Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2019

24 травня 2019

Як тільки всі подумали, що хвилі суперництва вляглися, з’явився седан BMW 3 Series 2019, пропонуючи новий дизайн і старе ставлення до деталей. Повертаючись до витоків, а саме автомобіля в першу чергу для водія, новий BMW 3 Series гарантує більш потужні двигуни і нову підвіску. Бонусом стане той факт, що ціни, за словами представників компанії, не зміняться радикально. Шибайголовам буде приємно дізнатися, що на 2020 рік запланований дебют M340i. Шкода, що правда, що такі функції і технології, як Apple CarPlay і моніторинг сліпих зон, так і залишилися у переліку опцій, замість того, щоб стати стандартними.

Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2019

Вам сподобається

Якщо ви готувалися всістися за кермо Alfa Romeo Giulia через постійні натяки щодо того, що він достойний суперник BMW, подумайте ще раз. Новий 3 Series обіцяє захоплюючу динаміку, вражаючу здатність підкорювати найкрутіші повороти і набагато більше технологічних новинок. Всім відомий «Ultimate Driving Machine» повернувся.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У сегменті представлено чимало продуктивних седанів з меншим цінником. Одним з них став новий Kia Stinger, так само як Genesis G70 і Dodge Charger R/T. А Lexus ES і Lincoln MKZ потішать вищим рівнем комфорту їзди і більшим переліком стандартних функцій, на додачу запропонувавши гібридні моделі.

Нове у 2019 році

У 2019 році ми зустріли абсолютно новий седан з довшим кузовом, потужнішим стандартним двигуном і свіжим салоном, сповненим останніх технологій. Універсал і купе BMW 3 Серії на даний момент залишилися без змін.

Враження від їзди

Абсолютно новий седан BMW 3 Серії повернувся до свого коріння, гарантуючи відмінне управління з новим двигуном, який, до речі, пропонує кращий баланс потужності і економії. Отримавши 7.6 см у довжину, довший капот і ширшу посадку, 3 Series став не тільки динамічним, але й дуже спритним. Новий 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун запропонував не лише більше кінських сил, а, що не менш важливо, більше Ньютон метрів. Діставши у пару восьмиступінчасту автоматичну коробку передач, седан досягає сотні за 5.8 секунд. Процес подачі потужності проходить плавно і рівномірно, нагадуючи спосіб, у який працюють мотоцикли BMW. Стандартна підвіска застосовує те, що компанія називає «взаємопідняті» механічні амортизатори, які здатні контролювати демпфування без допомоги вигадливої електроніки. На практиці автомобіль проходить круті повороти наче поставлений на рейки. Модель M Sport можна вважати обов’язковою для розгляду, особливо зважаючи на її адаптивну «M» підвіску, спортивне рульове колесо, 19-дюймові колеса, спортивні сидіння та інші переваги. Адаптивна «M» підвіска гарантує сучасні, електронні засоби регулювання, що дозволяє гостріше відчути різницю між режимами «Comfort», «Sport» і «Sport Plus».

Найкращі характеристики

У списку перших для ентузіастів має стояти модель M Sport, яка змушує і так хороші автомобілі BMW 3 Серії стати ще кращими. Бонусними елементами у порівнянні з базовою моделлю є спортивне кермо зі змінним передаточним числом, 19-дюймові колеса з продуктивними шинами, система попередження про сліпі зони, протитуманні вогні, віражні фари, унікальне зовнішнє і внутрішнє оздоблення.   

Останній двигун BMW отримав турбокомпресор у варіанті «твінскрол» або з двома каналами для вихлопних газів. Крім того, силовий агрегат вирізняється прямим вприскуванням пального, регульованим зазором і синхронізованим змінним розподільним валом «Double VANOS». Все це дозволяє гарантувати 258 кінських сил і 400 Нм.

Детально про автомобіль BMW 3 Series

Інтер’єр

Зрозумілий і елегантний салон нового 3 Series неможна назвати революційним. Іншими словами, перед нами типовий BMW. Скрізь м’які поверхні, продумані елементи управління і контролери у відповідних місцях. 8.8-дюймовий сенсорний екран під’єднано до контролера iDrive, що полегшує використання функцій. Сидіння зручні і надійно утримують корпус. Окремої згадки вартують спортивні сидіння моделі M Sport. Завдяки подовженому корпусу задні сидіння, нарешті, цілком придатні для тривалого перебування дорослих. Об’єм багажного відділення становить 480 літрів.

Відео тест-драйв BMW 3 Series 2019 року

Екстер’єр

Седан отримав більш виразний екстер’єр, хоча основні елементи залишилися незмінними. Агресивніший капот і оздоблення передньої частини додали сучасності. У порівнянні з минулими моделями кузов став на 7.6 см довшим, а шасі – на 25% жорсткішим і на 56 кг легшим. Передня і задня колії стали ширшими. Нинішні 3 Series можуть похвалитися співвідношенням ваги майже 50:50, що сприяє управлінню. Моделі M Sport легко ідентифікувати завдяки додатковому оздобленню екстер’єру, заднього дифузору та 19-дюймовим колесам.

Базова комплектація

Модель BMW 330i отримала гарний перелік оснащення, однак їй все ще бракує Apple CarPlay і деяких допоміжних систем. Сама базова комплектація включає світлодіодні фари, 18-дюймові колеса, бічні дзеркала з автоматичним складанням і підігрівом, передні сидіння з 14 автоматичним режимами налаштування, аудіосистему на 10 динаміків, контролер iDrive, 8.8-дюймовий сенсорний екран, Bluetooth, камеру заднього виду, автоматичний клімат-контроль трьох зон, електропривод люку даху та склоочисники з сенсорами дощу. Стандартними допоміжними системами стали попередження про можливе зіткнення з виявленням пішоходів, екстрене гальмування на низьких швидкостях, попередження про виїзд за межі смуги руху і адаптивний круїз-контроль.

Опційне обладнання

Пакети вміщують найкраще і найнеобхідніше обладнання, включно з Apple CarPlay і Android Auto, навігацією, проекційною приладовою панеллю на вітровому склі, шкіряною обшивкою, виявленням сліпих зон, функцією «Extended Traffic Jam Assist», автоматичним паралельним паркуванням, контролем дистанції, автоматичним дальнім світлом, монітором навколишнього огляду, підігрівом керма, 12.3-дюймовим, цифровим екраном і аудіосистемою «Harman Kardon». Доступний пакет «Track Handling» додає диференціал «M Sport» і «M Sport» гальма. Система повного приводу xDrive доступна всім моделям.

Під капотом

Зіркою 2019 року став новий 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 258 кінських сил і 400 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на задні колеса. До сотні седан розгинається за 5.8 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 7.7 л/100км у міському, 5.2 л/100км у заміському та 6.1 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2019
Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2019