Огляд тест-драйву: BMW X2 2022

1 грудня 2021

BMW X2 2022 - стильний кросовер, який ще раз доводить, що практичність може бути в ефектній упаковці. З вибором між бадьорою базовою моделлю потужністю 228 кінських сил та енергійним варіантом на 301 к.с. під назвою M35i, лінійка X2 пропонує достатньо різноманітності, щоб сподобатися багатьом типам покупців. Обидві конфігурації забезпечують приємне водіння, але авто все одно залишається кросовером, а не гарячим хетчбеком. 

Купити новий БМВ Х5 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Чи зможе БМВ Х2 утримати свої позиції на ринку у 2022 році?

Нове у 2022 році

Автомобіль BMW X2 не отримав істотних змін.

Кому варто купити?

Багато в чому X2 - відмінний преміальний кросовер. Він пропонує два гідні варіанти двигуна та трансмісії, які добре працюють у будь-якій ситуації. Моделі 28i ідеально підходять для тих, хто задоволений базовим обладнанням, та оптимальністю для невеликої родини, якій просто потрібне зручне пересування. Однак версія M35i є тим інгредієнтом, який значно змінює рецепт. Вона сподобається тим, хто вибирає потужність і приділяє пріоритетну увагу драйву за кермом. Вам варто купити новий БМВ Х2, якщо хочете отримати індивідуальність, характеристики та стиль в компактному кузові кросовера. 

Нове чи б/в авто? 

Минулого року лінійка X2 залишалася без покращень, за винятком “перетасування” опцій у пакетах та оновлення кольорів забарвлення кузова. Цього року зміниться ще менше параметрів, а ось ціна БМВ Х2 швидше за все зросте. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У нещодавно доступному пакеті Extended Shadowline хромовані елементи зовнішньої обробки замінені на глянцеві чорні, а чорні зовнішні дзеркала заднього виду тепер можна замовити окремо. Також були внесені незначні оновлення до палітри кольорів кузова. Як бачите, БМВ Х2 можна сміливо шукати на автобазарі, тим більше, що нова модель дебютувала порівняно нещодавно – у 2018 році. 

BMW X2 чи BMW X1

Незважаючи на різну номенклатуру, X2 тісно пов'язаний з X1. Але є кілька вагомих відмінностей. По-перше, X2 менший всередині через спортивний стиль купе. X1 більше схожий на традиційний позашляховик, а X2 – на хетчбек. На базовому рівні обидва авто використовують 2,0-літровий турбодвигун потужністю 228 к.с., але X1 не має у своїй лінійці опції, орієнтованої на продуктивність. А ось X2 пропонує енергійний 301-сильний M35i. Покупці, яким потрібна додаткова потужність, швидше за все, оберуть X2, але ті, хто цінують практичність, віддадуть перевагу БМВ X1

BMW X2 або BMW X3

Колись X3 був найменшим позашляховиком у лінійці BMW, але потім з'явилися X1 та X2. X2 поступається за розмірами X3, він приблизно на 35 см коротший за свого "старшого брата". В результаті великих габаритів X3 пропонує більше місця всередині, а його типовий кузов позашляховика означає, що позаду більше місця для пасажирів. Обидві моделі оснащені 2,0-літровим двигуном з турбонаддувом, але X3 мотор видає 248 к.с., що трохи більше, ніж у X2. Однак велика потужність і більше місця коштують дорожче. Хоча цифра на ціннику означає, що X3 поставляється з ще кількома стандартними функціями. БМВ X3 - кращий автомобіль для тих, хто дбає про сім'ю, особливо з урахуванням того, скільки додаткового місця він пропонує. Тим, хто має трохи обмежений бюджет, слід придивитися до X2.

Салон

BMW X2 п'ятимісний, з двома рядами сидінь. 

X2 пропонує вражаючий простір, особливо якщо врахувати його компактні розміри та елегантний стиль. Дорослі пасажири комфортно почуватимуться як на першому, так і на другому ряду, хоча найвищому компаньйону краще відвести місце поряд з водієм. 

Інтер'єр BMW X2 складно назвати сміливим, але він, безперечно, шикарний. Для оформлення салону позашляховика використовують високоякісні матеріали. Варіанти оббивки варіюються від найпростіших до авантюрних. У стандартній комплектації моделі 28i можуть поставлятися з обшивкою Sensatec у чорному кольорі або у комбінації Black та Oyster. Доступні чотири відтінки перфорованої шкіри Dakota, включаючи Magma Red, Oyster, Black та Мокко. Спортивний варіант M35i поставляється з тими ж варіантами оформлення інтер'єру, що і 28i, за винятком варіантів шкіри Oyster і Mocha Dakota. Сині елементи декору Estoril з алюмінієвими акцентами особливо підкреслюють стиль “емки”.

Здатність перевозити велику кількість вантажу вкрай важлива у цьому сегменті, і X2 докладає всіх зусиль, щоб запропонувати саме це. Він має багажник об'ємом 611 л. Зі складеним другим рядом простір збільшується до 1418 л.

Технології та інформаційно-розважальні системи практично однакові у всьому модельному ряді. На 8,8-дюймовому сенсорному екрані встановлено програмне забезпечення BMW iDrive: просте та зручне у використанні з чіткими зображеннями. Система підтримує HD Radio, потокову передачу через Bluetooth та Apple CarPlay. На жаль, Android Auto знову відсутній у списку в 2022 році, навіть як додаткова опція. Натомість є стандартна система навігації.

Відео тест-драйв BMW X2 2022 року

Технічні характеристики

BMW X2 демонструє вражаючі технічні характеристики незалежно від варіанта двигуна. 2,0-літровий мотор з турбонаддувом у моделях 28i забезпечує 6,6-секундний розгін від 0 до 100 км/год на версіях FWD. Модифікації xDrive вдається досягти того самого результату за 6,3 секунди. За даними BMW, M35i розганяється від 0 до 100 км/год приблизно за 4,7 секунди. M35i вищого рівня також оснащений 2,0-літровим турбо двигуном, але він зупиняється в підрозділі M, перш ніж з'їхати з конвеєра. Тому його потужність складає 301 л.с. 

У вас є вибір між двома двигунами в лінійці X2, але обидва вони поєднуються з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Ця трансмісія навряд чи розчарує у місті чи на автостраді. 

Єдина модель у лінійці з передніми ведучими колесами – sDrive28i. Всі інші BMW X2 мають повний привід. 

Навіть виробники преміальних автомобілів почали дбати про економію пального і це відображено у вражаючих цифрах витрати BMW X2. SDrive28i демонструє середній показник 8,7 л/100 км, M35i лише трохи поступається і витрачає 9,0 л/100 км. 

Безпека

IIHS оцінив БМВ Х2 2022 найвищим рейтингом у краш-тестах і середнім за стандартну систему запобігання зіткнень.

Розміри та вага

Розміри BMW X2 помітно менші, ніж у його конкурентів. Довжина кросовера становить 4,37 м від носа до багажника, ширина - 1,82 м. У найлегшій конфігурації sDrive28i авто важить 1596 кг, а найважча модель M35i має споряджену масу 1697 кг.

Можливі комплектації 

Цього року лінійка БМВ Х2 складається із трьох комплектацій: sDrive28i, xDrive28i та M35i.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A5 2022
Купити новий автомобіль Ауді А5 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Лексус ІС 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus IS 2022