Огляд тест-драйву: BMW 6 Series 2019

11 вересня 2019

Лінійка BMW 6 Series 2019 складається виключно з версій Gran Coupe і Gran Turismo. Трохи дивний набір, але це тому, що 6 Series переживає останні роки існування, готуючись дати дорогу 8 Series. Великий Gran Coupe незвичайний седан. У пару до майже драматичної лінії даху автомобілю дісталося чотири двері. Конкурує творіння BMW з новим Mercedes-Benz CLS-Class і Porsche Panamera. Просторий Gran Turismo теж можна вважати суперником Panamera. Якщо хтось мріяв про BMW 6 Series, варто поспішити, оскільки бренд готується до кардинальних змін, тому можна розраховувати на зниження ціни.  

Огляд тест-драйву: BMW 6 Series 2019

Вам сподобається 

Якщо ви хочете отримати розкішний седан чи ліфтбек з чотирма дверима, варіант BMW 6 Series 2019 вартий уваги. Шанувальники потужності будуть задоволені. Не менше задоволення отримають меломани з доступними, вражаючими аудіосистемами. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Навіть такі автомобілі, як 6 Series можуть старіти. Вже у 2020 році на зміну лінійці готується BMW 8 Series.

Нове у 2019 році 

У поточному році зник кабріолет BMW 6 Series. Стала стандартною підписка на Apple CarPlay.

Враження від їзди 

Усі відомі аспекти BMW на місці. Потужність, яка завжди була визначною рисою бренду, нікуди не зникла. Під капотом автомобілів зустрічаються силові агрегати, які люблять пограти м’язами. Так, Gran Turismo гарантує 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 340 кінських сил. Базовим для Gran Coupe став 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун з 320 конячками. Славиться BMW ще й тим, що створює відмінні підвіски, які можуть вдовольнити самого вибагливого ентузіаста, не забуваючи про комфорт. Між тим, не все так сонячно для 6 Series. Перш за все, чималу роль відіграє загальна вага автомобілів, бренду не вдалося так грамотно почаклувати над фізикою, як, скажімо, з 7 Series. Нинішні 6 Series базуються на платформі 7 Series, але минулого покоління. Як би там не було, але перед нами визначне творіння BMW з усіма відповідними наслідками, які неодмінно відобразяться у посмішках водіїв.

Найкращі характеристики 

Окремої згадки вартує модель Alpina В6, яка коштує дуже не мало, особливо для автомобіля похилого віку. Але що б ця модель не робила, все виходить неймовірно, включно з незабутнім азартом ходу і чудовим переліком оснащення. Нинішній B6 має на 40 коней більше, ніж M6 Gran Coupe. Вдало образ доповнюють 20-дюймові колеса з легкого сплаву. 

Доступна аудіосистема «Bang & Olufsen» на 1.200 Вт потужності це справжня насолода. Зі звуком, який подається через 16 індивідуальних динаміків, кожен інструмент, задіяний у музичній композиції, і відтінок голосу виконавця звучатиме з вражаючою чіткістю.

Детально про автомобіль BMW 6 Series

Інтер’єр 

Салон 6 Series 2019 це історія двох автомобілів. Седан Gran Coupe, як би дивно це не звучало, не тішить простором позаду, треба берегти голову. Зважаючи на особливості дизайну, задні двері теж не вражають габаритами, тому варто бути обережними при посадці і висадці. Задні сидіння найкраще залишити двом пасажирам. Компенсують брак простору моделі Gran Turimo. Їх багажник пропонує 877 літрів. Склавши задні сидіння, об’єм можна збільшити до 1840 літрів. Що об’єднує два автомобіля, так це високоякісні матеріали, продумана ергономіка і відмінне співвідношення деталей.

Відео тест-драйв BMW 6 Series 2019 року

Екстер’єр 

Знову таки, ми говоримо про два автомобілі. Один відповідає сучасним, автомобільним трендам, інший був створений, виходячи з практичних міркувань. Ті, кому подобаються седани з стрімкими лініями, тяготитимуть в сторону 6 Series Gran Coupe. А ті, хто потребують певного рівня практичності, але не хочуть мати справу з позашляховиками, будуть щасливі з Gran Turismo.

Базова комплектація 

Базові моделі 640i Gran Coupe 2019 отримали щедрий перелік стандартного оснащення, до якого потрапили привід на задні колеса, рульове управління зі змінним передаточним числом, спортивна підвіска, адаптивні, світлодіодні фари з автоматичним дальнім світлом, передні і задні сенсори паркування, шкіряна обшивка, дерев’яні акценти, 10 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, цифрова приладова панель, 10.2-дюймовий інформаційний дисплей, навігація, Wi-Fi і бездротова зарядка. Модель 650i Gran Coupe має 20 режимів налаштування передніх сидінь, шкіряну обшивку Nappa та аудіосистему «Harman Kardon» на 16 динаміків і 600 Вт потужності. Моделі 640i Gran Turismo пропонують систему повного приводу, пневматичну задню підвіску, 16 режимів налаштування передніх сидінь, панорамний люк даху і електропривод багажника. 

Опційне обладнання 

Шанувальники обох типів кузова BMW 6 Series можуть обрати активний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, систему утримання смуги руху, автоматичне екстрене гальмування, багатоконтурні передні сидіння, систему автоматичного паркування, адаптивну підвіску, управління задніми колесами, підігрів керма, функцію м’якого зачинення дверей і систему нічного бачення з функцією виявлення пішоходів. Також представлені більші колеса з легкого сплаву і чисельні косметичні додатки. Система повного приводу доступна всім моделям.

Під капотом 

Базова модель 640i Gran Coupe пропонує 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 320 кінських сил і 450 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 5.4 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.9 л/100км у міському, 6.0 л/100км у заміському і 7.8 л/100км у змішаному циклах. Модель 650i пропонує 4.4-літровий V8 турбодвигун на 450 кінських сил і 650 Нм. У пару йому дісталася та сама коробка передач. Привід на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 4.6 секунди. Витрата пального становить 12.3 л/100км у місті, 6.8 л/100км за його межами і 8.8 л/100км у середньому. Обидві моделі доступні з повним приводом, з яким вони розганяються швидше, але витрачають більше. Модель 640i Gran Turismo пропонує 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 340 кінських сил і 450 Нм. Компонується він автоматичною коробкою передач на вісім ступенів. Привід стандартно задній. Розгін до 100 км/год відбувається за 5.4 секунд. Витрачає з ним автомобіль 9.8 л/100км у місті, 6.0 л/100км за його межами і 7.4 л/100км у середньому. З повним приводом витрата зросте до 11.1, 6.5 і 8.2 л/100км відповідно. Відмітки у 100 км/год машина BMW 6 Series досягне за 5.3 секунд.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2019
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2019
Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2019