Огляд тест-драйву: Audi A5 2022

30 листопада 2021

Audi A5 - один із найдосконаліших компактних автомобілів класу люкс 2022 року. В основному, його привабливості полягає у багатстві конфігурацій. У вас є вибір із трьох стилів кузова: чотиридверний спортбек, дводверне купе і кабріолет, а також чотири варіанти двигуна, два з яких є варіантами для орієнтованих на продуктивність Audi A5 S5 і RS5. 

Купити новий автомобіль Ауді А5 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua

Незалежно від того, за кермо якої A5 ви сядете, на вас чекають різке прискорення, комфортна поїздка та спортивне управління. Кожна модель має однакову зручну інформаційно-розважальну систему та висококласний салон, а також просторі пасажирські місця. Audi A5 Sportback має один з найбільших багажників у класі, але купе та кабріолет у цьому відношенні менш практичні. 

Нове у 2022 році

  • оптимізовані комплектації та пакети опцій;
  • додано бездротовий Android Auto;
  • додаткові функції для RS5.

Кому варто купити?

Якщо ви вибираєте невеликий спортивний автомобіль, почніть перегляд варіантів з А5. Небагато інших моделей дадуть вам таку гнучкість для комбінації стилів кузова та трансмісій. Єдине, що може завадити купити Audi A5 - вартість. Ціна авто швидко зростає із додаванням опцій. Але якщо ваш гаманець дозволяє це, чому б і ні?

Нове чи б/в авто? 

Audi вносить лише незначні зміни до модельного ряду A5 на 2022 модельний рік. Нещодавно з'явився пакет Black Optic для базової версії, інші покращення зовнішнього вигляду включають нові варіанти коліс і шин, а також деякі спрощені пакети. Спортивна підвіска входить до стандартної комплектації середнього рівня, а високопродуктивний Audi RS5 доступний з новими варіантами дизайну та спортивними покращеннями. Зрештою, стандартний Android Auto стає бездротовим. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Загалом змін багато, але вони не такі істотні. Audi A5 2022 - це модель другого покоління, представленого в 2018 році, що отримала рестайлинг в 2020. Ви можете подивитися б/у Audi A5 на авторинку, там є багато актуальних варіантів не старше 2-3 років. 

Audi A5 або BMW 4 серії

BMW 4 серії повністю перероблений для 2021 року. Це важливо. Обидва люксових невеликих автомобіля є версіями своїх відоміших “родичів”, BMW 3 серії та Audi A4. І 4 серія, і A5 доступні в трьох варіантах кузова і з широким спектром двигунів, хоча у BMW більше кінських сил. Управління однаково динамічне. 

Зайдіть всередину і знайдете ще більше подібності: зручні функції, високоякісні матеріали та хороші сидіння. Ваш вибір, швидше за все, залежатиме від особистих вподобань. 

Audi A5 або Lexus RC

Купе Лексус RC та купе Audi A5 мають аналогічні базові ціни, а також пропонують дорогі комплектації у верхній частині модельного ряду. Тим не менш, A5 забезпечує чудову керованість, кращу економію палива, простішу у використанні інформаційно-розважальну систему та більше місця для пасажирів.

Салон

Audi A5 Sportback вміщує п'ять осіб, а моделі купе та кабріолет – чотирьох. Всі варіанти A5 мають чудові передні сидіння з м'якими подушками та декількома регулюваннями положення. Моделі S5 та RS5 оснащені передніми спортивними сидіннями з покращеною бічною підтримкою та додатковими налаштуваннями. 

Простір на задньому ряду у чотиримісних Audi A5 купе та кабріолет просто нормальний. Високі люди можуть комфортно кататись на короткі дистанції. А ось увійти в салон і вийти з нього може бути складно через дводверну конструкцію. Моделі Audi A5 спортбек пропонують трохи більше місця на задніх сидіннях, і це оптимальний варіант для тих, хто регулярно перевозить кількох пасажирів. 

