Огляд тест-драйву: Kia Rio 2018

6 квітня 2018

Добре упакована нова модель Кіа Ріо, яка пропонується у кузові седан і хетчбек, тішить набагато просторішим салоном, ніж того можна було очікувати, зважаючи на її розміри. Бонусом стане найкраща у сегменті гарантія. Автомобіль пропонує елементи, які зазвичай зустрічаються у транспортних засобах з вищою ціною. Повністю оновлений для 2018 модельного року, Kia Rio гарантує привабливий, затишний салон, комфортну їзду і вражаючий перелік засобів безпеки. Напевно, новачок змагатиметься з Honda Fit, Nissan Versa, Ford Fiesta і Toyota Yaris.

Огляд тест-драйву: Kia Rio 2018

Вам сподобається

Міським мешканцям Kia Rio пропонує привабливу комбінацію економічності, сучасної зовнішності, хорошого оснащення і маневреності під час паркування. Приваблює автомобіль значним терміном гарантії, наявністю Apple CarPlay/Android Auto і присутністю таких елементів безпеки, як автоматичне екстрене гальмування.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ваше основне завдання - це знайти недорогий економічний транспортний засіб, Rio звісно підійде, але є і кращі варіанти. Силова лінійка Rio не має гібридної і дизельної моделей. Крім того, є чимало субкомпактних автомобілів з більш спортивною динамікою.

Нове у 2018 році

Компактні седан і хетчбек постали перед нами в абсолютно оновленій формі цього року, отримавши більшу платформу і сучасний кузов. Переглянутий салон виглядає і відчувається більш високоякісним, а серед оснащення з’явилися нетипові для сегменту елементи безпеки.

Враження від їзди

Завдяки новій платформі і підвісці, довший, нижчий і ширший Kia Rio краще «сідає» на дорогу і почувається на ній впевненіше ніж раніше. Автомобіль став більш врівноваженим, ніж того можна очікувати від подібних габаритів і цінника. Салон просторіший і справляє приємне враження, до того ж тішить незвичними для сегменту елементами. Седан і хетчбек вміло використовують кожну зі 123 конячок і кожен зі 161 Ньютон-метра, маючи непоганий показник розгону. Пару двигуну складають шестиступінчаста механічна та автоматична коробки передач. Вражаючої потужності очікувати не варто, натомість маємо хороший рівень економії. Водій може розраховувати на 8.2 л/100 км у місті та 6.4 л/100 км за його межами.

Найкращі характеристики

Не втрачати зв’язок із зовнішнім світом у новому Кіа Ріо 2018 року легко, оскільки у салоні передбачений 7.0-дюймовий дисплей, який підтримує Apple CarPlay або Android Auto. Супутникове радіо Sirius увійшло до бази, Bluetooth і камера заднього виду доступні як опції.

Сучасний Rio став найдешевшим автомобілем з автоматичним екстреним гальмуванням. Про безпеку також дбають шість подушок, система допомоги при старті на підйомі, керування стійкістю автомобіля та моніторинг тиску в шинах.

Детально про автомобіль Kia Rio

Інтер’єр

Відносно просторий салон виглядає більш якісно, ніж того можна очікувати від цієї категорії, пропонуючи декілька привабливих функцій і технологій. Екран слугує інформаційним центром, вдало розміщуючись у верхній частині приладової панелі. До елементів управління температурою і стерео легко дістатися. На кермі передбачені інші елементи управління. У даному випадку спрацював принцип: чім більше функцій отримує автомобіль, тим більше кнопок на кермі. У моделі EX передбачені шкіряні елементи оздоблення.

Відео тест-драйв Kia Rio 2018 року

Екстер’єр

Як у формі седану, так і у формі хетчбеку Rio має європейський посил. Переглянутий автомобіль виглядає більш спортивно і зріло. Навіть зважаючи на спільну для обох варіантів базу, седан майже на 33 см довший. Усі моделі їздять на 15-дюймових колесах, але для EX передбачені литі диски. Окрім цього модель може похвалитися протитуманними вогнями, чорною хромованою решіткою радіатора і чорним або у колір кузова бампером.

Базова комплектація

У базовій моделі LX на покупця чекають декілька приємних несподіванок, включно з 5.0-дюймовим аудіо дисплеєм, елементами управління на кермі, кондиціонером, тонованим склом, супутниковим радіо Sirius і чималим переліком функцій безпеки. Між тим, зачиняти вікна ви будете вручну, а 15-дюймові колеса виготовлені зі сталі. Ви не отримаєте центральної консолі з підлокітником, а задні сидіння, які складаються у співвідношенні 60/40, з’являються лише у моделі S і вище. Електропривод сидінь взагалі відсутній.

Опційне обладнання

Придбавши топову EX, ви отримуєте литі диски, передні протитуманні вогні, підігрів бічних дзеркал, рульове колесо, яке налаштовується по куту і вильоту, і 3.5-дюймовий LCD дисплей між приладами. Контролювати інформаційно-розважальну систему UVO3 і Apple CarPlay/Android Auto можна через 7.0-дюймовий екран, окрім іншого, ви можете розраховувати на круїз-контроль і електропривод вікон. Аспект безпеки посилюється за рахунок автоматичного екстреного гальмування.

Під капотом

Нинішній двигун - це покращена версія 1.6-літрового чотирьохциліндрового агрегату, який відповідав за потужність минулого року. Кількість кінських сил зменшилася зі 130 до 123, але зріс рівень економії пального. Очікується 8.2 л/100 км у місті та 6.4 л/100 км за його межами. Доповнити двигун можна шестиступінчастою механічною або автоматичною коробкою передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q5 2018
Огляд тест-драйву: Audi Q5 2018
Огляд тест-драйву: BMW M4 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW M4 2018