Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2018

7 квітня 2018

Шосте покоління седану і хетчбеку Elantra у поточному році пропонує більше доступних функцій безпеки і сучасних технологій, продовжуючи змагатися з Honda Civic, Toyota Corolla і Nissan Sentra. Автомобілі приваблюють стильною зовнішністю, елементами класу люкс та однією з найдовших гарантій у класі. Сучасні Elantra тішать поєднанням вишуканості, продуктивності ходу та економічності. Особливої ощадливості варто очікувати від 1.4-літрового турбодвигуна моделі Eco. На протилежному кінці розмістилася модель Elantra Sport з 1.6-літровим чотирьохциліндровим двигуном. Динаміки додасть нова Elantra GT.

Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте стильний, компактний автомобіль з тривалою гарантією, погляньте на Elantra. Творіння Hyundai задовольняє чимало потреб сучасних покупців, включно з бажанням отримати елементи класу люкс і спортивну динаміку.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На жаль, Хендай Елантра 2018 року не може змагатися з просторим салоном або високою ціною вторинного продажу Honda Civic або Toyota Corolla. Не здатен Hyundai наздогнати й Mazda3.

Нове у 2018 році

Редизайн автомобілів відбувся у 2017, проте змін вистачило і для поточного року. Модель SEL Elantra отримала: систему виявлення сліпих зон і функцію попередження про перехресний рух позаду, систему допомоги при зміні смуги руху, 7.0-дюймовий дисплей і зовнішні дзеркала з підігрівом. Модель Eco зосередилась на економії, а моделі Sport і GT налаштувалися на динаміку.

Враження від їзди

Новому Hyundai Elantra є чим вражати, поєднуючи економічність і комфорт з позитивною динамікою. Стандартний 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун циклу Аткінсона виявиться набагато спритнішим, ніж можна було очікувати від 152 кінських сил. Доступний двигун з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач і набором режимів управління. Насолодитися Elantra можна як з точним управлінням і спортивним відчуттям під час зміни передач у режимі «Sport», так і з плавністю і комфортом режиму «Normal». Захисникам природи варто розглянути варіант 1.4-літрового турбодвигуна моделі Eco. Азартним водіям припаде до смаку 1.6-літровий турбодвигун моделі Sport з шестиступінчастою механічною або семиступінчастою автоматичною коробкою.  

Найкращі характеристики

Нові Elantra пропонують електропривод багажника - функція, яка стала ще зручнішою завдяки відкриванню без рук. З брелоком у кишені або сумці вам варто лише пройтись позаду автомобіля, зачекати декілька секунд, і багажник відчиниться.  

Моделі Elantra Sport і GT Sport можна доповнити семиступінчастою автоматичною коробкою з подвійним зчепленням, яка гарантує абсолютно нові відчуття. Модель Eco використовує цю саму коробку передач для покращення рівня економії.

Детально про автомобіль Hyundai Elantra 

Інтер’єр

Компанія пишається тим, що салон Elantra є просторішим, ніж того вимагає клас. Офіційно автомобіль відноситься до компактного класу, але 3.1 м3 дозволяють нам назвати Elantra середньо-розмірним. Можливо він не такий просторий як Honda Civic і Nissan Sentra, але все одно смілива заявка стосовно того, що невеликий автомобіль не має бути тісним всередині. Водіям до смаку припаде орієнтована на них приладова панель і присутність стандартних кнопок і перемикачів для більшості функцій замість сенсорних систем.

Екстер’єр

Зосередженість Hyundai на дизайні не менш важлива, ніж строк гарантії її автомобілів. Хендай Елантра у новому кузові отримав в 2018 році більш вишукану зовнішність, ніж передбачає його цінник. Прикладом для наслідування його назвати важко, між тим, багатьом сподобається велика шестикутна решітка радіатора. Виділитися автомобілю допомагає загальний атлетизм, повітряні завіси передніх коліс і інтегрований у кришку багажника спойлер. Пасажири можуть розраховувати на 457 см у довжину та 180 см у ширину.

Базова комплектація

Навіть базова модель Elantra постачається з кондиціонером, електроприводом вікон і дверних замків, водійським сидінням з шістьма режимами налаштування, рульовим колесом, яке налаштовується по куту і вильоту, AM/FM/CD аудіо з USB-входом. У поточному році Elantra SE з пакетом «Popular Equipment» була замінена моделлю SEL, яка пропонує: 7.0-дюймовий сенсорний дисплей, камеру заднього виду, Bluetooth, круїз-контроль та Android Auto/Apple CarPlay.

Відео тест-драйв Хендай Елантра 2018

Опційне обладнання

Окрім автоматичної коробки передач більшість опцій розподілена по пакетам. Обираючи модель вищої комплектації Limited, ви отримуєте: шкіряну обшивку, електропривод водійського сидіння, функцію відкривання багажника без рук, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, підігрів передніх сидінь і кнопковий старт. Пакет «Tech» додасть: навігацію з 8.0-дюймовим екраном, аудіосистему Infinity, підігрів задніх сидінь і люк даху з електроприводом. У Elantra Value Edition вас чекають: функція відкривання багажника без рук, підігрів передніх сидінь, підсвічування зовнішніх дверних ручок і двозонний автоматичний контроль температури. Пакет «Ultimate» пропонує: автоматичне екстрене гальмування, інтелектуальний круїз-контроль, систему попередження про виїзд за межі смуги руху, систему утримання смуги руху, пам'ять водійського сидіння, головні фари високої інтенсивності, які реагують на поворот керма.   

Технічні характеристики Hyundai Elantra

Компанія Hyundai запропонувала декілька варіантів двигуна. Стандартним став 2.0-літровий чотирьохциліндровий силовий агрегат на 152 кінських сили та 192 Нм. З шестиступінчастою автоматичною коробкою сотні автомобіль досягає за 9.9 секунд, витрачаючи 7.2 л/100 км у змішаному циклі. Моделям Elantra Sport і Elantra GT Sport дістався 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 200 кінських сил та 265 Нм. Пару йому складають шестиступінчаста механічна або семиступінчаста автоматична коробки передач. З останньою розгін відбувається за 7.7 секунд, витрата пального перебуває на рівні 7.2 л/100 км у змішаному циклі. Економічна модель Eco отримала 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун. Пару двигуну стандартно складає семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. Витрата пального у змішаному циклі очікується на рівні 6.8 л/100 км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW M4 2018
Огляд тест-драйву: BMW M4 2018
Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2018