Салон Audi A5 - це клас "преміум" і на вигляд, і на дотик. Всюди представлені високоякісні матеріали: стандартна шкіряна оббивка, декоративні елементи з натурального дуба чи горіха. Спортивні версії S5 та RS5 отримали внутрішні акценти з вуглецевого волокна, а також унікальну просрочку та матеріали сидінь. Все оформлено у класному та сучасному дизайні. 

Audi A5 Sportback має найбільший вантажний простір з лінійки A5. За задніми сидіннями є 617 літрів простору. Ви можете скласти другий ряд, щоб отримати 990 л. 

Багажник A5 купе має об'єм 308 л, а кабріолет – 263 л. 

Всі комплектації Audi A5 оснащені стандартною інформаційно-розважальною системою із сенсорним екраном діагоналлю 10,1 дюйма. Інтерфейс зручний, містить прості меню та швидко реагує на ваші дотики, а сам екран зручно розташований над панеллю приладів.

Ще однією перевагою, яка заслуговує на увагу та похвалу, є Audi Virtual Cockpit. Це 12,3-дюймовий цифровий дисплей, що замінює стандартний аналоговий щиток приладів і приладову панель. З ним ви можете налаштувати відображення будь-якої важливої ​​інформаційно-розважальної чи навігаційної інформації, щоб тримати її в межах видимості під час водіння.

Відео тест-драйв Audi A5 2022 року

Технічні характеристики 

У лінійці A5 2022 є чотири варіанти трансмісії. Стандартна установка – це 201-сильний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, який знаходиться під капотом лише у Sportback. Інший варіант для моделей A5 - це турбо-четвірка на 261 к.с., яка є опцією для Sportback і входить до стандартної комплектації купе та кабріолету. 

Ви можете побачити невелику затримку турбонаддува при різкому натисканні на педаль. Цей недолік Audi A5 2022 компенсується семиступінчастою автоматичною КПП з подвійним зчепленням з плавним перемиканням передач, яка максимально використовує потужність двигуна. 

Audi S5 оснащується V6 з турбонаддувом потужністю 349 "конячок". Покупці, яким потрібне найкраще поєднання продуктивності та вартості, повинні звернути на нього увагу. S5 помітно швидше прискорюється, ніж у базовий A5, яке автомат-восьмиступка бездоганно виконує свої завдання. 

Audi RS5 отримує 444-сильний двигун V6 із подвійним турбонаддувом. "Характер" топової версії підкреслює спортивний вихлоп. 

За даними Audi, S5 купе може розігнатися до 100 км/год всього за 4,4 секунди, Sportback – за 4,5 секунди, а кабріолет – 4,7 секунди. RS 5 розганяється з нуля до 100 км/год за 3,7 або 3,8 секунди, а його максимальна швидкість 250 км/год, як і у S5, може бути збільшена до 280 км/год додаванням певних опцій. 

Технічні характеристики конкретної модифікації Audi A5 впливають на показники витрати палива. Стандартний Sportback витрачає в середньому 9,4/100 км, топовий RS5 – 11 л/100 км.

Всі Audi A5 оснащені повним стандартним приводом Quattro.

Безпека

IIHS провів всебічну перевірку безпеки Audi A5 Sportback та Coupe 2022 року. Інститут поставив високу загальну оцінку "Добре" з усіх основних тестів на міцність. 

Розміри та вага

A5 має довжину від 4,6 м до 5,7 м, залежно від типу кузова, а споряджена маса моделі коливається від 1615 до 1840 кг.

Можливі комплектації 

Audi A5 2022 року доступна в багатьох версіях. Існують варіанти кузова купе, кабріолет та Sportback, а також три основні моделі: A5, S5 та RS5. A5 та S5 пропонують кілька рівнів оформлення салону Premium, Premium Plus та Prestige. 

Ціна Ауді А5 2022 року випуску починається від $42 400, на автобазарі можна підібрати машину значно дешевше.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2022
Купити новий автомобіль Додж Дюранго 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий БМВ Х5 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X2 2022