Огляд тест-драйву: BMW X1 2021

2 вересня 2021

Новий BMW X1 2021 - невеликий сімейний позашляховик, який віддає пріоритет повсякденній зручності. Кросовер оснащений новітніми технологіями та функціями безпеки. Він відповідає основним спортивним цінностям бренду BMW, але залишається одним з найпрактичніших субкомпактних позашляховиків в своєму сегменті. БМВ Х1 пропонує найбільшу вантажопідйомність в класі. Наостанок, Х1 здатний здивувати вас керованістю і потужністю. Але чи достатньо цього, щоб стати лідером? Давайте розберемося.

Купити новий автомобіль БМВ Х1 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

BMW залишила X1 в 2021 році без серйозних змін.

Кому варто купити? 

X1 буде мудрим вибором для тих, кому потрібен додатковий простір позашляховика, але не надто громіздкий автомобіль. X1 вдається запропонувати великий багажник і забезпечити майже такі ж ходові якості, як у седана. Усередині кросовера достатньо обладнання і технологій для безпеки, щоб зробити модель однією з найбезпечніших в своєму класі. Цей БМВ - відмінний варіант для сім'ї. Якщо ви шукаєте невеликий преміальний позашляховик, обов'язково протестуйте новий BMW X1.

Нове або б/у авто?

Так як BMW X1 2021 року не отримав помітних змін, а нова модель після фейсліфтингу була представлена в минулому році, є сенс пошукати вживаний варіант. На автобазарі точно є БМВ Х1, які відповідають вашому запиту. 

BMW X1 або Mercedes-Benz GLA

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mercedes-Benz GLA - люксовий малолітражний позашляховик, але він багато в чому поступається Х1. Стандартний двигун Mercedes-Benz не такий потужний, а багажник пропонує приблизно на 225 л менше вантажного простору. І за все це вам доведеться заплатити більше. Так, GLA - вартий уваги автомобіль, але краще купити новий BMW X1.

BMW X1 або Audi Q3

Audi Q3 - незмінний суперник X1. Важко не помітити розкішні екстер'єр та інтер'єр Audi та не оцінити набір стандартних преміальний функцій, наприклад, шкіряні сидіння. Ауді оснащує свій кросовер Android Auto, якого не пропонує БМВ X1. З іншого боку, у BMW чітка керованість і більший вантажний відсік. Обидва компактних позашляховика - відмінні автомобілі, і тут немає неправильного вибору.

Салон

BMW X1 - п'ятимісний позашляховик. Комфортний пасажирський простір - одна з визначальних характеристик X1. Дорослим буде добре на задніх сидіннях, адже у BMW X1 більше місця в салоні, ніж у Mercedes GLA або Audi Q3. Другий ряд навіть нахиляється на кілька градусів, щоб ви могли розслабитися в довгій поїздці. Крісла другого ряду ковзають вперед і назад на полозах, щоб ви могли вибирати між великим простором для ніг ззаду або додатковим простором для багажника.

BMW X1 також чудово справляється з трьома пасажирами ззаду. Середнє сидіння трохи вузьке, але все ж всім буде досить зручно.

Як і в будь-якому іншому BMW, інтер'єр X1 - це місце преміум-класу. Від верху до низу салон оформлений якісними і м'якими на дотик матеріалами. Однак вас може розчарувати твердий пластик “бардачка”. 

Спортивний стиль інтер'єру X1 підкреслюється дизайном приладової панелі. Вона орієнтована на водія, тому більшість органів управління злегка нахилені в сторону водія. 

BMW X1 пропонує найбільший розмір багажника в класі. Погодьтеся, вантажний простір є важливим фактором для SUV. Доступ в багажник простий завдяки великим дверкам багажного відділення з електроприводом. За другим рядом сидінь BMW X1 знаходиться 767 л простору. При складених задніх сидіннях ви отримуєте 1662 л.

Дрібні предмети можна зберігати в передньому “бардачку”, на центральній консолі, а також в речовому ящику під сидінням переднього пасажира. У салоні X1 передбачені сітки на спинках передніх сидінь і чотири підстаканники - два попереду і два позаду.

В X1 встановлена стара версія інформаційно-розважальної системи BMW iDrive. Хоча мультимедіа виглядає не новою, але користуватися нею простіше, ніж останньою версією. Комбінація 8,8-дюймового сенсорного екрану та поворотного контролера як і раніше залишається відмінним підходом. Apple CarPlay є стандартним, але Android Auto недоступний.

Технічні характеристики 

BMW X1 2021 року оснащений 2,0-літровим двигуном з турбонаддувом, що розвиває 228 к.с. Потужність передається на передні або всі чотири колеса через восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. Завдяки широкій кривій крутного моменту, починаючи з низьких частот в діапазоні оборотів, двигун в X1 здається дуже зручним, особливо в місті. Вам не потрібно чекати, поки турбонагнітач прокинеться, перш ніж ви відчуєте прилив потужності. Те ж саме можна сказати і про водіння по шосе: X1 - впевнений круїзер, на якому не страшно йти на обгін. Розгін X1 до 100 км/год займає 6,4 секунди, що є одним з найшвидших результатів в своєму класі. 

BMW X1 в версії з переднім приводом витрачає в середньому 8.1 л/100 км. Це хороші цифри для класу люксових субкомпактних позашляховиків. Повнопривідний Х1 витрачає 8.7 л/100 км.

БМВ Х1 демонструє відмінні характеристики керованості. Х1 долає повороти, як спортивний седан, особливо в повнопривідній версії. Модернізована підвіска додасть драйву в управлінні, але знизить комфорт поїздки і дасть пасажирам відчути нерівності дороги.

Безпека

X1 отримав середню оцінку Advanced від IIHS за стандартну систему запобігання зіткнень між транспортними засобами.

У порівнянні з конкурентами, BMW X1 має багато хороших технологій безпеки: просунутий круїз-контроль, передні та задні датчики паркування, вісім аербегів, включаючи передні подушки безпеки для колін, а також камеру заднього виду. Довгий перелік функцій допомоги водієві додає привабливість, комфорт і безпеку кросоверу.

Розміри і вага 

BMW X1 класифікується як субкомпактний кросовер класу люкс. Це означає, що загальна довжина кузова становить 4.45 м, ширина без урахування дзеркал - 1.82 м і висота 1.59 м. Базова модель важить в спорядженому стані 1618 кг, повнопривідна конфігурація важча - 1690 кг.

Можливі комплектації 

У 2021 року BMW випускає X1 в двох комплектаціях: sDrive28i і xDrive28i. Обидві версії оснащені одним і тим же двигуном і пропонують набір однакових опцій. Головна відмінність криється в трансмісії. BMW X1 sDrive - це автомобіль з переднім приводом, а xDrive - з повним. На відміну від більшості позашляховиків BMW, в лінійці відсутні високопродуктивні версії M Sport або M.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz S-Class 2021
Купити новий Мерседес С-класу 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тойота Ленд Крузер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2021