Огляд тест-драйву: BMW M5 2019

22 грудня 2018

Сучасний BMW M5 доводить, що для продуктивних седанів ще є місце на дорогах, особливо з настільки потужними двигунами. За допомогою стандартної системи повного приводу шосте покоління баварського супер седану сотні досягає за 3.4 секунди. У шанувальників старої школи є можливість перейти на задній привід, завдяки якому стає можливим видовищне прогрівання шин. Обравши версію BMW M5 Competition з агресивно налаштованою підвіскою, більшим двигуном, можна насолодитися найпотужнішою моделлю, яку коли-небудь продавав BMW.

Огляд тест-драйву: BMW M5 2019

Вам сподобається

Якщо ви давно, таємно бажали стати власником BMW M або просто хочете отримати найпотужнішу модель з лінійки 5 Series, новий M5 до ваших послуг. Седан, який в будь-яку мить готовий виїхати на трек, вражає повсякденним комфортом і рівнем вишуканості.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

З усіма перевагами новий M5 влетить у копієчку. Зважаючи на це, є сенс поглянути в сторону M550i, який коштує менше, але пропонує не менш потужний V8 двигун.

Нове у 2019 році

Новою моделлю 2019 року стала BMW M5 Competition. На додачу до двигуна з 625 кінськими силами, винятково спортивний седан BMW M5 виграє від наявності агресивно налаштованого шасі та полегшених, кованих коліс. Усі M5 стандартно отримали Apple CarPlay.

Враження від їзди

Новий BMW M5 це лютий автомобіль. Такий автомобіль найкраще випробувати на гоночній трасі. Відмінна система повного приводу дозволяє досягти сотні за 3.4 секунди, гарантуючи невимовний спокій і стабільність завдяки зчепленню чотирьох коліс. Вага BMW M5 у 2 тонни не заважає йому поводитися у поворотах краще, ніж будь-який седан коли-небудь зможе. Автомобіль просто притискається до асфальту. Це щодо стандартного режиму «4WD». У режимі «4WD Sport» система дає M5 трохи більше свободи. У режимі «2WD» уся потужність BMW M5 направляється на задні колеса, як у всіх попередніх поколінь M5. В цьому режимі вимикається протибуксувальна система, дозволяючи експертним водіям дрейфувати. Опинившись у звичайних умовах, BMW M5 2019 їздить як топовий 5 Series. Якщо попередні M5 могли бути досить агресивними у місті, то нинішній варіант гарантує відчуття плавності завдяки спрямованості на комфорт. Багатьом до душі припаде восьмиступінчаста автоматична коробка передач, представлена у 2018 році. Вона перевершує свою попередницю на сім ступенів. Якщо вже згадувати про минуле, то варто пом’янути механічну коробку передач, яка зникла через недостатній попит.

Найкращі характеристики

Нова система повного приводу використовує передні колеса тільки в разі неможливості передачі крутного моменту задніми колесами на дорогу, але ж необхідність у додатковому зчепленні. Навіть за стандартного налаштування контроль стабільності і повний привід BMW M5 дозволяють певний відсоток проковзування задніх коліс, віддаючи данину корінню M5.

Опційна аудіосистема «Bowers & Wilkins» на 16 динаміків вважається однією з найкращих у автомобільній індустрії. Меломани матимуть змогу насолодитися відмінним звучанням.

Детально про автомобіль BMW M5

Інтер’єр

Салон BMW M5 2019 нагадує те, що пропонує стандартний 5 Series, але вищого рівня. Одним з перших водій помітить селектор трансмісії, який за формою є округлішим  за рукоятку пістолетного типу звичайних моделей. Крім того, у M5 він оточений додатковими кнопками. Оскільки він більше нагадує тригер, ніж звичайний механізм, який переміщується вперед і назад, знадобиться час для звикання. Помітними є і дві червоних кнопки на верхівці рульового колеса, які нагадують маленькі вушка. З написами M1 і M2, вони дають можливість обирати два варіанти налаштувань, відповідно до яких змінюється все від відчуття керма до жорсткості демпферів.

Відео тест-драйв BMW M5 2019 року

Екстер’єр

Як у випадку з інтер’єром, седан зберіг основні елементи меншого братика 5 Series, додавши від себе специфічні «М» штрихи для покращення продуктивності. Колія і загальна ширина M5 трохи більші ніж у стандартного 5 Series, так само як і загальна висота. Дах виготовлено з посиленого вуглецевим волокном пластику для зменшення ваги. Нижня панель передньої частини кузова отримала більші вентиляційні отвори. Стандартними для M5 є 19-дюймові колеса. Позаду виділяються чотири вихлопні патрубки.

Базова комплектація

Як і очікується від автомобіля подібного рівня, M5 добре оснащений. На додачу до всіх продуктивних покращень, покупець отримує 20 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, виняткову шкіряну обшивку, проекційну приладову панель на вітровому склі, електропривод дверей багажника, двозонний автоматичний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь і керма та універсальний відкривач гаража. Про безпеку дбають моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд за межу смуги руху та попередження про можливе зіткнення з автономним екстреним гальмуванням. Версія M5 Competition постачається зі спеціальною вихлопною системою з вражаючим звучанням.

Опційне обладнання

Пакет «Driving Assist Plus» додає активний круїз-контроль з системою «Stop & Go», активну систему дотримання смуги та систему, яку BMW називає «Traffic Jam Assistant». Пакет «Executive» подбає про наявність функції м’якого зачинення дверей, функції масажу передніх сидінь, бездротової зарядки, камери кругового огляду з 3D та підігріву задніх сидінь. При замовленні пакету «M Driver», ви отримуєте можливість збільшити максимальну швидкість седану. Окремими опціями стали аудіосистема «Bowers & Wilkins», система нічного бачення, люк даху та карбон-керамічні гальма.

Під капотом

За потужність BMW M5 2019 відповідає 4.4-літровий V8 двигун на 600 кінських сил і 750 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на всі колеса. Розгін до сотні відбувається за 3.4 секунди. Витрата пального BMW M5 перебуває на рівні 14.5 л/100км у міському, 8.2 л/100км у заміському та 10.5 л/100км у змішаному циклах. Обравши варіант M5 Competition, ви отримуєте 4.4-літровий V8 на 625 коней і 750 Нм. Пару двигуну складає та сама коробка. Розженеться седан з ним за 3.3 секунди, витративши 10.8 л/100км у змішаному циклі.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 2019
Огляд тест-драйву: BMW X5 2019
Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2019