потрібно, та тонкими, вишуканими деталями для створення атмосфери. Помітний задній спойлер і обробка з карбонового волокна вирізняють модель Supersports.

Базова комплектація

Родина Continental GT вражає люксовими елементами оздоблення, включно зі шкірою/деревом/алюмінієм, тішить повним набором функцій комфорту/безпеки, на кшталт камери заднього виду і відкривання багажника без рук. Базова модель отримала: преміум аудіосистему на 8 динаміків, 8.0-дюймовий сенсорний екран з навігацією, Bluetooth для телефону й аудіо, 21-дюймові колеса та бі-ксенонові головні фари зі світлодіодними вставками. Варіанти Speed і Supersports додадуть обшивку зі стьобаної шкіри і підігрів сидінь.

Опційне обладнання

На додачу до майже безкінечного переліку унікальних пропозицій від Mulliner і аудіосистеми «Naim», компанія пропонує: вентильовані передні сидіння з масажем, килимове покриття з високим ворсом, спортивне кермо, адаптивний круїз-контроль і великі карбон-керамічні гальма. Доступними є: постійна точка Wi-Fi, підігрів керма, вітровий щиток та інтегровані обігрівачі шиї.

Під капотом

Для лінійки Continental GT 2018 пропонується три двигуна. Найменшим став 6.0-літровий турбодвигун з 12 циліндрами на 582 кінських сили і 720 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на вісім ступенів. Витрачає автомобіль 19.6 л/100км у міському та 11.8 л/100км у заміському циклах. Наступним йде 6.0-літровий W12 турбодвигун на 633 кінських сили і 840 Нм. Найпотужнішим став 6.0-літровий W12 турбодвигун моделі Supersports з 700 кінськими силами і 1016 Нм. Привід стандартно повний.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Corvette 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Corvette 2018
Огляд тест-драйву: Mitsubishi Mirage 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Mirage 2018